Mens & samenleving

Mens & samenleving

Zwervend naar huis

Er was een tijd dat Gisela van Duivendijk kerkelijk nergens zo paste, ook al ging ze drie keer per zondag naar de kerk en als het even kon door de week ook.

Mens & samenleving

Slimme student spit in mysterieuze moordzaak

Probeerde de dader de politie op de plaats delict te misleiden? Over zo’n vraag peinzen hoogbegaafde studenten van de Mandeville Academy in Gouda.

Mens & samenleving

Taal: Verpleging

Al jaren lijdt de Nederlandse taal aan verwelking. Vooral in geschreven teksten. Bepaalde mensen gebruiken graag het woord ”welke” in plaats van ”die”.

Mens & samenleving

Gerlinde is echtgenote en mantelzorger

Door infarcten liep Martin de Leede niet-aangeboren hersenletsel (NAH) op. Zijn vrouw Gerlinde verleent mantelzorg. „Dit heeft ons stilgezet.”

Mens & samenleving

Elisabeth werd geboren op de grens van leven en dood

Een hoofdje zo groot als een mandarijn. Beentjes als de pink van een volwassen man. Een gewicht net boven een pond. Elisabeth de Jonge –nu 27– kwam met 23 weken en 5 dagen ter wereld.

Mens & samenleving

„Omgeving snapt niet-aangeboren hersenletsel vaak niet”

Hersenschade heeft grote impact, ziet Bart-Jan Noorlander van Helpende Handen, dat dinsdag een bijeenkomst houdt voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Christenvervolging

Tweeënveertig kilometer zweten voor vervolgde christen

Jarenlang ging Simon Visser tijdens hardloopwedstrijden voor eigen eer. Binnenkort rent hij weer een marathon, maar dan voor de vervolgde kerk.

Mens & samenleving

Als Vaderdag rafelrandjes heeft

Ontbijt op bed, knutselwerkjes, nieuw gereedschap. Zondag worden vaders wereldwijd in het zonnetje gezet. Maar niet iedereen ervaart Vaderdag als een vrolijke dag.

Mens & samenleving

Oude liefde voor metaal roest niet

„De liefde voor metaal heb ik van mijn opa. Hij is een soort uitvinder. Zit vol met ideeën en brengt die ook vaak in de praktijk.

Mens & samenleving

Op pad met een wegenwacht: Pech midden op de snelweg, dat is zweten

Hoge temperaturen betekenen spitstijd voor wegenwacht Paul van den Bunt (51) uit Maarsbergen. „Qua problemen heb ik alles al meegemaakt, maar mensen en hun emoties blijven me verrassen.”

Mens & samenleving

OnlyFans doet er alles aan om je verslaafd te maken

Het onlineplatform OnlyFans is vooral sinds de coronacrisis populair. Zes vragen over het platform.