Onderwijs & opvoeding

Onderwijs & opvoeding

Onvrede op refoscholen over passages in Anne Frank Krant

Op diverse reformatorische basisscholen leeft onvrede over passages in de Anne Frank Krant 2021, een blad voor scholieren dat onder meer thema’s rond de oorlog behandelt.

Onderwijs & opvoeding

De Vraag: U of jij; hoe spreek ik mijn collega aan?

Binnenkort start ik met mijn eerste baan. Ik heb er zin in, maar zit met een probleem. Ga ik de oudere collega’s met u of met jij aanspreken? Ik ben twintig en het voelt raar om mensen die twee keer zo oud zijn als ikzelf te tutoyeren; tegen mijn ouders zeg ik ook u.

Onderwijs & opvoeding

RDactueel #4: Hogescholen heropend: „Studenten herstellen zich wel weer’’

Caroline Schimmel gaat langs op de Christelijke Hogeschool Ede om te vragen wat de studenten het meest hebben gemist.

Onderwijs & opvoeding

Column: Aangepast

Ze hadden het zo goed bedoeld. Ziezo, dat kan die jongen goed gebruiken. Dit is heel passend bij het behalen van je eindexamen. Een cadeau waar je je hele leven iets aan hebt: Sizoos driedelige uitvoering van de ”Institutie” van Calvijn.

Onderwijs & opvoeding

Elke dag weer spannend op de basisschool

Blijdschap. Zorg. Onbegrip. Bij de herstart van het basisonderwijs –in februari– overheersten gemengde gevoelens. Tijd om de balans op te maken. „Elke dag is het weer spannend.”

Onderwijs & opvoeding

Hoger onderwijs heropent: eindelijk even weg van studentenkamer

Vier studenten –hbo, eerstejaars, bachelor en master– blikken terug én vooruit.

Onderwijs & opvoeding

Dr. Richard Toes: “Acceptatieplicht scholen niet onaanvaardbaar”

Invoering van een acceptatieplicht voor scholen ondergraaft het fundament van het reformatorisch onderwijs niet, meent Richard Toes.

Onderwijs & opvoeding

De Vraag: Als logeren niet lukt

Onze dochter (7) wil niet uit logeren. Onlangs was ze bij een vriendinnetje uitgenodigd voor een slaapfeestje. Dat zag ze echter niet zitten. Als ouders vonden wij het lastig dat ze thuisbleef; ze miste gezelligheid met haar klasgenoten. Hoe kunnen wij het logeren stimuleren?

Onderwijs & opvoeding

VGS tijdens jaarvergadering: Aandacht nodig voor beeldvorming scholen

Politieke discussies over de vrijheid van onderwijs, burgerschap en sociale veiligheid. En beeldvorming van het reformatorisch onderwijs die vaak doet denken aan framing. Het is de werkelijkheid waaraan de VGS de komende tijd veel aandacht wil geven.

Onderwijs & opvoeding

Over rekenen, taal en sombere scholier

Jongeren hebben door corona vaker mentale problemen, de verschillen tussen leerlingen nemen toe en het reken-, schrijf- en taalniveau is te laag, concludeerde de onderwijsinspectie woensdag in het rapport ”De Staat van het Onderwijs.”

Onderwijs & opvoeding

VGS 100 jaar: Waakzaam bij een mijlpaal

Kerk, school en gezin meer met elkaar in gesprek. Dat doel stelt onderwijsorganisatie VGS zich bij het honderdjarig bestaan.