Driestar en ministerie eens over veilig klimaat voor lhbt’ers

Nashvilleverklaring
beeld ANP
2

Ambtenaren van het ministerie van Onderwijs hebben een gesprek gevoerd met de leiding van het Driestar College over wat de school doet om lhbt-jongeren een veilige plaats te bieden. Dat is donderdag bekendgemaakt.

Het gesprek vond plaats omdat Driestar-bestuurder Wim de Kloe de Nashville-verklaring heeft ondertekend.

Politieke partijen D66 en PvdA hadden op het overleg aangedrongen omdat ze vreesden dat homoseksuele leerlingen en transgenders zich daardoor niet meer veilig voelden op de school.

Volgens het ministerie doet de school voldoende om een veilig klimaat te bieden. „Daar wordt aan gewerkt”, constateert het ministerie. Pesten komt op het Driestar weinig voor en leerlingen en ouders zijn tevreden.

Driestar-bestuurder Wim de Kloe bevestigde donderdagavond dat het gesprek heeft plaatsgevonden. „We hebben aan het ministerie uitgelegd dat we onze eigen opvattingen hebben, maar dat we wel terdege een veilige school kunnen zijn.”

Volgens De Kloe wordt er alles gedaan aan een veilig klimaat op school. „We vinden dat er openheid moet zijn en dat leerlingen zichzelf moeten kunnen zijn. Niemand mag gepest worden.”