Economie

Economie

Coronacrisis vergroot omstreden dataverzameling door Microsoft

Microsoft verzamelt gegevens over het werkgedrag van miljoenen gebruikers. Dat opent de deur naar productiviteitsmetingen, maar de manier waarop dat gebeurt is in Nederland niet toegestaan.

Economie

Strokenteelt kan boer én biodiversiteit helpen

Verschillende akkerbouwgewassen in stroken naast elkaar verbouwen. Dat experiment in het Drentse Valthermond moet duidelijk maken welke invloed dit heeft op de productie.

Economie

Volgend kabinet besluit over eerlijke belasting op spaargeld

Staatssecretaris Vijlbrief (Financiën) laat het aan zijn opvolger over om een oplossing te vinden voor het heffen van belasting over spaargeld en andere vormen van vermogen.

Economie

„Alleen minder vliegen helpt klimaat”

Het kabinet verwacht voor de verduurzaming van de luchtvaart te veel van technische innovaties zoals vliegen op gebruikt frituurvet of op elektriciteit uit batterijen.

Economie

„Opmars elektrische auto’s gaat sneller dan gedacht”

Onderzoeks- en accountantskantoor EY denkt dat in 2033 de elektrische auto dominant zal zijn in de wereldwijde autoverkopen.

Economie

Akkoord bereikt over schade blokkeerschip Suezkanaal

De eigenaren en verzekeraars van containerschip Ever Given hebben een principeakkoord bereikt over een schadevergoeding aan de kanaalautoriteit van het Suezkanaal (SCA). Die schade werd geleden toen het schip in maart ongeveer een week overdwars in het kanaal kwam te liggen en daardoor alle scheepvaart blokkeerde.

Economie

Nederlandse economie krabbelt overeind na coronaklap

De Nederlandse economie klimt in rap tempo uit het diepe dal van de coronacrisis. Dat meldde het Centraal Planbureau (CPB) dinsdag. Is een juichstemming op zijn plaats?

Economie

Wil de Rooy: Stalen deur maakt je huis transparant

Ze zijn in de voorbije jaren enorm populair geworden: stalen binnendeuren met glas, in woning of kantoor.

Economie

Audi stopt in 2033 met productie verbrandingsmotoren

Automerk Audi stopt in 2033 met de productie van auto’s met verbrandingsmotoren.

Economie

Brussel begint onderzoek naar werkwijze Google bij onlineadvertenties

De Europese Commissie begint een formeel onderzoek naar mogelijk concurrentieverstorend gedrag door Google.

Economie

CPB: vooruitzichten Nederlandse economie gunstig

De Nederlandse economie herstelt zich naar verwachting sneller dan eerder voorzien, nu het aantal coronabesmettingen afneemt en de vaccinatiegraad toeneemt.

advertorial

Hoe financier ik anno 2021 mijn zakelijke vastgoed?

Voor ondernemers kan het best lastig zijn om hun vastgoed gefinancierd te krijgen. Banken zijn sinds de kredietcrisis van 2008 niet meer zo gul met het verstrekken van leningen voor commercieel vastgoed, zeker niet voor de -vanuit het perspectief van een bank- kleinere bedragen. Daar kwamen ook de oprichters van Mogelijk Vastgoedfinanciering achter.