Corien Delger-Vis (37) heeft het syndroom van Ehlers-Danlos (EDS) en is vaak aangewezen op haar rolstoel. Maar daarmee kan ze niet overal komen. „Gemeenten zouden meer gebruik moeten maken van ervaringsdeskundigen.”
Eén foute muisklik en je bankrekening wordt geplunderd. Iemand een glas water aanbieden en je sieraden zijn verdwenen.
Kleinkinderen verrijken het leven, daar zijn grootouders het over eens. Maar op welke leeftijd je opa of oma wordt, blijkt wel verschil te maken.
Jongeren lachen erom, senioren schuiven het als gespreksonderwerp voor zich uit. Pensioen is iets voor later.
Elke tweeling is natuurlijk uniek – maar de band tussen Arjo Gouw (48) uit ’s-Gravenpolder en zijn tweelingbroer Boban Brkic uit Wenen is wel heel bijzonder.
„Als ik ochtenddienst heb, kom ik tussen kwart over zes en halfzeven aan op het bureau in Delft. De dag begint met omkleden in de kelder. Ik start m’n pc vast op, neem een kop koffie en bereid me voor op een briefing voor alle collega’s.”
Ouderen moeten zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, is het devies van de overheid. Enerzijds is dat iets wat veel senioren zelf ook graag willen.
Honderden leerlingen en tientallen docenten fietsen dagelijks van en naar het Calvijn College in Goes. Maurice Wisse (31) is een van hen.
Mijn zwager en schoonzus wonen bij ons in de straat. De laatste tijd komt m’n schoonzus regelmatig onaangekondigd binnenvallen.
Terwijl Eloisa voor de kassa staat, waarschuwt een paniekerige vrouw voor „een vuurgevaarlijke gek.” Daarna wordt de vrouw doodgeschoten.
Depressie of schizofrenie is niet alleen voor de zieke zelf zwaar, maar ook voor familieleden.
Het ene moment zat hij hoog in een toren achter een beiaardklavier. Het andere moment boog Jasper Stam (40) zich de achterliggende jaren over een eeuwenoud boek van Brakel.
De jaren zestig beloofden vrijheid en blijheid. Maar vandaag ziet Marguerite Peeters eigenlijk alleen chaos en angst.
Door de scheiding van zijn ouders kon Frénk van der Linden nooit over zijn gevoelens praten. De interviewer ondervroeg alleen anderen over hun emoties. En over hun godsbeeld. Zelf bleef hij onzeker.
Toen hij jong was, wilde hij het Grote Boek over de Reformatie schrijven. Toen hij iets ouder was, wilde hij de wereld veranderen door een Grote Conservatieve Beweging te beginnen.
Als hoofdeconoom bij een vermogensbeheerder analyseert Edin Mujagic de ontwikkelingen op de financiële markten. Toch interesseert bezit hem weinig.
Onder de naam ”Bij ons thuis” brengt het Reformatorisch Dagblad podcasts over christelijke opvoeding. Onderwerpen zijn gezond eten, huisgodsdienst, smartphone, financiële opvoeding, rouwverwerking en seksualiteit.
Wat weten Nederlanders van Kerst? En hoe denken ze over abortus? Wat vindt een winkelende staatsburger van het nieuwste kabinetsplan? En wie bewaart er nog geld in een oude sok? In RDoutside nemen RD-journalisten je mee de straat op.