Yord herfst logo
Home      Zoeken      

    Uitbundige aanbidding

    Gospelartiesten zingen en springen voor Jezus in Gelredome

    Twee populaire gospelartiesten, de Michael W. Smith en de Australische Darlene Zschech, gaven zaterdag 6 oktober een avondvullend praise‑ en worshipconcert in het Arn­hemse Gelredome. Het Reformatorisch Dagblad was er­bij, samen met vier reformatorische jongeren. Zaterdag in de bijlage Accent het eerste deel in een serie over jongeren en gospelmuziek. Volgende week vrijdag in het katern Mensen deel twee: een gesprek met de vier jongeren over hoe zij het concert hebben ervaren, en over gos­pelmuziek in het algemeen.

    Zaterdagavond, het Gelredome. De groene grasmat, het vaste vloerkleed van profvoetbalclub Vitesse, is naar buiten geschoven. Binnen, op de betonnen vloer, drommen jongeren en ouderen samen. De tribunes links en rechts zitten nagenoeg vol. Ondanks de toegangsprijs van 27,50 euro -„speciale jubileumprijs” omdat de EO, organisator van het concert, veertig jaar bestaat- is de Arnhemse voetbaltempel vanavond met 18.000 bezoekers goed gevuld.

    Op het paars verlichte podium Darlene Zschech. Blond haar. Zwart jasje, dito broek. Ketting met kruisje om de hals. Ze doet denken aan Máxima; kon een zus zijn. Om de Australische zangeres heen de begeleidingsband, goed voor een volume dat op sommige momenten de geluidsbarrière dicht nadert. Wie in de straling van de metershoge luidsprekerbatterij staat, voelt de bonkende beats in het hart. De entourage onderscheidt zich niet van een popconcert.

    De Australische zangeres Darlene Zschech.

    De Australische zangeres Darlene Zschech.

    „No Jesus, no life” is de Bijbelse boodschap van de overrompelende opening. „Salvation is here”, zingt de 42-jarige Darlene, aanbiddingsleidster van de Hillsongkerk, een pinkstergemeente in Sydney. „And I know, my God make a new way for me.” Het publiek antwoordt: „Salvation is here.” Darlene nodigt de massa uit te klappen voor Jezus. Het geluid zwelt aan en golft door het stadion. Het slotakkoord gaat over in de oproep: „One, two, three, lift them up, lift them up.” Duizenden handen gaan eerst omhoog, dan op elkaar. „Hallelujah”, schreeuwt Darlene, terwijl ze hemelwaarts kijkt. De toon voor vanavond is gezet.

    Jongeren geven uiting aan hun emoties.

    Jongeren geven uiting aan hun emoties.

    Ook het volgende nummer, „And the cry of my heart is to bring You praise”, verloopt heftig. Darlene danst, zingt, kijkt smekend, dan weer verheerlijkt. Blauwe lichtbundels zoeken hun weg door het schemerige stadion. Ze illustreren de woorden „All my delight is in You, Lord.” De Australische zangeres richt haar microfoon, een machtig wapen, op het publiek om het refrein via de geluidsboxen te versterken.

    Levensgroot
    De Bijbel gaat open. Darlene leest voor. Uit de Psalmen. „Worship includes everybody”, is haar boodschap. Het volgende lied sluit daarbij aan: „Jesus, I believe in You. Jesus, I belong to You.” Een cameraman snelt over het podium, steeds alert op de juiste beelden van de gospelartieste en haar muzikanten, die via videoschermen meer dan levensgroot te volgen zijn.

    Darlene sluit haar ogen en bidt om de Heilige Geest. „You are so welcome!” Vervolgens schreeuwt ze het uit bij de tekst: „At the cross, I bow my knee, where You shed Your blood for me.” Even later klinkt -net zo hard- het gebed: „Heal my heart and make it clean.” De vingers van de toetsenist geselen het keyboard.

    Op het videoscherm is in een flits de tweede artiest van vanavond, Michael W. Smith, te zien. Dansend op de achtergrond heeft hij zich bij het podiumgezelschap gevoegd voor een gezamenlijk nummer over de enige weg. Het publiek scandeert: „One way, Jesus. One way, Jesus. One way, Jesus.” Het duo-optreden eindigt met een ode aan Nederland. Darlene en Michael rollen de vaderlandse vlag uit. Een staande ovatie volgt. Darlene: „Today is a new day voor the church in Holland. And everybody says: Amen.” Het woord echoot na in het stadion.

