Economie

Economie

’s Lands grootste visafslag staat niet aan het water

Wie vanaf de A6 Urk binnenrijdt, ziet rechts een groot, wit gebouw. ”Visveiling Urk” prijkt op de gevel. ’s Lands grootste visafslag staat niet aan de haven maar op het bedrijventerrein.

Economie

Na kantoor ook winkel in beeld voor woningen

Kantoren en scholen worden al omgebouwd tot woningen. Met de toenemende winkelleegstand en het groeiende woningtekort zal wonen in voormalige winkelpanden ook vaker een optie zijn.

Economie

Zakelijke evenementenbranche: markt dreigt in te storten

De markt voor zakelijke evenementen dreigt in te storten als het kabinet niet snel met meer duidelijkheid komt over de coronabeperkingen tot en met december. Dat zei directeur Riemer Rijpkema van brancheorganisatie EventPlatform dinsdag.

Economie

Familiedagen of kerstconcert waarschijnlijk alleen met geldig coronatoegangsbewijs

Is alleen een coronatoegangsbewijs voldoende om in de tweede helft van dit jaar een beurs, congres of concert te bezoeken? Op 13 augustus wordt er meer duidelijk.

Economie

KPN Security waarschuwt voor duistere kanten van Telegram

Het veilige alternatief voor WhatsApp wordt het in de volksmond genoemd. Zorgeloos berichten uitwisselen zonder dat dit op elk moment kan worden opgevraagd door de overheid. Maar wat is veilig? Het bekijken van een Telegramfilmpje kan je zelfs een celstraf opleveren.

Economie

Met wasbare luiers zit Nappy’s.nl in gestage groeimarkt

De vraag naar wasbare luiers neemt toe, de concurrentie erin ook. Bij luierwebshop
Nappy’s.nl ligt de lat hoog: „Iedere dag willen we iets van ons bedrijf verbeteren. We willen de beste website hebben en voor ieder kindje de beste luier.”

Economie

Nederlandse luchthavens klimmen uit coronadal

De drukte neemt weer toe in de Nederlandse luchtvaartsector. De branche heeft het laatste kwartaal ruim vier keer zoveel passagiers verwerkt als in dezelfde periode vorig jaar.

Economie

Tandartsenpraktijken gaan op in grootste mondverzorger ter wereld

De Nederlandse tandartsenpraktijkgroep Curaeos, die vestigingen heeft door heel Europa, wordt overgenomen door het Duits-Zwitserse bedrijf Colosseum Dental Group. Curaeos zat in zwaar weer, onder meer door de coronacrisis en de lockdowns waardoor tandartspraktijken tijdelijk moesten sluiten. Als de overname rond is, ontstaat volgens de partijen de grootste organisatie op het gebied van mondverzorging ter wereld.

Economie

Doordeweeks in de cloud, op zaterdag in de siroopwafels

Doordeweeks helpt Rik van Renesse (25) bedrijven in de cloud, dus met het inrichten van digitale werkplekken. Op zaterdag bakt hij siroopwafels in de binnenstad van Gouda.

Economie

Brussel start onderzoek overname Kustomer door Facebook

De Europese Commissie is een diepgaand onderzoek begonnen naar de voorgenomen overname door Facebook van Kustomer, dat bedrijven helpt bij digitale klantenservice. Het dagelijks EU-bestuur is „bezorgd” dat de overname de concurrentie verstoort op de markt voor zogeheten CRM-software, laat ze weten. Dat zijn systemen die klantgegevens helpen beheren en verkoopmanagement ondersteunen.

Economie

Bij boer Peter is het vlees belangrijker dan de melk

De melkveehouderij die de opa van Peter van Rossum in Haarzuilens ooit begon, leverde te weinig op en had op die manier geen toekomst meer. Twee jaar geleden ging de knop om.