Yord herfst logo
Home      Zoeken      

  Uitbundige aanbidding

  Gospelartiesten zingen en springen voor Jezus in Gelredome

  Twee populaire gospelartiesten, de Michael W. Smith en de Australische Darlene Zschech, gaven zaterdag 6 oktober een avondvullend praise‑ en worshipconcert in het Arn­hemse Gelredome. Het Reformatorisch Dagblad was er­bij, samen met vier reformatorische jongeren. Zaterdag in de bijlage Accent het eerste deel in een serie over jongeren en gospelmuziek. Volgende week vrijdag in het katern Mensen deel twee: een gesprek met de vier jongeren over hoe zij het concert hebben ervaren, en over gos­pelmuziek in het algemeen.

  Zaterdagavond, het Gelredome. De groene grasmat, het vaste vloerkleed van profvoetbalclub Vitesse, is naar buiten geschoven. Binnen, op de betonnen vloer, drommen jongeren en ouderen samen. De tribunes links en rechts zitten nagenoeg vol. Ondanks de toegangsprijs van 27,50 euro -„speciale jubileumprijs” omdat de EO, organisator van het concert, veertig jaar bestaat- is de Arnhemse voetbaltempel vanavond met 18.000 bezoekers goed gevuld.

  Op het paars verlichte podium Darlene Zschech. Blond haar. Zwart jasje, dito broek. Ketting met kruisje om de hals. Ze doet denken aan Máxima; kon een zus zijn. Om de Australische zangeres heen de begeleidingsband, goed voor een volume dat op sommige momenten de geluidsbarrière dicht nadert. Wie in de straling van de metershoge luidsprekerbatterij staat, voelt de bonkende beats in het hart. De entourage onderscheidt zich niet van een popconcert.

  De Australische zangeres Darlene Zschech.

  De Australische zangeres Darlene Zschech.

  „No Jesus, no life” is de Bijbelse boodschap van de overrompelende opening. „Salvation is here”, zingt de 42-jarige Darlene, aanbiddingsleidster van de Hillsongkerk, een pinkstergemeente in Sydney. „And I know, my God make a new way for me.” Het publiek antwoordt: „Salvation is here.” Darlene nodigt de massa uit te klappen voor Jezus. Het geluid zwelt aan en golft door het stadion. Het slotakkoord gaat over in de oproep: „One, two, three, lift them up, lift them up.” Duizenden handen gaan eerst omhoog, dan op elkaar. „Hallelujah”, schreeuwt Darlene, terwijl ze hemelwaarts kijkt. De toon voor vanavond is gezet.

  Jongeren geven uiting aan hun emoties.

  Jongeren geven uiting aan hun emoties.

  Ook het volgende nummer, „And the cry of my heart is to bring You praise”, verloopt heftig. Darlene danst, zingt, kijkt smekend, dan weer verheerlijkt. Blauwe lichtbundels zoeken hun weg door het schemerige stadion. Ze illustreren de woorden „All my delight is in You, Lord.” De Australische zangeres richt haar microfoon, een machtig wapen, op het publiek om het refrein via de geluidsboxen te versterken.

  Levensgroot
  De Bijbel gaat open. Darlene leest voor. Uit de Psalmen. „Worship includes everybody”, is haar boodschap. Het volgende lied sluit daarbij aan: „Jesus, I believe in You. Jesus, I belong to You.” Een cameraman snelt over het podium, steeds alert op de juiste beelden van de gospelartieste en haar muzikanten, die via videoschermen meer dan levensgroot te volgen zijn.

  Darlene sluit haar ogen en bidt om de Heilige Geest. „You are so welcome!” Vervolgens schreeuwt ze het uit bij de tekst: „At the cross, I bow my knee, where You shed Your blood for me.” Even later klinkt -net zo hard- het gebed: „Heal my heart and make it clean.” De vingers van de toetsenist geselen het keyboard.