    Darlene en Michael rollen de vaderlandse vlag uit.

    Darlene en Michael rollen de vaderlandse vlag uit.

    Tijdens de pauze vraagt Compassion aandacht voor kinderen, wereldwijd, in miserabele omstandigheden. Darlene ondersteunt de filmbeelden met een emotionele oproep om de daad, „sponsoring in the name of Jesus”, bij het woord te voegen. Het kost de aanwezigen 27,50 euro per maand. „It’s a great investment to save a child.” Jongeren in gele Compassion-T-shirts lopen tussen de rijen door om hun informatiepakketten te slijten aan potentiële sponsors. Slechts weinigen zijn geïnteresseerd.

    Zuiver en zacht
    Michael W. Smith, in spijkerbroek en trui, zet zijn optreden na de pauze rustig in. „Open the eyes of my heart, Lord” is een gebed. De Amerikaan, ’s werelds meest populaire gospelzanger, speelt op het Yamahakeyboard en laat zich begeleiden door een band met viool, gitaar en slagwerk. Het publiek kent veel van zijn nummers en zingt de teksten, vaak al na enkele woorden, vlot mee. Mensen op de tribune gaan staan.

    „So, here I am to worship. Here I am to bow down.” De regels gaan over in „O God, let us adore Him”, op de melodie van het internationaal bekende Adeste Fidelis: Komt allen tezamen. Zuiver en zacht waaieren de tonen door het stadion. Muzikaal een gouden moment. Als het slotakkoord wegsterft, knikt Michael goedkeurend naar zijn publiek. „Yeh, it was good.”

    De Amerikaanse gospelzanger vervolgt met „Help me find the way. Bring me back to You.” Tijdens het spelen duikt hij bijna onder het klavier van z’n keyboard. Tussen twee nummers in neemt hij een slok uit zijn sabbelfles om daarna verder te gaan met „Open arms, we need to be.” De tekst appelleert aan de net gevoerde actie van Compassion.

    Gospelartiest Michael W. Smith.

    Gospelartiest Michael W. Smith.

    „Healing rain is failing down” begint rustig, maar halverwege gaat de knop om. Michaels band voert het volume op. „I’m not afraid.” En: „Let it rain, let it rain. Open the floodgates of heaven.” De muzikale sluizen gaan nu echt open. Het lied, met veel herhaling in de tekst, voert naar een climax. Het dak van het Gelredome lijkt eraf te moeten. Steeds meer mensen op de tribunes gaan staan en deinen mee. Sommigen steken één hand omhoog, anderen twee. Verrassend genoeg eindigt het nummer pianissimo. De muziek gaat als een nachtkaars uit.

    Happy birthday
    EO-presentator Bert van Leeuwen neemt de regie over. Hij verwijst naar morgenavond. Zondagavond. Dan zal Vitesse de groene grasmat in het Gelredome weer betreden. „Maar dan denken wij aan dit fantastische concert hier vanavond.” Van Leeuwen eindigt met gebed. Michael speelt zachtjes mee op zijn keyboard. Voor hem is het morgen ook een bijzondere dag: hij wordt vijftig. „Happy birthday”, zingt het stadion. „Very Dutch”, reageert Michael met een big smile.

    Dan is Darlene er weer. Het slotoptreden begint hard: „Our God is an awesome God.” De Australische springt er nog een keer lustig op los: „Hallelujah for the Lord Almighty!” Het publiek krijgt van Michael de zegen: „We zegenen jullie in Jezus’ Naam. Ik zegen je met al Gods beloften.” „Amen”, reageert de massa.

    Het duo-optreden -volgens de EO het gospelconcert van het jaar- eindigt verstild: „Holy are You, Lord. Holy, worthy is the Lamb.” Darlene is inmiddels verdwenen. Michael doet zijn oordopjes uit; het stadion moet het lied overnemen. „Holy, holy”, zingt het publiek, minutenlang. Michael verdwijnt, maar komt nog één keer terug. „Bless you.” Hij wijst naar boven. Applaus volgt, maar de gospelzanger is nu echt weg.

