Economie

uitstoot

Inspectie: Schiphol beschermt personeel onvoldoende tegen uitstoot

Schiphol beschermt zijn personeel onvoldoende tegen blootstelling aan schadelijke vliegtuiguitstoot. Dat concludeert de Nederlandse Arbeidsinspectie.

Economie

En we werkten nog lang en gelukkig

We stoppen allang niet meer op ons 65e. De gemiddelde Nederlandse werknemer werkt door tot 65 jaar en 8 maanden, aldus het CBS. De gemiddelde zzp’er gaat pas met 68 jaar met pensioen. Werken ná de AOW-leeftijd wordt steeds gewoner.

sociale media

Helft ouders bezorgd over financiële verleidingen kind via apps, games en sociale media

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is 99 procent van de jongeren actief op sociale media. Daar worden ze verleid om onverstandige uitgaven te doen. Bijna de helft van de ouders maakt zich daar zorgen over.

duurzaamheid

Warmtepomp of dubbelglas? Zie de weg maar eens te vinden in de subsidies van verduurzaming

Het aanvragen van subsidie voor de verduurzaming van je huis moet eenvoudiger, vindt de Vereniging Eigen Huis, die in een maand tijd honderden klachten kreeg.

Economie

CNV: rekeningrijden kost werkenden honderden euro’s per maand

Vakbond CNV is bang dat werkende Nederlanders flink de dupe worden van rekeningrijden. Deze overheidsmaatregel, die in 2030 van kracht moet worden, kan miljoenen mensen volgens een berekening van de vakbond honderden euro’s per maand meer kosten.

nieuws in beeld

Autocollectie om je vingers bij af te likken

Om je vingers bij af te likken. Dat is de Palmen Barnfind Collectie van Galerie Aaldering voor oldtimerliefhebbers. Zaterdag is de eerste kijkdag waarop zij de unieke collectie van meer dan 230 oude auto’s voor het eerst kunnen bekijken. Ook op eerste en tweede pinksterdag is dat mogelijk.

Stikstof

Kabinet koopt piekbelasters uit op basis van aanwezige dieren in 2021

Wie zijn vergunning in 2021 (nog) niet volledig benutte, kan geen aanspraak maken op een hogere vergoeding.

Economie

Europese gasprijs daalt naar laagste niveau in bijna twee jaar

De Europese gasprijs is donderdag gezakt naar het laagste niveau in bijna twee jaar. Sinds het begin van dit jaar is de prijs van aardgas op de toonaangevende gasbeurs in Amsterdam al hard gedaald, geholpen door het milde weer, de toegenomen import van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) en gasvoorraden die beter gevuld zijn dan verwacht. Ook hebben bedrijven en huishoudens bespaard op gasverbruik.

Politiek

Inflatie zal langer aanhouden als bonden en bedrijven prijspijn op elkaar willen afschuiven

De hoge inflatie zet druk op de ketel. Werknemers willen een hoger loon om er niet al te veel op achteruit te gaan. Bedrijven verhogen hun prijzen om toenemende kosten te kunnen dekken. Als beide partijen hun verlies op de ander willen afwentelen, zal de inflatie echter alleen maar langer aanhouden.

Economische kwestie

Heb ik recht op meer salaris als mijn werkgever eist dat ik eerder op het werk verschijn?

Mijn werkdag op kantoor begint om negen uur. Mijn werkgever wil dat ik om kwart voor negen aanwezig ben zodat ik klokslag negen kan beginnen. Moet dit kwartier betaald worden als overwerk?

Economie

Verzet tegen Natuurherstelwet Timmermans​ neemt toe

De Natuurherstelwet van Eurocommissaris Frans Timmermans ontmoet steeds meer tegenstand. Woensdag verwierp ook de visserijcommissie van het Europees Parlement (EP) het wetsvoorstel.

Partnercontent

Drukcase biedt drukwerk op maat

Wil je een boek of magazine laten drukken? Dan moet je op zoek naar een
geschikte drukkerij. Maar hoe vind je de juiste drukker die aan al jouw wensen
voldoet en ook nog op tijd kan leveren? Drukcase is de drukwerkmakelaar die
weet waar je moet zijn. Eigenaar Cees Scholten en accountmanager Matthijs
Dommerholt vertellen het verhaal achter het succesvolle bedrijf.