Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Uitbundige aanbidding

  Gospelartiesten zingen en springen voor Jezus in Gelredome

  Twee populaire gospelartiesten, de Michael W. Smith en de Australische Darlene Zschech, gaven zaterdag 6 oktober een avondvullend praise‑ en worshipconcert in het Arn­hemse Gelredome. Het Reformatorisch Dagblad was er­bij, samen met vier reformatorische jongeren. Zaterdag in de bijlage Accent het eerste deel in een serie over jongeren en gospelmuziek. Volgende week vrijdag in het katern Mensen deel twee: een gesprek met de vier jongeren over hoe zij het concert hebben ervaren, en over gos­pelmuziek in het algemeen.

  Zaterdagavond, het Gelredome. De groene grasmat, het vaste vloerkleed van profvoetbalclub Vitesse, is naar buiten geschoven. Binnen, op de betonnen vloer, drommen jongeren en ouderen samen. De tribunes links en rechts zitten nagenoeg vol. Ondanks de toegangsprijs van 27,50 euro -„speciale jubileumprijs” omdat de EO, organisator van het concert, veertig jaar bestaat- is de Arnhemse voetbaltempel vanavond met 18.000 bezoekers goed gevuld.

  Op het paars verlichte podium Darlene Zschech. Blond haar. Zwart jasje, dito broek. Ketting met kruisje om de hals. Ze doet denken aan Máxima; kon een zus zijn. Om de Australische zangeres heen de begeleidingsband, goed voor een volume dat op sommige momenten de geluidsbarričre dicht nadert. Wie in de straling van de metershoge luidsprekerbatterij staat, voelt de bonkende beats in het hart. De entourage onderscheidt zich niet van een popconcert.

  De Australische zangeres Darlene Zschech.

  De Australische zangeres Darlene Zschech.

  „No Jesus, no life” is de Bijbelse boodschap van de overrompelende opening. „Salvation is here”, zingt de 42-jarige Darlene, aanbiddingsleidster van de Hillsongkerk, een pinkstergemeente in Sydney. „And I know, my God make a new way for me.” Het publiek antwoordt: „Salvation is here.” Darlene nodigt de massa uit te klappen voor Jezus. Het geluid zwelt aan en golft door het stadion. Het slotakkoord gaat over in de oproep: „One, two, three, lift them up, lift them up.” Duizenden handen gaan eerst omhoog, dan op elkaar. „Hallelujah”, schreeuwt Darlene, terwijl ze hemelwaarts kijkt. De toon voor vanavond is gezet.

  Jongeren geven uiting aan hun emoties.

  Jongeren geven uiting aan hun emoties.

  Ook het volgende nummer, „And the cry of my heart is to bring You praise”, verloopt heftig. Darlene danst, zingt, kijkt smekend, dan weer verheerlijkt. Blauwe lichtbundels zoeken hun weg door het schemerige stadion. Ze illustreren de woorden „All my delight is in You, Lord.” De Australische zangeres richt haar microfoon, een machtig wapen, op het publiek om het refrein via de geluidsboxen te versterken.

  Levensgroot
  De Bijbel gaat open. Darlene leest voor. Uit de Psalmen. „Worship includes everybody”, is haar boodschap. Het volgende lied sluit daarbij aan: „Jesus, I believe in You. Jesus, I belong to You.” Een cameraman snelt over het podium, steeds alert op de juiste beelden van de gospelartieste en haar muzikanten, die via videoschermen meer dan levensgroot te volgen zijn.

  Darlene sluit haar ogen en bidt om de Heilige Geest. „You are so welcome!” Vervolgens schreeuwt ze het uit bij de tekst: „At the cross, I bow my knee, where You shed Your blood for me.” Even later klinkt -net zo hard- het gebed: „Heal my heart and make it clean.” De vingers van de toetsenist geselen het keyboard.