    Tegen elven stroomt het Gelredome leeg. Geen geduw, geen getrek, geen gevloek, geen getier. Achttienduizend concertgangers zoeken rustig hun auto, bus of trein op. In hun hoofden galmt het na: „Holy, worthy is the Lamb.”

    Bij deze serie horen de volgende artikelen:
    Een derde refojeugd luistert naar gospel
    Interview met Michael W. Smith
    Reacties leerlingen
    Uitleg over gospelmuziek

    Lees ook de bijlage Accent van zaterdag of klik hier.

    Zie ook
    :
    Dossier Gospelmuziek

    Reacties (217)

    Meish-16
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:147

    Ik zal hier ook even een reactie plaatsen voor de verandering

    Om even duidelijk te zijn: iedereen is hier voor elkaar aan het oordelen en veroordelen, maar in de bijbel staat: Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeelt worde. Je hoeft echt alleen voor jezelf rekenschap te leggen en niet voor al de andere mensen, iedereen is zelf verantwoordelijk, en als de een denkt dat de ander het fout doet, dan kan dat, maar hoef je niet te zeggen, want de mensen die denken dat ze bekeerd zijn en zijn het niet, daar valt het dan hard voor tegen! maar hebben de mensen die het wel goed hebben geen last van. als je voor jezelf weet dat het 'goed' zit dan is het toch goed?!

    En er staat in de bijbel nog een stukje: een discipel vroeg aan Jezus: Zijn er dan ook weinigen die zalig worden? en het antwoord was niet ja of nee maar het was: Strijdt om in te gaan!!!!! en dat moeten wij allemaal doen!!!

    Ieder doet het op zijn manier. ik heb ook een mening over gospelmuziek maar waarom zou ik die hier vertellen?? ieder heeft zijn eigen mening....

    Jez
    stagiair
    Quote bericht
    aantal posts:64

    Spijt is wat anders als waar berouw! De HEere zegt dat Hij Zich zal doen over houden een ellendig en een arm volk! Dat zal op de Naam des Heeren betrouwen! Daar hoort dit absoluut niet bij!
    gerben
    stagiair schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 10:23

    Orion
    bezorger schreef op vrijdag 26 oktober 2007 - 23:40

    Moet je eens aan zulke mensen vragen of ze verdriet van hun zonden hebben. Dat kennen ze niet. En daar zit nou juist het probleem bij zulken.

    nouw uu dan heb je nog nooit naar hun geluisterd er staat heel vaak dat ze spijt hebben!

    secretaresse
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:4

    Ha mensen,

    Ik vind het goed dat het RD hier eens een keer een artikel aan besteed. Het is namelijk een nogal omstreden onderwerp.

    Zelf ben ik een groot fan van gospel. Daarmee zeg ik niet dat ik het overal mee eens ben, maar er zijn zoveel geweldige nummers! Je kunt wel altijd gaan zeuren over de muziek, maar kijk eerst naar de tekst en (wat ook in het artikel stond) kijk naar de artiest en zijn motieven. Er bestaat een nummer van Gerald Troost en dat gaat als volgt:

    Je woont in mijn omgeving
    Hier niet ver vandaan
    Maar nooit een woord gesproken
    Je kent me slechts van naam

    Toch hoor ik kille woorden
    Maar niet rechtstreeks van jou
    Je strooit met jouw conclusies
    Hé, wat maak jij me nou?

    Ken je mijn motieven?
    Heb jij mijn hart gezien?
    Waarom kom je niet vertellen wat er anders moet, misschien?

    Je hebt een vooroordeel
    Want je praat teveel
    Maar weet te weinig
    (vind je je houding niet schijnheilig)
    Je hebt een vooroordeel

    Je hart is kil. Geef mij een kans....

    Heb jij de roddels nodig?
    Is dat wat je mij verwijt,
    niet enkel maar een masker voor jouw onzekerheid?

    De leugens
    De waanzin
    Als pijlen die me treffen binnenin

    secretaresse
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:4

    Wat ik nog wilde toevoegen aan mij vorige post (met nr van Gerald Troost erin) is het volgende.
    Refo’s hebben een hele arrogante houding tegenover gospelmuziek en de makers ervan. Echt zo van: Dat is fout, wij weten het beter.

