Subthema 'Eeuwigheid'

Wat zegt de Bijbel over de eeuwigheid?

menens

Uitverkiezing: een geheim met een oorsprong in de eeuwigheid

Een geheim dat zijn oorsprong heeft in de eeuwigheid. Dat is het verbond van de verlossing, het verbond dat God de Vader en God de Zoon gesloten hebben om uitverkoren mensen te redden.

Lees meer
menens

Menens: Voorbereid op de toekomst

Ik hoor de laatste tijd vaak over The Great Reset. Wat moeten we daarmee?

Lees meer
Kerst

Advent in coronatijd

Ik heb het gevoel dat het in de kerken meer over corona gaat dan over advent. Maar het gaat toch om het Kind dat geboren is? 

Lees meer
hemel

Hoe zit het met de nieuwe aarde?

In de Bijbel staat dat er op de oordeelsdag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde komen. Maar wat komt er dan op die aarde?

Lees meer
hemel

In eeuwigheid regeren, maar waarover dan?

In antwoord 32 van zondag 12 van de Heidelbergse Catechismus staat dat we in het hiernamaals in eeuwigheid met Christus over alle schepselen zullen regeren. Maar iedereen is dan toch in de hel of in de hemel? Er is dan toch niemand om over te regeren? En in de hel regeert dan toch de duivel?

Lees meer
eeuwigheid

Nieuwe hemel en nieuwe aarde

De wereld zal door vuur vergaan. Tegelijk staat er dat er een nieuwe hemel en een nieuwe aarde zullen zijn. Hoe moet ik dat opvatten?

Lees meer
hemel

Herkenning in de hemel

Als je in de hemel komt, herken je dan de mensen die je op aarde ook herkent?

Lees meer
eeuwigheid

Komt er een nieuwe hel?

Er komen een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, komt er ook een nieuwe hel? Waar gaan de mensen heen die in de hel waren?

Lees meer
hemel

Waarom gaan we niet allemaal naar de hemel?

Ik doe ”elektro” op een openbare school. Nu zit ik gelukkig met wat christenen in de klas. Er is ook een ”vrijgemaakte” bij en die vroeg mij waarom wij niet allemaal naar de hemel gaan. Best pittig om dat uit te moeten leggen. We kunnen het gelukkig goed vinden met elkaar maar als je wat van elkaar begrijpt zou dat gemakkelijk zijn.

Lees meer