  Op het videoscherm is in een flits de tweede artiest van vanavond, Michael W. Smith, te zien. Dansend op de achtergrond heeft hij zich bij het podiumgezelschap gevoegd voor een gezamenlijk nummer over de enige weg. Het publiek scandeert: „One way, Jesus. One way, Jesus. One way, Jesus.” Het duo-optreden eindigt met een ode aan Nederland. Darlene en Michael rollen de vaderlandse vlag uit. Een staande ovatie volgt. Darlene: „Today is a new day voor the church in Holland. And everybody says: Amen.” Het woord echoot na in het stadion.

  Darlene en Michael rollen de vaderlandse vlag uit.

  Darlene en Michael rollen de vaderlandse vlag uit.

  Tijdens de pauze vraagt Compassion aandacht voor kinderen, wereldwijd, in miserabele omstandigheden. Darlene ondersteunt de filmbeelden met een emotionele oproep om de daad, „sponsoring in the name of Jesus”, bij het woord te voegen. Het kost de aanwezigen 27,50 euro per maand. „It’s a great investment to save a child.” Jongeren in gele Compassion-T-shirts lopen tussen de rijen door om hun informatiepakketten te slijten aan potentiële sponsors. Slechts weinigen zijn geďnteresseerd.

  Zuiver en zacht
  Michael W. Smith, in spijkerbroek en trui, zet zijn optreden na de pauze rustig in. „Open the eyes of my heart, Lord” is een gebed. De Amerikaan, ’s werelds meest populaire gospelzanger, speelt op het Yamahakeyboard en laat zich begeleiden door een band met viool, gitaar en slagwerk. Het publiek kent veel van zijn nummers en zingt de teksten, vaak al na enkele woorden, vlot mee. Mensen op de tribune gaan staan.

  „So, here I am to worship. Here I am to bow down.” De regels gaan over in „O God, let us adore Him”, op de melodie van het internationaal bekende Adeste Fidelis: Komt allen tezamen. Zuiver en zacht waaieren de tonen door het stadion. Muzikaal een gouden moment. Als het slotakkoord wegsterft, knikt Michael goedkeurend naar zijn publiek. „Yeh, it was good.”

  De Amerikaanse gospelzanger vervolgt met „Help me find the way. Bring me back to You.” Tijdens het spelen duikt hij bijna onder het klavier van z’n keyboard. Tussen twee nummers in neemt hij een slok uit zijn sabbelfles om daarna verder te gaan met „Open arms, we need to be.” De tekst appelleert aan de net gevoerde actie van Compassion.

  Gospelartiest Michael W. Smith.

  Gospelartiest Michael W. Smith.

  „Healing rain is failing down” begint rustig, maar halverwege gaat de knop om. Michaels band voert het volume op. „I’m not afraid.” En: „Let it rain, let it rain. Open the floodgates of heaven.” De muzikale sluizen gaan nu echt open. Het lied, met veel herhaling in de tekst, voert naar een climax. Het dak van het Gelredome lijkt eraf te moeten. Steeds meer mensen op de tribunes gaan staan en deinen mee. Sommigen steken één hand omhoog, anderen twee. Verrassend genoeg eindigt het nummer pianissimo. De muziek gaat als een nachtkaars uit.

  Happy birthday
  EO-presentator Bert van Leeuwen neemt de regie over. Hij verwijst naar morgenavond. Zondagavond. Dan zal Vitesse de groene grasmat in het Gelredome weer betreden. „Maar dan denken wij aan dit fantastische concert hier vanavond.” Van Leeuwen eindigt met gebed. Michael speelt zachtjes mee op zijn keyboard. Voor hem is het morgen ook een bijzondere dag: hij wordt vijftig. „Happy birthday”, zingt het stadion. „Very Dutch”, reageert Michael met een big smile.

  Dan is Darlene er weer. Het slotoptreden begint hard: „Our God is an awesome God.” De Australische springt er nog een keer lustig op los: „Hallelujah for the Lord Almighty!” Het publiek krijgt van Michael de zegen: „We zegenen jullie in Jezus’ Naam. Ik zegen je met al Gods beloften.” „Amen”, reageert de massa.