    Ik vind dit absoluut niet christelijk overkomen. Gerald Troost heeft daar ook niet zo lang geleden een stukje over geschreven. We moeten ons als gelovigen juist verenigen en er voor zorgen dat er onchristelijke mensen tot geloof komen. Het enige wat namelijk gebeurd in de Refo-cultuur is roddelen en negatief praten over andere christenen, denk maar aan gospelmuziek. De makers van de gospelmuziek komen er keihard voor uit een christen te zijn. Hoeveel mensen kunnen hier niet van leren!!??
    Esthurrr
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:7

    Jantine
    correspondent schreef op vrijdag 26 oktober 2007 - 22:43

    Ik weet niet of het aan mij ligt, maar als yord zulke artikels schrijft, komt het bij mij altijd heel negatief over.

    Hej,

    Dat ligt zeker aan jou. Ik vind dat Yord juist een neutraal beeld geeft van het concert! Vind ik hil goed Yord! En misschien zit af en toe iets negatief in het artikiel, maar ik lees ook postieve dingen!

    noor
    stagiair
    Quote bericht
    aantal posts:78

    Wat een belachelijk artikel! Zo negatief:

    - Tijdens het spelen duikt hij bijna onder het klavier van z'n keyboard

    - Hij neemt een slok uit zijn sabbelfles

    - De Australische springt er nog een keer lustig op los

    Ik vind dat dat echt niet kan hoor. Die mensen worden afgekraakt tot op hun botten, en juist als christen moet je met respect over je medemensen schrijven. De bedoeling van dit artikel  is die mensen afkraken om je vervolgens zelf een betere christen te voelen.

    Al is het dan niet jouw muziekstijl, ga er dan gewoon niet heen. Maar dit vind ik stijlloos!

    MaaikeV
    stagiair
    Quote bericht
    aantal posts:81

    Goh, wat fijn dat we ons hier ook als christen gedragen.

    Christenen doen niet zo haatdragend tegen elkaar, en dat is dus wel wat ik hier zie.

    We dienen de God van Liefde,  wáárom doen we zo tegen elkaar?

    En over dat God van iedereen houdt:

    Kennen jullie dat boek van Max Lucado? Oude Eli hield van alle mensen in het dorp, en waarom? Omdat hij ze zélf gemaakt had! God heeft ons allemaal gemaakt, en dáárom houdt Hij van ons. Niet omdat wij zulke goede mensen zijn.

    Thelma, in Rom. 10 staat geloof ik dat God Ezau haatte. Maar niet omdat God niet van alle mensen hield, maar omdat Ezau God niet hoefde.

    Ramon77
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:4

    Hey jongeren jullie snappen elkaar verkeerd als het om uitverkiezingsleer gaat.

    Als je elkaar pas egt zal snappen zie je dat je eigelijk weinig verschild.

    De een zegt Jezus Christus is voor iedereen gestorven: ongelijk omdat hij is gestorven voor een ieder die in hem gelooft en een ieder die hem aaneemt.

    De ander zegt God haat sommige mensen staat in de BijBel jaja tzal wel,

    dan moet je de bijbel goed  lezen God haat alleen de zonden en wil dat niemand verloren gaat.

    Nog ff paar teksten voor degene die nog nooit de andere kant hebben belicht:

    Niemand is in Christus, totdat hij wederom geboren wordt ( 1 Kor. 12 : 13, Ef. 1 : 13).

    · Ieder mens was/is in Adam, doordat Adam geestelijk stierf (1 Kor. 15 : 22, Rom. 5 : 12).

    · Zelfs degenen die de Calvinisten ‘de uitverkorenen’ noemen, waren niet in Christus, maar waren “alleen in de wereld”, “dood”, “kinderen des toorns”, “zonder hoop” en “zonder God” (Gal. 4 : 7 – 9; Ef. 2 : 1, 3 en 12). Dit zegt Paulus tegen de hier gelovige Efeziërs!

