Economie

Economie

Laanboomhuis in Opheusden moet samenwerking boomkwekers bevorderen

De boomkwekers in de gemeenten Neder-Betuwe, Overbetuwe en Buren hebben voortaan een ontmoetingsplek voor samenwerking, innovatie en scholing: het Laanboomhuis in Opheusden.

Economie

Problemen op de woningmarkt moet je niet aanpakken met fiscale hervormingen

Door de absurde woningprijzen kan het nieuwe kabinet niet om maatregelen heen om de kloof tussen huizenbezitters en huurders een halt toe te roepen.

Economie

Bloemen- en plantenexport groeit flink

De Nederlandse bloemen- en plantenexport blijft maar stijgen nu in verschillende landen de coronaregels versoepeld worden en afzetkanalen als bloemenwinkels en tuincentra in veel landen ‘gewoon’ weer open zijn.

Economie

„Stakende werknemers mogen geen waarschuwing krijgen van baas”

Een bedrijf dat officiële waarschuwingen uitdeelde aan zijn personeel omdat de werknemers staakten moet die waarschuwingen uit het personeelsdossier halen. Ook mag de onderneming geen loon inhouden omdat medewerkers de afgelopen tijd gestaakt hebben, heeft de kortgedingrechter in Lelystad bepaald.

Economie

Forse tegenvaller op arbeidsmarkt VS

In de Verenigde Staten zijn er in april 266.000 banen bijgekomen. Dat is veel minder dan de 1 miljoen nieuwe banen die economen in doorsnee hadden voorspeld. De werkloosheid bleef nagenoeg onveranderd op 6,1 procent.

Economie

Opheffen patent bedreigt zekerheid fabrikant

De Verenigde Staten willen de Wereldhandelsorganisatie (WTO) overhalen om het patent op coronavaccins vrij te geven. Andere bedrijven kunnen bestaande coronavaccins dan zonder licentiekosten namaken.

Economie

Rijk pakt misbruikers coronasteun aan

De overheid heeft deze week de gerechtsdeurwaarder beslag laten leggen op de bezittingen van 400 bedrijven die misbruik hebben gemaakt van coronasteunregeling TVL, oftewel de tegemoetkoming in vaste lasten voor ondernemers.

Economie

Geheime informatie grote bedrijven belandt steeds vaker op straat

Gevoelige gegevens van grote bedrijven lekken steeds vaker uit. Het komt meer voor dat werknemers per ongeluk bedrijfsinformatie laten slingeren, bijvoorbeeld door een USB-stick te laten liggen in de trein. Bovendien weten criminelen zoals hackers vaker de hand te leggen op zulke gegevens. Dat meldt het statistiekbureau CBS, dat cijfers uit 2019 heeft vergeleken met die van drie jaar eerder.

Economie

Britse mariniers tegenover Franse vissers bij Jersey

De Britse premier Johnson heeft twee marineschepen naar het Kanaaleiland Jersey gestuurd vanwege het conflict met Frankrijk over visserijrechten. Vier vragen.

Economie

Chinese oproep tot boycot deert Adidas niet

Grote protesten in China tegen westerse kledingmerken lijken Adidas amper pijn te doen. Het Duitse sportmerk was het doelwit van boycotacties door Chinezen, omdat het bedrijf een statement over mensenrechtenschendingen in de regio Xinjiang gaf. Ondanks die acties zijn de verkopen van Adidas in China meer dan verdubbeld, meldt het bedrijf bij zijn kwartaalcijfers.

Economie

Mijn werkgever eist een zelftest, mag dat?

Op mijn werk zijn honderden zelftesten voor corona binnengekomen. We moeten ons twee keer in de week testen. Ben ik dat verplicht?