  Het duo-optreden -volgens de EO het gospelconcert van het jaar- eindigt verstild: „Holy are You, Lord. Holy, worthy is the Lamb.” Darlene is inmiddels verdwenen. Michael doet zijn oordopjes uit; het stadion moet het lied overnemen. „Holy, holy”, zingt het publiek, minutenlang. Michael verdwijnt, maar komt nog één keer terug. „Bless you.” Hij wijst naar boven. Applaus volgt, maar de gospelzanger is nu echt weg.

  Tegen elven stroomt het Gelredome leeg. Geen geduw, geen getrek, geen gevloek, geen getier. Achttienduizend concertgangers zoeken rustig hun auto, bus of trein op. In hun hoofden galmt het na: „Holy, worthy is the Lamb.”

  Bij deze serie horen de volgende artikelen:
  Een derde refojeugd luistert naar gospel
  Interview met Michael W. Smith
  Reacties leerlingen
  Uitleg over gospelmuziek

  Lees ook de bijlage Accent van zaterdag of klik hier.

  Zie ook
  :
  Dossier Gospelmuziek

  Reacties (217)

  LovedbyGod
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:205

  Haaitje3
  bezorger schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 20:43

  Jezus is niet voor iedereen gestorven... Maar Zijn bloed zou genoeg zijn voor iedereen!

  Tis hier: "onbekend maakt onbemind".

   Ik ben aleen met het eens wat hieronder staat, God is wel voor iedereen gestorven kijk maar ff nah die bijbeltexten die HM een paar pagina's trg heeft neergezet.. het bewijs!

  God is zó goed!! Onze God is een ontzagwekkende God... Hij maakte geen grapje toen hij ons uit Eden zette... (Our God is an awesome God)

  Bergen aanbidden.. de zee juicht mee.. bij het horen van Zijn Naam! Halleluja!!


  Hog
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:81

  sJakkO
  correspondent schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 08:52

  dit is voor mij duz niet de plaats om heen te gaan.
  tot God bidden doe je niet zo, en zeker niet als het niet stil is. zoek God in je binnen kamer...

  daar ben ik het helemaal mee eens dat is geen plaats om God te aanbidden
  Noortje14
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:43

  Deze manier van God loven kan ook anders. Het is heel goed om te doen. Maar al die poespas er om heen hoeft  niet. Wij kunnen als refo's wel wat van die mensen leren. om meer voor je geloof uit te komen!!!!!!!!!!!

  Noortje14
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:43

  afrikaatje
  bezorger schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 16:24

  Hallo allemaal, Waarom moet hier nu allemaal zo worden gediscusseerd terwijl het nog op niets uitloopt? Iedereen denkt er weer anders over en zo vind ik het goed om ook mijn mening hier eens neer te zetten. Men maakt de smalle weg tot God hier tot een heeele brede, smalle weg. als je me begrijpt.., Ik ben het ermee eens, wij als Christenen mogen ons geloof heus nog wel duidelijker laten blijken maar moet dat dan op zo'n manier? Die muziek, ja zul je zeggen dan mag niks en nu kom je ckr ook weer met die argumenten vd mp3 aanzetten! Niks ervan, ook dat vind ik niet kunnen. Men mag echt nog wel wat meer organiseren, ook voor de jeugd maar dat kan natuulijk ook weer anders. Nu trekt de wereld zo hard terwijl God toch de opdracht geeft om ons af te zonderen? En nog wat, Christus is gestorven voor de uitverkoren en niet voor iedereen zo wordt ons toch geleerd, of niet soms? Laten we hier dan mee ophouden en gewoon in HEM proberen, zelf lukt het nooit! te geloven. Sterkte hiermee........ en denk eens na voordat je reageert!