    · U bent pas in Christus, wanneer u Hem hebt aangenomen. Johannes 1 : 12 – 13 zeggen: “Maar zovelen Hem aangenomen hebben, die heeft Hij macht gegeven kinderen Gods te worden, namelijk die in Zijn Naam geloven; die niet uit den bloede, noch uit de wil des vleses, noch uit den wil des mans, maar uit God geboren zijn.”

    · Maar hoe zit het dan met dat kiezen van God voor de grondlegging der wereld? (Ef. 1 : 4). Het gaat erom dat de tekst laat zien, dat God u uitkoos “in Hem”, in Zijn Zoon! God wist reeds voor de schepping – de Heere God is Almachtig en Alwetend – of u Zijn Zoon als uw persoonlijke Verlosser zou accepteren of niet. En op grond daarvan koos Hij u uit! God heeft “voorkennis” (1 Petr. 1 : 2).

    · Waartoe koos Hij u uit? Dan zegt Ef. 1 : 5: “tot aanneming tot kinderen” en om Zijn Zoon gelijkvormig te worden: “Want die Hij te voren gekend heeft, die heeft Hij ook te voren verordineerd, het beeld van Zijn Zoon gelijkvormig te zijn, opdat Hij de Eerstgeborene zij onder vele broeders” (Rom. 8 : 29). In deze tekst ziet u ook heel goed de volgorde: God kende u eerst, Hij wist of u uit vrije wil Jezus Christus zou aannemen, en op grond daarvan heeft Hij u reeds voor de grondlegging der wereld in Christus uitverkoren!

    Maar de vrije wil dan? Heeft de mens een totale vrije wil om te kiezen? Staat er niet ergens dat God zowel het willen als het werken werkt in de mens? Ja, dat staat in Filip. 2 : 13: “Want het is God, Die in u werkt beide het willen en het werken, naar Zijn welbehagen”. Maar aan wie wordt dat geschreven? Wat is de context van deze tekst? Laten we eens kijken in Filip. 1 : 1: “aan al de heiligen in Christus Jezus, die te Filippi zijn, met de opzieners en diakenen”. Deze brief is geschreven aan wederom geboren gelovigen. Zo lezen we in het vers voor Filip. 2 : 13, in vers 12: “Alzo dan, mijn geliefden, gelijk gij te allen tijd gehoorzaam geweest zijt, niet als in mijn tegenwoordigheid alleen, maar veelmeer nu in mijn afwezigheid, werkt uws zelfs zaligheid met vreze en beven”. In de tekst stond: “Gij, die te allen tijd gehoorzaam geweest zijt”. Deze tekst is duidelijk aan gelovigen gericht, die zich in hun leven willen laten leiden door de Heilige Geest. Filip. 2 : 13 kan dus nooit betrokken worden op het tot geloof komen van mensen. God wil namelijk dat ALLE mensen behouden worden (wat overigens niet inhoudt dat alle mensen daadwerkelijk behouden zijn, dat hangt af van de levenskeus die men maakt). De Heilige Geest overtuigt namelijk de wereld “van zonde, en van gerechtigheid, en van oordeel” (Joh. 16 : 8). God wil dat alle mensen behouden worden, met andere woorden: iedereen heeft de keus om voor of tegen Jezus te kiezen!

    Maar de Heere God verhardt toch ook harten van mensen? Ja, ook dat is Schriftuurlijk juist. Echter de Heere verhardt het hart niet, totdat de mens zelf gekozen heeft! We weten dat God Israël, nadat zij haar Messias verworpen heeft, verhard heeft (Rom. 11 : 25). Zo zien we dat de Heere ook de heidenen een verharding zendt, wanneer zij Hem verwerpen. In 2 Thess. 2 : 9 – 12 lezen we: “Hem, zeg ik, wiens toekomst is naar de werking des satans, in alle kracht, en tekenen, en wonderen der leugen; en in alle verleiding der onrechtvaardigheid in hen, die verloren gaan; daarvoor dat zij de liefde der waarheid niet aangenomen hebben, om zalig te worden. En daarom zal God hun zenden een kracht der dwaling, dat zij de leugen zouden geloven; Opdat zij allen veroordeeld worden, die de waarheid niet geloofd hebben, maar een welbehagen hebben gehad in de ongerechtigheid”. U ziet hier dat de keus van de mens aan de verharding vooraf gaat!

