Mens & samenleving

Mens & samenleving

Johan Commelin: evangelist met een brandend hart voor Afrika

Een markant monument. Evangelist Johan Commelin zou zichzelf nooit zo noemen. Hoogstens een eenvoudige, afhankelijke „zaaier met brandend hart voor Afrika.” Een zendingsman die het moest leren: „God werkt vóór, ondanks en dóór de zendeling.”

Mens & samenleving

Psychiater Denys: Lijden weer accepteren als onderdeel van leven

Er speelt iets paradoxaals in de Nederlandse geestelijke gezondheidszorg.

Mens & samenleving

Verpleegkundige Berdien Coster weet zich geroepen naar Ethiopië

Het was geen avonturierszin die Berdien Coster in Ethiopië bracht. Ze weet zich door God geleid naar dit Afrikaanse land. Om liefdevolle zorg te bieden.

Mens & samenleving

„Te vaak wordt gedacht dat dove mensen minder kunnen”

Zijn leven stond jarenlang in het teken van de emancipatie van doven. Zelf is Johan Wesemann (76) ook doof, maar dat heeft hem nooit tegengehouden bij het bereiken van zijn doelen.

Mens & samenleving

Hoopvolle bevroren glinsteringen

Jonneke Oskam is geboren in Zuid-Afrika. ”Droom asof jij vir ewig gaan lewe en leef asof dit jou laaste dag is” is haar motto.

Mens & samenleving

Van niet drinken krijg je nooit spijt

Al urenlang heb je een onrustig gevoel, omdat je van jezelf pas om negen uur een wijntje mag inschenken. Is het eenmaal zover, dan blijft het niet bij één glas.

Mens & samenleving

Jumbobaas is christen, maar geen evangelist

Na de havo aan de Jacobus Fruytier in Apeldoorn ging hij naar de hts, omdat hij al vanaf zijn negende architect wilde worden.

Mens & samenleving

Schoonheid: Baedeker

Elk mens heeft zijn tweespalt. De mijne ligt op het gebied van ruimtelijke ordening, en in het bijzonder die van de 10 vierkante meter in huize Van der Maas die ik ”mijn kamer” mag noemen.

Mens & samenleving

Willem Le Poole (24) studeerde luchtvaarttechnologie, maar werd meubelmaker

Willem Le Poole (24) studeerde een paar jaar geleden nog hbo luchtvaarttechnologie. Maar dat beviel niet, dus besloot hij als meubelmaker voor zichzelf te beginnen.

Mens & samenleving

Werken met je hoofd, hart en handen

Bij sommige beroepen komt het vooral aan op denkwerk, bij andere vooral op fysieke kracht. Sommige beroepen lijken van alle drie iets in zich te hebben.

Binnenland

Kiezen voor een baan die niet in het plaatje past

De samenleving schreeuwt om meer meesters, juffen, verzorgenden en verpleegkundigen. Maar scholieren kiezen graag iets stoers, een baan met spanning, status en een goed salaris.

advertorial
advertorial