Baby’s maken keuze in kunstuitleen

Baby’s vanaf drie maanden zijn deze zondag welkom in Kunstuitleen Rotterdam om er een kunstwerk uit te kiezen voor hun ouders. Het is een initiatief van Brigitte Timmermans, oprichter van Kunstfanaatjes.

„Baby’s hebben wel degelijk een eigen smaak wat beeldende kunst betreft en kunnen deze ook uiten”, zegt Timmermans. Ze organiseerde ook al babytours door musea.

In de Kunstuitleen zijn ze al razend benieuwd wie er naar welk werk blij begint te graaien en te kraaien en naar welk object schaamteloos gebiologeerd wordt gekeken, zoals alleen baby’s dat kunnen. Het jongvolk mag uit de hele, zeer royale collectie kiezen, maar er zijn ook twee speciale wanden met selecties van werken met veel kleur en duidelijke vormen. Mamma en pappa kunnen de keuze van hun kunstkennertje vervolgens lenen vanaf 4 euro per maand.

Vanaf de leeftijd van drie maanden kunnen baby’s vormen en kleuren onderscheiden. Daar hebben ze ook baat bij: „Het bestuderen van interessante vormen, lijnen en kleuren bevordert de neurologische verbindingen in de hersenen en leidt tot een groot observatievermogen”, zegt Timmermans.

De Kunstuitleen kan zondag dertig mogelijke opvolgers van Pierre Janssen, Henk van Os en Wim Pijbes hebben, met hun ouders. De deskundigen met luier en speen zijn welkom van 10.00 tot 13.00 uur.