    Veder de vrije wil van de mens en de genade van God is niet menslijkgewijs naast elkaar te rijmen.

     

    Peace, Ramon

     

    star
    bezorger
    Quote bericht
    aantal posts:26

    Waarom maken wij ons zo druk om hoe iemand anders God prijst? Waarom maken wij ons druk om het feit dat er mensen zijn die graag naar gospel luisteren? Strijd JIJ om in te gaan! Het is belangrijker om zelf in Christus verankerd te zijn! Dat we het vaste geloof hebben in de Heere Jezus! Laten we bij onszelf blijven, ik denk dat we daar vooralsnog genoeg aan hebben. Stel jezelf eens de vraag: Kan ík God met heel mijn hart prijzen dat Hij mij door Christus' bloed vergeving van zonden gaf? Ipv je af te vragen of MWS en Darlene en publiek dat al dan niet goed doen...

    Echt, in een leven met de Heere Jezus ligt zoveel rijkdom! En juist dan zie je hoeveel pijn je God doet met je zonden, maar ook dat Hij die zonden wil vergeven. En ook vergeten: Hij werpt je zonden als je die belijdt, op de bodem van de zee! Waarom zouden we Hem daarvoor niet met z'n allen mogen prijzen??

    Ik wens jullie allemaal Gods zegen!

    giechelmeid12
    journalist
    Quote bericht
    aantal posts:1565

    maussie
    bezorger schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 19:58

    giechelmeid12
    redacteur schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 18:52

    Irrum
    bezorger schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 15:45

    Ik vind dat er in onze gezindte heel negatief en oppervlakkig over gospelmuziek gedacht wordt. Kijk eens verder dan je neus lang is. Zoek eens uit waarom jij gospelmuziek echt niet vindt kunnen! Heb je er gegronde redenen voor? Of zeggen je ouders: Wij vinden gospel niet goed.. En jij stemt er automatisch mee in? Ik denk dat het goed is om eens een aantal gospel teksten te bekijken en eens te checken of het echt zo onbijbels is. Meestal komen gospel teksten letterlijk uit de Bijbel. Bekijk eens teksten van Phil Wickam, Casting Crowns, Chris Tomlin, Jeff Deyo, Jeremy Camp, Delirious etc. Er zit namelijk een enorme boodschap in! Vergeet niet dat God aanbeden WIL worden met zang en muziek!! Dat heb ik niet van mezelf maar uit het Woord van God (<< Bijv. Psalm 150) Ik snap best dat niet iedereen voor Michael W. Smith kiest, maar er is zoveel keus in gospel muziek. Je bent niet soft als je in je muziekkeuze laat blijken dat God alles voor jou is!!

    God wil egt niet alleen met zang en muziek geprezen worden hoor. Ook zonder. en..........met  deze muziek.......dat is hlmaal niet goed!!!!!!!!!!


    niet iedereen in de refokring denkt hetzelfde hoor!!!!!!dat was 20jaaar geleje misgin sooo...maar nu egt niemeer hoor!!!!!

    je kan tog beterr gospel luistere dan pop?dan luister je nog iets christelijks!!!

    ja......dat is waar
     sgat ik hou van je voor altijd!!!
    LovedbyGod
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:205

    rooieria
    correspondent schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 22:30

    LovedbyGod
    stagiair schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 07:36

    Yeaaa egt mooi als je dit leest! ik was er zelf niet bij omdat ik bij iemand anders logeerde maar jah anders was ik denk ik wel geweest ik heb het concert later ook nog op internet gezien. egt geweldig! Mooie nummers speelden ze!(dit maak ik uit het artikel op :P) ennnuh @orion ik heb egt wel verdriet van mijn zonden hoor, maar God heeft je toch vergeven? waarom zou je dan ook niet blij kunnen zijn? God loven is goed!lees psalm 150 er maar op na! denk je dat God ook altijd nog aan je zonden denkt?hij vergeeft ze en vergeet ze hoe kun je anders in de Hemel komen door Jezus! hij is voor iedereen aan het kruis gestorven!

    One way Jesus!