  Op het videoscherm is in een flits de tweede artiest van vanavond, Michael W. Smith, te zien. Dansend op de achtergrond heeft hij zich bij het podiumgezelschap gevoegd voor een gezamenlijk nummer over de enige weg. Het publiek scandeert: „One way, Jesus. One way, Jesus. One way, Jesus.” Het duo-optreden eindigt met een ode aan Nederland. Darlene en Michael rollen de vaderlandse vlag uit. Een staande ovatie volgt. Darlene: „Today is a new day voor the church in Holland. And everybody says: Amen.” Het woord echoot na in het stadion.

  Darlene en Michael rollen de vaderlandse vlag uit.

  Darlene en Michael rollen de vaderlandse vlag uit.

  Tijdens de pauze vraagt Compassion aandacht voor kinderen, wereldwijd, in miserabele omstandigheden. Darlene ondersteunt de filmbeelden met een emotionele oproep om de daad, „sponsoring in the name of Jesus”, bij het woord te voegen. Het kost de aanwezigen 27,50 euro per maand. „It’s a great investment to save a child.” Jongeren in gele Compassion-T-shirts lopen tussen de rijen door om hun informatiepakketten te slijten aan potentiële sponsors. Slechts weinigen zijn geïnteresseerd.

  Zuiver en zacht
  Michael W. Smith, in spijkerbroek en trui, zet zijn optreden na de pauze rustig in. „Open the eyes of my heart, Lord” is een gebed. De Amerikaan, ’s werelds meest populaire gospelzanger, speelt op het Yamahakeyboard en laat zich begeleiden door een band met viool, gitaar en slagwerk. Het publiek kent veel van zijn nummers en zingt de teksten, vaak al na enkele woorden, vlot mee. Mensen op de tribune gaan staan.

  „So, here I am to worship. Here I am to bow down.” De regels gaan over in „O God, let us adore Him”, op de melodie van het internationaal bekende Adeste Fidelis: Komt allen tezamen. Zuiver en zacht waaieren de tonen door het stadion. Muzikaal een gouden moment. Als het slotakkoord wegsterft, knikt Michael goedkeurend naar zijn publiek. „Yeh, it was good.”

  De Amerikaanse gospelzanger vervolgt met „Help me find the way. Bring me back to You.” Tijdens het spelen duikt hij bijna onder het klavier van z’n keyboard. Tussen twee nummers in neemt hij een slok uit zijn sabbelfles om daarna verder te gaan met „Open arms, we need to be.” De tekst appelleert aan de net gevoerde actie van Compassion.

  Gospelartiest Michael W. Smith.

  Gospelartiest Michael W. Smith.

  „Healing rain is failing down” begint rustig, maar halverwege gaat de knop om. Michaels band voert het volume op. „I’m not afraid.” En: „Let it rain, let it rain. Open the floodgates of heaven.” De muzikale sluizen gaan nu echt open. Het lied, met veel herhaling in de tekst, voert naar een climax. Het dak van het Gelredome lijkt eraf te moeten. Steeds meer mensen op de tribunes gaan staan en deinen mee. Sommigen steken één hand omhoog, anderen twee. Verrassend genoeg eindigt het nummer pianissimo. De muziek gaat als een nachtkaars uit.

  Happy birthday
  EO-presentator Bert van Leeuwen neemt de regie over. Hij verwijst naar morgenavond. Zondagavond. Dan zal Vitesse de groene grasmat in het Gelredome weer betreden. „Maar dan denken wij aan dit fantastische concert hier vanavond.” Van Leeuwen eindigt met gebed. Michael speelt zachtjes mee op zijn keyboard. Voor hem is het morgen ook een bijzondere dag: hij wordt vijftig. „Happy birthday”, zingt het stadion. „Very Dutch”, reageert Michael met een big smile.

  Dan is Darlene er weer. Het slotoptreden begint hard: „Our God is an awesome God.” De Australische springt er nog een keer lustig op los: „Hallelujah for the Lord Almighty!” Het publiek krijgt van Michael de zegen: „We zegenen jullie in Jezus’ Naam. Ik zegen je met al Gods beloften.” „Amen”, reageert de massa.

