Politiek

Politiek

Formatie kan door, maar vonken doet het nog even niet

Een ruime Kamermeerderheid berustte er woensdag in dat de echte formatieonderhandelingen pas half augustus beginnen, op basis van een concept-regeerakkoord van VVD en D66. Of de huidige patstelling dan doorbroken is, blijft de vraag.

Politiek

Terugkijken: Wilders botst met Kaag en Rutte in formatiedebat

De Tweede Kamer debatteert over het eindverslag van informateur Mariëtte Hamer. Kijk hier live mee.

Binnenland

Kaag: Nu niet het gepaste moment om met CU te formeren

Nu is „niet het gepaste moment” om serieus te praten over een regeringscoalitie met de ChristenUnie. Dat zegt D66-leider Sigrid Kaag in een debat over de formatie. PVV-leider Geert Wilders vroeg Kaag of zij de ChristenUnie nu echt uitsluit.

Binnenland

Hoekstra: Linkse partijen samen in ‘betonnen zwemvest’

CDA-leider Wopke Hoekstra benadrukt dat hij de PvdA noch GroenLinks uitsluit als samenwerkingspartner, maar niet met beide partijen in een kabinet wil.

Politiek

Eindverslag Hamer schetst speerpunten Rutte IV

Na wekenlange gesprekken is informateur Hamer eruit. Kansenongelijkheid, duurzame groei en digitalisering moeten de speerpunten worden van het op te stellen regeerakkoord.

Binnenland

Aanvragers willen kritische terugblik CDA tijdens congres

De stichting die het initiatief nam voor een extra CDA-congres heeft er geen vertrouwen in dat de bijeenkomst die de partij nu wil organiseren iets zal veranderen. Ze vindt dat de brief waarin het congres door vijfhonderd leden werd aangevraagd vanuit de partij onvoldoende is beantwoord en noemt dat „zorgwekkend”.

Binnenland

Rutte heeft niet alleen inhoudelijke bezwaren tegen ‘links blok’

VVD-leider Mark Rutte heeft niet alleen inhoudelijke bezwaren tegen samenwerking met de combinatie van PvdA en GroenLinks. Een coalitie met meer partijen dan nodig is voor een meerderheid in de Tweede Kamer „vinden wij niet stabiel”, zegt hij tijdens het Kamerdebat over het eindverslag van informateur Mariëtte Hamer.

Politiek

Nieuwe ‘vlaggenmoties’ na afwijzen EU-vlag

De Tweede Kamer heeft de smaak te pakken als het om voorstellen over vlaggen gaat.

Binnenland

Kamer praat over nieuwe formatiefase en voorstel Hamer

De Tweede Kamer praat woensdag over het verslag van Mariëtte Hamer, waarin de informateur voorstelt dat VVD-leider Mark Rutte en D66-leider Sigrid Kaag samen gaan schrijven aan een concept-regeerakkoord.

Binnenland

Voorstel: compensatie tot 7500 euro voor 70.000 toeslagenkinderen

Het kabinet overweegt om kinderen van ouders die slachtoffer zijn van het toeslagenschandaal, maximaal 7500 euro aan tegemoetkoming te geven.

Politiek

Kamer wil Nederlands „nee” als VN zich disproportioneel op Israël richt

Als er in de VN initiatieven zoals resoluties zijn die qua aantal of inhoud disproportioneel gericht zijn tegen Israël, moet Nederland zich niet onthouden van stemming, maar tegen stemmen.