  He, he, hier ben ik het wel helemaal mee eens!!
  Noortje14
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:43

  Ik geloof in uitverkiezing, maar ik ga geen commentaar hier over geven, omdat ik er nog nooit geweest ben..... Alle mensen die ertegen zijn: Ik zou d'r eerst maar eens naar toe gaan, dan is het eerlijker om er tegen te zijn. Ik ben er denk ik ook tegen, maar toch denk ik dat het eerlijker is om er eerst eens naar toe te gaan. Natuurlijk kun je ook op andere manieren God loven.
  Noortje14
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:43

  thelma
  stagiair schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 17:25

  vrijgezellig
  stagiair schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 12:47

  ik zeg nu niks over gospel, maar: jezus is niet voor iedereen gestorven!

  o echt wel Jezus is voor iedereen gestorven

  Als Jezus voor iedereen gestorven zou zijn? Waarom wordt er dan in de Bijbel wel over een hel gesproken. En staat er in de Bijbel: God zal alle ongelovigen verdoemen. Dat klopt niet helemaal wat je hier zegt......
  Noortje14
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:43

  krek
  bezorger schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 18:12

  Er staat wel degelijk dat God Jakob lief had en Ezau haatte. Ik kan je nu niet zo gauw zeggen waar het staat, maar als je het toch echt wilt weten moet je maar eens Genesis nalezen. In Genesis staat ook over dat offer van Kain en Abel. God nam het offer van Abel aan en het offer van Kain niet. Waarom niet? Omdat Kain het niet oprecht deed. ER staat daar dacht ik ook iets van dat God het offer van Abel aanzag omdat Hij hem liefhad en Kain niet.


  Ja, en er is ook nog een uitverkiezing. Lees de Hebreen maar eens. Hoofdstuk: 2 . En Zondag: 7 van de Catechismus:

  Worden dan alle mensen wederom door Christus zalig, gelijk zij door Adam zijn verdoemde geworden?

  Neen zij, Maar alleen degenen die Hem door een waar geloof worden ingelijfd en al zijn weldaden aannemen.

  En in artikel: 16 van de Geloofsbelijdenis een paar zinnen:

  doordien dat Hij uit deze verderfenis trekt en verlost degenen, die Hij in Zijn eeuwigen en onveranderlijken raad, uit enkel goedertierenheid, uitverkoren heelft in Jezus Christus, onze Heere, zonder enige aanmerking hunner werken: Rechtvaardig: doordien Hij de anderen laat in hun val en verderf, waar zij zichzelf in geworpen hebben.

  lees het zelf nog maar eens na, Door Gods dood kunnen de mensen die Hij in de eeuwigheid uitverkoren heeft zalig worden. Het is een besluit van eeuwigheid dat niet veranderd kan worden. En met allen, wat in heel veel bijbelteksten staat worden de mensen bedoeld voor wie de Heere Jezus gestorven is. Allen uitverkoren. Niet allen schepsels....

  Noortje14
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:43

  FDJ
  bezorger schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 10:14

  1/3 van de jeugd....... waar zou de rest naar luisteren.....

  Weeknie, klassiek misschien??????????
  Noortje14
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:43

  Gjr
  bezorger schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 12:12

  @snoesje:

  volgens mij kan ik nu concluderen dat je met ons eens bent! Hij is voor iedereen gestorven! want Jij zegt Hij laat geen bidder staan, het kan vandaag nog voor ons! dus hij is voor jouw en mij gestroven! als je maar bid en in Hem gelooft!!! ik Hoop echt zo dat mensen zijn liefde voor ons op eerste plaats zetten en Niet de uitverkeizing ofso! daar weten wij toch niks van!

   

  Al zo lief heeft God de WERELD (mmh ja idd:) dat is iedereen) dat hij Zijn enig geboren zoon gegeven heeft! opdat EEN IEDER DIE GELOOFT NIET VERLOREN GAAT MAAR... EEUWIG LEVEN HEEFT:D

   

  halleuja:D geeft toe: God is groot!!!

   Ik heb er wel respect voor dat je dat zo ziet, maar er bestaat ook nog een uitverkiezing.... God heeft in de eeuwigheid mensen uitverkoren. En niet iedereen. Ons de taak om te bidden tot God en veel in de Bijbel te lezen. Dat kun je dus ook doen, inplaats van naar zoiets gaan. Je kunt er naar toe gaan, als je dat fijner vind, maar als je waarlijk berouw over je zonden hebt, ben je denk ik liever in je binnenkamer.