  Het duo-optreden -volgens de EO het gospelconcert van het jaar- eindigt verstild: „Holy are You, Lord. Holy, worthy is the Lamb.” Darlene is inmiddels verdwenen. Michael doet zijn oordopjes uit; het stadion moet het lied overnemen. „Holy, holy”, zingt het publiek, minutenlang. Michael verdwijnt, maar komt nog één keer terug. „Bless you.” Hij wijst naar boven. Applaus volgt, maar de gospelzanger is nu echt weg.

  Tegen elven stroomt het Gelredome leeg. Geen geduw, geen getrek, geen gevloek, geen getier. Achttienduizend concertgangers zoeken rustig hun auto, bus of trein op. In hun hoofden galmt het na: „Holy, worthy is the Lamb.”

  Bij deze serie horen de volgende artikelen:
  Een derde refojeugd luistert naar gospel
  Interview met Michael W. Smith
  Reacties leerlingen
  Uitleg over gospelmuziek

  Lees ook de bijlage Accent van zaterdag of klik hier.

  Zie ook
  :
  Dossier Gospelmuziek

  Reacties (217)

  Aribombari
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:3

  Jammer, heel erg jammer, dat er zoveel reacties worden geplaatst zonder er over na te denken.

  Jammer dat mensen niet verder durven kijken als hun neus lang is, dat proef ik tenminste uit de reacties. Een avond als deze is ontzettend mooi! We mogen blij zijn dat dit in Nederland gewoon kan.

  Kijk, ik kan begrijpen dat je je hier niet thuis voelt vanwege de manier van het loven van God. Maar de cultuur in Nederland is ook niet te vergelijken met de cultuur in Australie of in Amerika. Maar dat wil nog niet zeggen dat het verkeerd is!!

  In het Israel van de Bijbel loofden de mensen ook God door middel van 'drumstel' (trommel) en door middel van (rij)dans. Denk daar eens over na. God heeft niet voor niks jouw een lichaam gegeven wat kan bewegen, wat kan dansen. Als je dat tot eer van God doet en met heel je hart dan is daar echt niks mis mee.

  Ik was zelf op de avond van het concert aanwezig en ik heb enorm de aanwezigheid van God ervaren. Het is toch buitengewoon om met 18.000 (!!) man dezelfde God te mogen aanbidden en te prijzen! Hij is het waard!!!

  Nogmaals vind ik het erg jammer dat mensen zo kortzichtig kunnen zijn en zo snel dingen kunnen afkeuren. Maar ik vind dat dat echt niet kan. Probeer eens verder te kijken dan je eigen kerk, je eigen manier van geloven. Durf eens verder te kijken dan Nederland. En blijf niet hangen in je eigen tradities en gebruiken. Op zich hoeft het niet verkeerd te zijn maar het is wel verkeerd als je andere manieren niet accepteerd of niet wil accepteren. Behandel elke christen, elke broeder/zuster in het geloof, met respect! En keur elkaar daarbij niet af, dat is denk ik het onchristelijkste wat er bestaat.

  Gr. Aribombari

  nello
  correspondent
  Quote bericht
  aantal posts:145

  GOD is niet alleen liefe.
   Don't worry, be happy
  SuGwavot
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:15

  @riekee, jij zegt:

  ja dat is wel zo je mag god loven maar niet op zo'n avond met lichten en zangers ik weet zeker dat de heere dat niet goed vind hij starft zulke mensen als je nu niet de Heere zoekt dan kun je zeker niet in de hemel komen of je moet al bekeerd zijn?

  of niet!


  Op mij komt dit over (corrigeer me als ik het fout heb) zoiets als: Dat mag niet. Maar van wie mag dat niet? Wel/niet mogen is gewoon een kwestie qua opvoeding e.d... Jij vind het niet gepast, ik wel. Ik heb geen bezwaar tegen lichten en zangers, als dat maar niet het onderwerp wordt in plaats van God...
  Jij zegt dat God mensen straft die zoiets doen? In echte aanbidding (hoeft niet perse in een stadion maar kan ook gewoon met een groep met een cd van Hillsong bijvoorbeeld) komt God juist heel dichtbij. In aanbidding zoek je de Heer juist, en de Heer laat zich vinden als jij zoekt!