    ALS JEZUS VOOR IEDEREEN IS GESTORVE HOEFDE JE NOOOIT MEER NAAR DE KERK is tog zo skr???!!!!!!!!! waarom ga je dr anders naar toe

    rooieria
    correspondent schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 22:30

    LovedbyGod
    stagiair schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 07:36

    Yeaaa egt mooi als je dit leest! ik was er zelf niet bij omdat ik bij iemand anders logeerde maar jah anders was ik denk ik wel geweest ik heb het concert later ook nog op internet gezien. egt geweldig! Mooie nummers speelden ze!(dit maak ik uit het artikel op :P) ennnuh @orion ik heb egt wel verdriet van mijn zonden hoor, maar God heeft je toch vergeven? waarom zou je dan ook niet blij kunnen zijn? God loven is goed!lees psalm 150 er maar op na! denk je dat God ook altijd nog aan je zonden denkt?hij vergeeft ze en vergeet ze hoe kun je anders in de Hemel komen door Jezus! hij is voor iedereen aan het kruis gestorven!

    One way Jesus!

    ALS JEZUS VOOR IEDEREEN IS GESTORVE HOEFDE JE NOOOIT MEER NAAR DE KERK is tog zo skr???!!!!!!!!! waarom ga je dr anders naar toe

    Jezus is voor iedereen gestorven, maar omdat we elke keer weer zonden doen moeten we vergeving vragen. je gaat naar de kerk om van God te leren en samen over de bijbel na te denken en te zingen voor Hem
    LovedbyGod
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:205

    @ pien

    de mensen die God niet aannemen hebben 'pech' ze komen in de hel, omdat ze niet in Hem willen geloven...

    LovedbyGod
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:205

    @ pien

    zo bedoel ik het ongeveer jah (tnx!)

    en idereen die meejgediscusseert heeft..ik vond het leuk :)

    God Bless you all!

    LovedbyGod
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:205

    secretaresse
    bezorger schreef op maandag 29 oktober 2007 - 12:50

    Ha mensen,

    Ik vind het goed dat het RD hier eens een keer een artikel aan besteed. Het is namelijk een nogal omstreden onderwerp.

    Zelf ben ik een groot fan van gospel. Daarmee zeg ik niet dat ik het overal mee eens ben, maar er zijn zoveel geweldige nummers! Je kunt wel altijd gaan zeuren over de muziek, maar kijk eerst naar de tekst en (wat ook in het artikel stond) kijk naar de artiest en zijn motieven. Er bestaat een nummer van Gerald Troost en dat gaat als volgt:

    Je woont in mijn omgeving
    Hier niet ver vandaan
    Maar nooit een woord gesproken
    Je kent me slechts van naam

    Toch hoor ik kille woorden
    Maar niet rechtstreeks van jou
    Je strooit met jouw conclusies
    Hé, wat maak jij me nou?

    Ken je mijn motieven?
    Heb jij mijn hart gezien?
    Waarom kom je niet vertellen wat er anders moet, misschien?

    Je hebt een vooroordeel
    Want je praat teveel
    Maar weet te weinig
    (vind je je houding niet schijnheilig)
    Je hebt een vooroordeel

    Je hart is kil. Geef mij een kans....

    Heb jij de roddels nodig?
    Is dat wat je mij verwijt,
    niet enkel maar een masker voor jouw onzekerheid?

    De leugens
    De waanzin
    Als pijlen die me treffen binnenin

    mooi nr van Gerald!
    LovedbyGod
    correspondent
    Quote bericht
    aantal posts:205

    noor
    stagiair schreef op maandag 29 oktober 2007 - 13:10

    Wat een belachelijk artikel! Zo negatief:

    - Tijdens het spelen duikt hij bijna onder het klavier van z'n keyboard

    - Hij neemt een slok uit zijn sabbelfles

    - De Australische springt er nog een keer lustig op los

    Ik vind dat dat echt niet kan hoor. Die mensen worden afgekraakt tot op hun botten, en juist als christen moet je met respect over je medemensen schrijven. De bedoeling van dit artikel  is die mensen afkraken om je vervolgens zelf een betere christen te voelen.

    Al is het dan niet jouw muziekstijl, ga er dan gewoon niet heen. Maar dit vind ik stijlloos!


    agree with you!! ;)
    [1]  «  7  8  9  10  11  12  13  »  [15]