Onderwijs & opvoeding

Onderwijs & opvoeding

Over rekenen, taal en sombere scholier

Jongeren hebben door corona vaker mentale problemen, de verschillen tussen leerlingen nemen toe en het reken-, schrijf- en taalniveau is te laag, concludeerde de onderwijsinspectie woensdag in het rapport ”De Staat van het Onderwijs.” Een blik achter de cijfers.

Onderwijs & opvoeding

VGS 100 jaar: Waakzaam bij een mijlpaal

Kerk, school en gezin meer met elkaar in gesprek. Dat doel stelt onderwijsorganisatie VGS zich bij het honderdjarig bestaan.

Binnenland

Oproep aan ouders: Breng kind met de fiets of lopend naar school

Krioelende kinderen, overstekende fietsers, auto’s die dringen om een plekje in het parkeervak. De verkeersveiligheid rond scholen laat te wensen over, zegt Veilig Verkeer Nederland.

Onderwijs & opvoeding

Kinderen in groep 8 kregen vorig jaar lager schooladvies

De kinderen die vorig jaar in groep 8 van de basisschool zaten, hebben een lager advies voor de middelbare school gekregen dan de achtstegroepers in de jaren ervoor.

Onderwijs & opvoeding

Promovendus: Alle ouders verplicht lid van schoolvereniging

Ouders moeten verplicht meer invloed krijgen op de school waar hun kinderen les krijgen. Dat kan via een zogenoemde educatieve democratie.

Onderwijs & opvoeding

Zoon Cor heeft het syndroom van Down

Cor is een levenslustige jongen met het syndroom van Down. Vertederend, bijvoorbeeld als hij de dominee via een filmpje „Gods zegen" wenst op zijn verjaardag.

Onderwijs & opvoeding

Zweten, ploeteren én compenseren

De reguliere lessen zitten er voor de examenkandidaten op. De komende weken staat de voorbereiding op het eindexamen centraal.

Onderwijs & opvoeding

Als de puber niet mee wil kijken met de livestream van de kerk

Onze zoon (17) wil niet langer meekijken met de kerkdiensten die via de livestream van onze gemeente worden uitgezonden.

Mens & samenleving

Tijd voor stilte en bezinning als de dagen zich vullen, in een jong gezin

Voor een moeder in een jong gezin is stilte een nogal schaars fenomeen, merkte Elise Pater-Mauritz (32). Met haar Moeskruid Bijbelleesgroep helpt ze anderen én zichzelf tijd in te ruimen voor bezinning.

Onderwijs & opvoeding

Gomarusrel aanleiding voor pittig debat

Politici reageren met afschuw op een artikel waarin jongeren met een homoseksuele geaardheid vertellen over hun ervaringen op de Gomarus in Gorinchem. Welke gevolgen kan de affaire krijgen voor de school? En voor het bijzonder onderwijs?

Onderwijs & opvoeding

Slob laat inspectie onderzoek doen naar Gomarus

Minister Slob voor Basis- en Voortgezet onderwijs laat de Onderwijsinspectie onderzoek doen naar de reformatorische Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem.