Politiek

Binnenland

D66: Intern onderzoek na meldingen van ongewenst gedrag Kamerlid Smeets

D66 laat een intern onderzoeksteam kijken naar de meldingen die de partij heeft gekregen van mogelijk ongewenst en grensoverschrijdend gedrag van het nieuwe Tweede Kamerlid Sidney Smeets.

Binnenland

Broekers: Situaties zoals Tina en Jacob blijven individuele zaken

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie is niet van plan een verblijfsvergunning te verstrekken aan alle asielzoekers uit Syrië die een Armeens paspoort hebben of hadden.

Politiek

Openingsplan schetst route naar de zomer in vijf stappen

Op dit moment de coronamaatregelen versoepelen, dat is volgens premier Rutte te risicovol.

Politiek

Kabinet bekijkt mogelijke versoepelingen voortaan per week

Nederlanders kunnen pas een eerste stap in de versoepelingen van de coronamaatregelen verwachten als de piek van de derde coronagolf voorbij is.

Politiek

Wonnen in het kabinet de ‘witte jassen’? Nee, zo simpel is het niet

Het is verleidelijk het uitstellen van versoepelingen nu te duiden als weer een nieuwe overwinning van de ‘witte jassen’. Die inkleuring doet echter onvoldoende recht aan de werkelijkheid.

Politiek

Van Tatenhove kandidaat-voorzitter ChristenUnie

Wethouder Ankie van Tatenhove van de gemeente Lansingerland (Zuid-Holland) volgt vrijwel zeker Piet Adema op als partijvoorzitter van de ChristenUnie.

Politiek

Tramper tijdelijk voorzitter SGPJ

De 23-jarige Leander Tramper uit Leiderdorp gaat vanaf zaterdag tijdelijk aan de slag als voorzitter van de SGP-jongerenorganisatie.

Binnenland

Grapperhaus: NCTV brak mogelijk wet met nepaccounts

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid heeft mogelijk privacywetten overtreden door met nepaccounts Nederlandse burgers online te volgen.

Politiek

Regeerakkoord mag dunner, maar blijft wel nodig

Chaotisch. Beschamend. Nooit eerder vertoond. In die termen laat zich de start van de formatie van 2021 het best beschrijven.

Binnenland

Kabinet onderzoekt betaald verlof na miskraam of doodgeboorte

Het kabinet laat onderzoeken of en hoe er een regeling kan komen voor betaald verlof voor stellen die getroffen worden door een miskraam of een doodgeboorte.

Binnenland

„Uitsluiten van Rutte zorgt voor tweestrijd binnen ChristenUnie”

Het besluit van ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers om niet in een nieuw kabinet te gaan met premier Mark Rutte heeft geleid tot een tweestrijd tussen de kiezers van de partij.