   


  Snoesje
  stagiair
  Quote bericht
  aantal posts:74

  Ik heb eigenlijk geen zin om hier verder te 'bekvechten' over: voor wie is de Heere Jezus gestorven? Kan het aan de andere kant ook niet laten om er op in te gaan. Bijbels is in ieder geval: voor de Zijnen:

  'Ik bid niet voor de wereld, maar voor degenen die Gij Mij gegeven hebt' (Joh. 17: 9). In 1 Joh. 2 staat: ' En Hij is een verzoening voor onze zonden, en niet alleen voor de onze, maar ook voor de zonden van de gehele wereld.' Blijkt hieruit dat Christus gestorven is voor de zonden van de gehele wereld?

  Nee, je moet de dingen lezen in z'n context. In 1 Joh. 2 wil Johannes de christenen die in zonden gevallen zijn, troosten. Hij wil niet dat ze denken dat hun zonden te groot zijn, daarom zegt hij: en niet alleen voor de onze, maar ook voor de zonden van de hele wereld. Hij wil ermee zeggen: al hadden wij de zonden van de hele wereld op onze schouders, dan nog is er in de verzoening van Jezus genoeg kracht om die zonden te verzoenen. Het is heel goed om een tekst altijd te lezen in de context. Kijk naar de kantekeningen, voordat je met allerlei teksten gaat 'smijten'. Lees eens de Dordste leerregels, daarin staat duidelijk beschreven voor wie de Heere Jezus gestorven is. Laten we dat eens bestuderen met z'n allen voordat we verder praten. Incluis mijzelf. Ja, dat lijkt me nou best leuk.. ;-)

  En waarom ik niet naar zo'n avond of de EO-jongerendag zou gaan?

  1. Ik ben bang dat het geluksgevoel dat jongeren na zo'n dag/avond hebben, vooral wordt veroorzaakt door het enthousisme van de mensen op het podium. Bezoekers moeten een geloofskick krijgen; een psychologische ervaring. De menigte zweept elkaar op. Voor mijn gevoel. En zeg nou niet: daar weet jij niets van, want ik heb verschillende stukken van zo'n dag bekeken op www.eo.nl.

  2. Is God aanwezig? Hoe spreekt God tot de mensen? God kwam tot Elia door 'het suizen van een zachte stilte'. Zie 1 Kon.

  3. Zoals ik al eerder zei: verschil met een popconcert is erg klein. Dat zegt Michael W. Smith zelf ook, zie interview in RD! Popmuziek met een christelijk sausje? Zo komt het op mij over.

  4. We moeten uitkijken met verschillende teksten die gepresenteerd/gezongen worden. Veelal Remonstrants.

  En als jullie er nog verder met mij over willen 'praten', prima! Maar niet hier. Mail gerust naar annelies.beeke@hotmail.com.

  Gezegende zondag allemaal!