   En Hij zeide: "De dingen, die onmogelijk zijn bij de mensen, zijn mogelijk bij God."
  Aribombari
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:3

  ik vind dit egt heeel erg grof!!! hoe kun je nu zo iets zingen!!! zouden ze in de hemel ook dat afschuwelijke gezang zingen, geloof je dat nou egt?! ik vind et egt geen goede zet van yord dat je dit op de site zet. het is een gespot!!! hoe jullie er over denken moet je zelf wete, maar ik weet wel dat je met zulke liedjes niet de HEERE kan dienen. zie je egte bekeerde mensen zo staan zingen??? het is gewoon diep triest!!!

  -> zegt Cootjuh

   

  Ik vraag me af hoe jij God dan dient, en of je uberhaupt in God gelooft. Aangezien jij deze liedjes niks vind, de manier van zingen tenminste. Ik neem aan dat jij het zo niet bedoelde en de teksten niet grof vind. Die komen meestal namelijk rechtstreeks uit de Bijbel!!!!

  Ik vind het pas grof dat jij deze reactie durft te plaatsen. Denk na!! voordat je iets plaatst.

  tienus
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:11

  heb je nog nooit gehoord van respect voor God. de almachtige God! we moeten met eerbied hem aanbidden. dus niet op zo'n manier. tis niet zomaar een vriend van je!! ik hoop dat je dat nog eens mag gaan ervaren!!

  hartelijke groeten berthine

  SuGwavot
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:15

  @Tienus, jij zei:

  heb je nog nooit gehoord van respect voor God. de almachtige God! we moeten met eerbied hem aanbidden. dus niet op zo'n manier. tis niet zomaar een vriend van je!! ik hoop dat je dat nog eens mag gaan ervaren!!

  Johannes 15: 15:

  Ik noem jullie geen slaven meer, want een slaaf weet niet wat zijn meester doet; vrienden noem ik jullie, omdat ik alles wat ik van de Vader heb gehoord, aan jullie bekendgemaakt heb.

  Jezus heeft het ook aan ons bekend gemaakt, door Zijn Woord! Jezus noemt ons ook vrienden!
  Hij wil ook een relatie met ons, een levende relatie... Een echt goede relatie heb je met vrienden (en bijv. met je man/vrouw).
  De koningin bijvoorbeeld behandel je met veel respect. Normale mensen ook natuurlijk, maar dit is apart omdat zij de koningin is. Je doet extra beleefd, enzovoort, maar tegen een vriend zou je zo nooit doen. Maar denk je dat je zo een goede relatie krijgt met de koningin? Je zegt haar nooit de waarheid, blijft altijd beleefd, enzovoort...
  Zoals ik al zei: God wil een relatie met ons! Hij kwam eerst naar ons toe, maar wij moeten ook naar Hem toegaan. Natuurlijk staan zonden in de weg, maar omdat Jezus voor ons stierf, hebben die niks meer te zeggen! (als je om vergeving hebt gevraagd,want dan weet je dat Jezus ze heeft vergeven)
  God is Iemand waar je ook veel respect voor hebt. Hij is almachtig, heeft de aarde in Zijn hand, maar Hij kiest ervoor om in jouw hart te wonen! Kortom: Een vriend-relatie zoals je die met vrienden hebt, alleen dan met een koninklijk Iemand!
  Nouja, ik stop maar even, want het wordt wel erg lang zo

  Maar ik hoop dat jíj dit mag ervaren!

   

   En Hij zeide: "De dingen, die onmogelijk zijn bij de mensen, zijn mogelijk bij God."
  Arjoow
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:4

  gerben
  stagiair schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 10:23

  Orion
  bezorger schreef op vrijdag 26 oktober 2007 - 23:40

  Moet je eens aan zulke mensen vragen of ze verdriet van hun zonden hebben. Dat kennen ze niet. En daar zit nou juist het probleem bij zulken.

  nouw uu dan heb je nog nooit naar hun geluisterd er staat heel vaak dat ze spijt hebben!
   
