Klap na klap voor PVV

Welgeteld één dag lang is Géza Hegedüs lijsttrekker van de PVV in Rotterdam geweest. Een dag na zijn presentatie werd hij al teruggetrokken. Vrijwel op hetzelfde moment kreeg de partij van Wilders te horen dat de afdeling in Limburg moet opdraaien voor het geld dat ex-fractievoorzitter Michael Heemels heeft achterovergedrukt. Het gaat om een bedrag van 179.000 euro.

Het is een dubbele tegenslag voor Wilders. Volgens zijn partij was er „nieuwe, ons niet bekende, informatie” naar voren gekomen over Hegedüs. Het is niet bekend om wat voor informatie het gaat.

Het is niet de eerste keer dat de PVV in onrustig vaarwater komt. De fractie in de Tweede Kamer raakte meerdere zetels kwijt door afsplitsingen. De fractie in de gemeenteraad van Den Haag is de afgelopen jaren een duiventil geweest; de vervangers van vertrokken raadsleden zijn inmiddels ook al vervangen.

Heemels, ooit woordvoerder van de partij, was enkele jaren lang fractievoorzitter van de PVV in Limburg. Hij raakte verslaafd aan drank en drugs en betaalde dat van geld dat voor de fractie was bestemd. Hij werd zelf veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk. Hij is in hoger beroep gegaan. De provincie wil 65.000 euro van Heemels terugkrijgen.