  Gr. Annelies

  L_O_V_E
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:15

  Haa Yord We konden eigenlijk al wel verwachten dat er het RD negatie tegenover gospel stond!!! Maar gospel is echt niet fout hoor! Als je het evangelie bij de mensen brengt, moet je dat doen op de manier zoals de mensen iets graag horen! Denk je nou echt dat er niet- christelijke mensen zijn, die om het eens te proberen, zondags bij ons in de kerk komen? No way! Die zullen echt niet komen, omdat hen het op zo'n manier absoluut niet aanspreekt!Als zij het evangelie horen, op welke manier dan ook, is dat toch alleen maar fijn!! Die gospelzangers durven er pas voor uit te komen, zij verdienen juist een pluimje. Ze mogen niet vereert worden natuurlijk, maar zij doen het niet voor zichzelf, zij doen het uitsluitend voor God! Dan zal er vast wel gezegd worden dat een mens alles voor zichzelf doet en dat er bij zó'n man niets van God bij is. Dat de mensen hen vereren. MAar dan is dat ook bij dominees zo. Je hoort wel eens zeggen;'die dominee kan zo begrijpend preken, die snap ik zo goed, dat is echt een lieve man, met hem kun je wel praten, hem moet je eren' Daar wordt toch ook niet mee bedoelt, dat ze hen vereren. Ook een gospelzanger is een dienaar van God, en moet geeërd worden (let op: niet vereert)Het is dus een prima manier om mensen met het evangelie in aanraking te brengen en om de mensen te blijven boeien voor het evangelie. ER wordt altijd gezegd: Ja maar, de muziek is verkeerd en past niet bij de tekst. Maar er staat nergens ( ook in de Bijbel niet) dat alleen orgel eerbiedig zo zijn. Als je het zingt tot eer van God, maakt het niet uit op welke manier. En je kunt toch zo het verschil zien. Waar zijn de mensen nou meer betrokken, bij het lied van een gospelzanger of bij een kerkdienst waar ze alleen maar liggen te slapen? En dat zal dan vast wel aan ons zondige hart liggen die alleen te openen is voor de wereldse dingen, maar dat vind ik wel een beetje te makkelijk gezegd. Dat zeggen alle mensen die het niet weten hoe ze het dan wel goed uit moeten leggen. Als je dan iets vraagt, krijg je als antwoord: 'Ach ja, wij zijn zondige mensen en daarmee is de vraag afgedaan. Graag reactie: peace
  LovedbyGod
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:205

  liz
  stagiair schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 19:46

  dordtenaar
  bezorger schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 16:21

  LovedbyGod
  stagiair schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 12:29

  qd
  bezorger schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 10:37

  LovedbyGod
  stagiair schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 07:36

  Yeaaa egt mooi als je dit leest! ik was er zelf niet bij omdat ik bij iemand anders logeerde maar jah anders was ik denk ik wel geweest ik heb het concert later ook nog op internet gezien. egt geweldig! Mooie nummers speelden ze!(dit maak ik uit het artikel op :P) ennnuh @orion ik heb egt wel verdriet van mijn zonden hoor, maar God heeft je toch vergeven? waarom zou je dan ook niet blij kunnen zijn? God loven is goed!lees psalm 150 er maar op na! denk je dat God ook altijd nog aan je zonden denkt?hij vergeeft ze en vergeet ze hoe kun je anders in de Hemel komen door Jezus! hij is voor iedereen aan het kruis gestorven!

  One way Jesus!

   

  hallo,

  ik ben het absoluut niet met je eens, God is niet voor iedereen gestorven maar het was genoeg voor iedereen! dat is een wezelijk verschil!
  groetjes

  Heej! met mij niet eens zijn mag  maar Jezus is aan het kruis gestorven voor alle zondaren hij is gestorven voor jou en mij en ook voor de mensen die Hem niet kennen doordat Jezus gestorven is kun je in de Hemel komen! ik begrijp je niet Jezus is volges jouw dus all1 gestorven voor 'uitverkorenen' alle mensen die nu nog geen christen zijn (een heel groot deel dus) en dan misschien nog tot geloof komen ,, daar is Jezus dus niet aan het kruis voor gestorven? dat snap ik niet God houdt van iedereen Johannes 3:16

  God Bless

  heej, je maakt volgens mij een hele grote fout. Als jij denkt dat Christus echt voor ALLE zondaren gestorven is, wil dat dus zeggen dat iedereen in de hemel komt!

  dus iemand doet in zijn  leven allemaal zonden tegen God, maakt Hem belachelijk enz., maar als hij sterft en voor Gods rechterstoel komt, zegt Jezus volgens jou: Ik ben voor hem gestorven, hij mag de hemel in!

  dit is echt een verkeerde gedachte. Jezus is gestorven voor iedereen die in Hem gelooft, en niet voor de mensen die niets met Hem te maken willen hebben!

  Hieruit blijkt hoe het geloof in Hem van levensbelang (eeuwigheidsbelang) is!

  Ik hoop dat je dit begrijpt/wil begrijpen. God bless you!