   
  >En daar zit nou juist het probleem<>> Mensen moeten nog veel leren.
  Wij moeten leren om onze eigen fouten in te zien, God beslist over al het overige!
  elsjuhtje
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:5

  Weet je wel hoe ontzettend goed en groot God is?? Heel anders dan wij denken. Wij refo's kunnen ons een muziekstijl als gospel niet voorstellen bij God (ik inmiddels wel), we geloven eigenlijk (voorzichtig) dat maar een bepaald soort mensen kinderen van God is.

  Maar...we denken zo klein van God, we willen Hem dus gewoon compleet begrijpen? Lijkt het zo? Zo vind ik het overkomen... God kan alleen maar van psalmen houden, het bestaat niet dat Hij van beide houdt, maar God is GEEN mens. Een mens houdt vaak van 1 stijl, maar God is God en dat is totaal iets anders. Misschien kun je jezelf niets van de hemel voorstellen (en ik ook niet en ik weet niet hoe dat zal zijn) maar het is toch een des te groter wonder als in die hemel zowel vroegere refochristenen als evangelische christenen (dat geldt dan niet meer) als een geheel God zullen prijzen en loven? Nu lijkt dat ondenkbaar, maar God is almachtig!!! Dus laten we stoppen met klein denken van God!

   

  I love gospel  --maar niet alles past ook bij mij--

  oh ja, iedereen die zegt dat het nooit over zonde ofzo gaat... wat betekent iets als 'Lord have mercy' dan? Heere heb genade, waarom zouden ze genade moeten hebben als ze hun zonden hier niet betreurden? Ik ben bang dat sommigen al oordelen zonder er iets vanaf te weten eigenlijk...

  Arjoow
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:4

  Snoesje
  bezorger schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 10:59

  @ LovedbyGod:

  De Heere Jezus is alleen voor de uitverkorenen aan het kruis gestorven, en niet voor iedereen, zoals jij zegt. Dat is niet bijbels! En dat is ook één van de redenen waarom we voorzichtig moeten zijn met gospelmuziek; gospel wil ons doen laten geloven dat Jezus wél voor iedereen gestorven is! Dit is de algemene verzoeningsleer, die verworpen wordt door het reformatorische gedachtengoed. Omdat deze niet bijbels is!

  Zijn bloed is genoegzaam (= voldoende) voor alle zonden van de hele wereld, maar niet iedereen wordt zalig! Er bestaat ook nog zoiets als een uitverkiezing!

  Wij mogen echter niet van de uitverkiezing uitgaan, ofwel: het als uitgangspunt nemen. Dan zijn we dus echt verkeerd bezig. God zal ons niet verloren laten gaan, omdat we niet waren uitverkoren, maar omdat we niet in Hem hebben geloofd!!

  Maar als je bidt tot Hem, geldt ook: Hij laat geen bidder staan! Het kan vandaag nog, ook voor jou!


  Wie gelooft in hem zal gered worden, Jezus is voor iedereen gestorven, die gelooft!

  Je moet wel bergijpen dat de gospel muziek niet is opgezet om mensen hun eigengang te laten gaan, nee niet om te vertellen dat je altijd in de hemel komt> alleen door geloof, en dat weten jullie net zo goed als ik, dat dit dus niet bedoeld is om ons aftebrengen van de weg van God, doordat we denken dat het wel goed komt als je heel je leven je van God afkeert en niet gelooft.

  Arjoow
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:4

  Beter had ik het niet kunnen zeggen!!

  Niene
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:12

  Wat een ophef over zo'n avond. Nee, het is niet goed, blablabla. Als dit al niet goed is, wat is er dan allemaal wel niet mis met een 'gewoon' popconcert? Ik vind het juist heel erg tof om met zoveel mensen bijeen te zijn en lekker mee te zingen met de muziek. Ja, bidden is wel raar in zo'n groot stadion, maar is er iets mis mee? Je kunt overal bidden, zelfs op de fiets (als je maar wel je ogen open houdt) uit een lied van Herman Boon. Het is juist goed om contact met God te zoeken.
  Niene
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:12

  eliesse
  bezorger schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 20:34

  LovedbyGod
  stagiair schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 07:36

  Yeaaa egt mooi als je dit leest! ik was er zelf niet bij omdat ik bij iemand anders logeerde maar jah anders was ik denk ik wel geweest ik heb het concert later ook nog op internet gezien. egt geweldig! Mooie nummers speelden ze!(dit maak ik uit het artikel op :P) ennnuh @orion ik heb egt wel verdriet van mijn zonden hoor, maar God heeft je toch vergeven? waarom zou je dan ook niet blij kunnen zijn? God loven is goed!lees psalm 150 er maar op na! denk je dat God ook altijd nog aan je zonden denkt?hij vergeeft ze en vergeet ze hoe kun je anders in de Hemel komen door Jezus! hij is voor iedereen aan het kruis gestorven!

  One way Jesus!

  Ik ben het helemaal niet met jou eens, als 1e schrijf jij hij is voor iedereen aan het kruis gestorven! Voor wie is de hel dan? En waarom is die er dan? Heb je ook ooit gehoord van de brede en de smalle? Het zijn zo wat vragen, maar ik zou het wel graag van jou horen.

  Kan je ook vertellen wanneer God je zonden heeft vergeven? Heb je er nu nooit meer verdriet van dat je tegen een God gezondigd heb die zo goed is? ben je nu alleen nog maar blij?  En als je dan nu zondigd tegen God die voor jou (wat je schrijft) zo goed geweest is, ben je dan niet verdrietig? Dat snap ik niet!

  Kan je het mischien uitleggen?

  Ik heb wel een behoefte om te antwoorden, dus here I go. Jezus is voor iedereen aan het kruis gestorven omdat hij zo met de mensheid te doen had. Zelfs voor de mensen die nu het meest zondigen (ongelovigen bijvoorbeeld) is hij gestorven. De hel is een heikel onderwerp, want erg duidelijker worden we er niet door gemaakt. Immers, niet alle ongelovigen gaan naar de hel (is mijn idee) (er komt ook nog een Laatste Oordeel, dus wat dat betreft..) Als je tot geloof komt,kom je er achter dat Jezus voor jouw zonden is gestorven. En alle zonden die jij nu nog zal begaan doen nog steeds pijn in zijn hart. Als je meer van Jezus te weten komt gaandeweg je (geloofs)leven, begin je datmeer te beseffen. Je wilt hem geen pijn doen! Maar Jezus is niet voorniets aan het kruis gestorven. Nee, hij heeft ons juist verlost! Betekent dat dat wij rouwig moeten zijn over de zonden die we al begaan hebben en waarvoor we (als het goed is) vergeving voor hebben gekregen? Je mag er zeker om treuren, maar er is nog een andere kant! Dus ja, je mag blij zijn! Daar hebje ook een reden toe! God was genadig en stuurde zijn zoon Jezus naar onze wereld, een wereld vol pijn en ongeloof. Jezus heeft voor onze geleden, en ja, dat doet pijn als we eraan denken, maar dat hij zo geleden heeft, is gelijk aan zijn liefde voor ons! Moeten wedaar niet dankbaar voor zijn? En mogen we dan geen vreugde uitdragen?
  valentine
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:9

  giechelmeid12
  redacteur schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 17:18

  Paardjuhs
  bezorger schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 10:45

  LovedbyGod
  stagiair schreef op zaterdag 27 oktober 2007 - 07:36

  Yeaaa egt mooi als je dit leest! ik was er zelf niet bij omdat ik bij iemand anders logeerde maar jah anders was ik denk ik wel geweest ik heb het concert later ook nog op internet gezien. egt geweldig! Mooie nummers speelden ze!(dit maak ik uit het artikel op :P) ennnuh @orion ik heb egt wel verdriet van mijn zonden hoor, maar God heeft je toch vergeven? waarom zou je dan ook niet blij kunnen zijn? God loven is goed!lees psalm 150 er maar op na! denk je dat God ook altijd nog aan je zonden denkt?hij vergeeft ze en vergeet ze hoe kun je anders in de Hemel komen door Jezus! hij is voor iedereen aan het kruis gestorven!