  Ik wil je wel begrijpen maar wat je zegt is niet waar! God houdt van de hele wereld en daarom heeft hij zijn ENIGE zoon gegeven en die is gestorven OPDAT een ieder die GELOOFT niet verloren gaat, maar eeuwig  leeft!

  Jezus is dus wel voor iedereen gestorven maar je moet wel geloven! om in de hemel te komen, iedereen die in de zoon van God gelooft heeft eeuwig leven staat in Johannes duss,, jij ook Gods zegen! 


  Hmm met de verxde naam ingelogd zie ik net :D haha alles wat hier staat is dus wel van lovedbyGod :)
  alissa
  redacteur
  Quote bericht
  aantal posts:349

  Gjr
  bezorger schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 12:12

  @snoesje:

  volgens mij kan ik nu concluderen dat je met ons eens bent! Hij is voor iedereen gestorven! want Jij zegt Hij laat geen bidder staan, het kan vandaag nog voor ons! dus hij is voor jouw en mij gestroven! als je maar bid en in Hem gelooft!!! ik Hoop echt zo dat mensen zijn liefde voor ons op eerste plaats zetten en Niet de uitverkeizing ofso! daar weten wij toch niks van!

   

  Al zo lief heeft God de WERELD (mmh ja idd:) dat is iedereen) dat hij Zijn enig geboren zoon gegeven heeft! opdat EEN IEDER DIE GELOOFT NIET VERLOREN GAAT MAAR... EEUWIG LEVEN HEEFT:D

   

  halleuja:D geeft toe: God is groot!!!

   

   

  Met die text (Want alzo lief heeft God de Wereld gehad) kun je niet zeggen dat hij voor iedereen is gestorven. met de wereld word bedoeld dat hij niet alleen voor Joden, maar ook voor heiden is gestorven. Dus is hij niet voor iedereen gestorven, maar alleen voor zijn uitverkorenen.
  Zusje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:40

  Ik was er ook van plan heen te gaan. Helaas kon ik niet.

  Wanneer we tot Gods eer zingen.....

  Het vrome volk in U verheugd zal HUPPELEN van zielevreugd.

  KLAPT HANDEN naar omhoog!

  SPRING vol van vreugde!!!

  Ach misschien is het beter om de bijbel te lezen naar zulke teksten.

  Ik vind het een beetje hypocriet hoe al deze mensen reageren eerlijk gezegd, de buitenkant is in orde, maar de zonden aan de hand houden....

  jansjuh
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:13

  Hallootjes,

  Het zou ook mijn manier niet zijn om zo God te loven, prijzen, aanbidden. Toch denk ik dat veel kerken hier een voorbeeld aan kunnen nemen, in zekere zin dan. Hier komen mensen openlijk uit voor hun geloof, zijn veel kerken niet erg gesloten, alles op een sombere manier, niet uitbundig mogen doen. Goed, het is niet alleen, God is Liefde, natuurlijk God is onder andere Liefde, maar God is ook rechtvaardig. Bekering gaat niet alleen maar door Hem aan te nemen, ik denk juist dat hier nog een strijd aan vooraf gaat, trekken we niet allemaal veel meer naar de wereld? Het is jammer dat er wordt gezongen over Jezus aannemen en voor de rest alleen maar blijdschap. Het verdriet over zonden e.d. wordt hierin vergeten.

  En gaat het ook niet een beetje op persoonsverheerlijking lijken, vraag maar eens aan al die mensen waarom ze daar heen gaan, veel zullen er antwoorden dat ze er heen zijn gekomen om God te loven en te prijzen, maar ook zullen er veel zijn die zeggen van: Joh, die Michael W. Smith, kan goed zingen, lekker ritme enzo...

  Ik veroordeel dit niet, want wie ben ik om dat te mogen doen?? Laten veel mensen hier een over nadenken, want er wordt hierwel radicaal gepraat, van dit kan niet enz. maar kun je dat motiveren, waarom veroordeel je dit?? God is het toch die het recht heeft om te veroordelen en niet de mens.Laat dat goed tot je doordringen!!!!

  [1]  «  6  7  8  9  10  11  12  »  [15]