  One way Jesus!


  kben  ut egt niet met je eens. Waarom zou de HEERE Jezus voor iedereen zijn gestorven?? Ik ben het  met @Orion eens, Je kunt tog ook niet God loven op de 'pop' manier???

   


  @paardjuhs

  dat vindt ik nou ooook

  en Lovebygod.........vindt jij dan wel dat je God kan prijzen op zow`n popmanier??

   

  Ik heb dit artikel zaterdag gelezen en ik wil eerst even zeggen dat het op een negatiever manier op me over kwam. Ik luister zelf ook gospel en ook best veel Michael W. Smith en ik moet zeggen dat ik het echt super mooie teksten vind...!!!! Misschien moeten jullie eens het liedje Grace luisteren van hem. Het is echt een super mooi lied!! En moet het dan allemaal psalmen zijn die we zingen?? Ik geloof dat niet. . en ik kan je vertellen tussen gospel en pop zit wel degelijk verschil je merkt het hoe de mensen het zingen... Je hoort de prijzing voor God duidelijk door in de liedjes. Sommige gospel vind ik ook echt te ver gaan met van Michael vind ik er niks mis mee.
  Toch wil ik wel ff reageren op wat loved by God zei:
  God vergeeft de zonden wel.. maar ik geloof niet dat hij ze vergeet.. Hij zie je aan door het bloed van Jezus en alleen daardoor doet Hij je zonden weg. Daarom kun je in de hemel komen, omdat Hij je aanziet door het bloed van Christus. Maar Hij vergeet ze niet. Dan zou er in de bijbel ook niet zo vaak terug gekomen worden in het nieuwe testament op Adam enzoo.. In heel de bijbel word wel over Adam's zonde gesproken.. En als God de zonde van Adam vergeven EN VERGETEN (!!) zou zijn, zou er niemand meer zondig zijn.. want omdat wij zondig zijn, worden we er toch aan herrinnert aan de zonde van Adam.. (het verbondshoofd van ons allemaal)?!?! En God zou dan ook niet meer andere mensen hoeven te vergeven.. Als God Adam had vergeven en het ook was vergeten hadden ze ook niet uit het paradijs weg gehoeven.. want God zou het dan vergeten zijn.. dus was er dan geen reden geweest om ze uit het paradijs te zetten...
  -xx-jes.. Valentine
  valentine
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:9

  Orion
  bezorger schreef op vrijdag 26 oktober 2007 - 23:40

  Moet je eens aan zulke mensen vragen of ze verdriet van hun zonden hebben. Dat kennen ze niet. En daar zit nou juist het probleem bij zulken.
  Ik geloof wel degelijk dat deze mensen zondenbesef hebben.. anders kunnen ze niet over verlossing zingen.. want die had je dan niet nodig gehad.. als je je zonden niet kent heb je ook geen verlossing nodig..
  (reactie graag!!)
  meiske33
  bezorger
  Quote bericht
  aantal posts:3

  Weet je wat ik het raarste vind van alles... dat 9 van de 10 mensen maar lopen te oordelen en te oordelen terwijl ze zelf nooit bij zon avond geweest zijn en  het allemaal zo goed weten te vertellen. En ik heb het idee dat dit artikel objectief over moet komen maar het toch wel subjectief is op een of andere manier. Ik baal altijd van dit soort artikels eerlijk gezegd.

  Ik ben zelf ook op deze avond geweest en de jaren ervoor ook. Ook bij hillsong united in amsterdam en ik kan niet anders zeggen dan TOP!!!

  [1]  «  9  10  11  12  13  14  15  »  [15]