Economie

Economie

Wintercollectie kleding valt lastig te verkopen

De steunmaatregel van de overheid om moeilijk verkoopbare winkelvoorraden te vergoeden, is zeer welkom voor Ton Hollaar van modezaak BAZZ Jeans & Casual.

Economie

Vermogens rijksten weer terug op oude niveau

Het vermogen van de 1000 rijkste mensen ter wereld is negen maanden na het uitbreken van de coronapandemie alweer op het niveau van voor de coronacrisis. Maar het kan volgens Oxfam Novib meer dan een decennium duren voordat de armsten van de wereld de gevolgen van de pandemie te boven zijn, zo blijkt volgens de organisatie uit eigen onderzoek.

Economie

Uitzendbranche waarschuwt voor eenzijdige hervorming flexwerk

De hervorming van de arbeidsmarkt moet niet alleen betekenen dat flexwerk wordt aangepakt. Daarvoor waarschuwt de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU). De organisatie legde de verkiezingsprogramma’s van verschillende politieke partijen op het gebied van arbeidsmarkthervorming langs de meetlat.

Economie

„Verdere groei ongelijkheid inkomen door coronapandemie”

De inkomensongelijkheid in de wereld neemt als gevolg van de coronapandemie toe. Dat concludeert Oxfam Novib in een jaarlijks rapport over economische ongelijkheid. Volgens de organisatie zorgt de pandemie voor „de ergste banencrisis in meer dan negentig jaar”. Zo hebben „honderden miljoenen mensen” weinig of geen werk en worden ze geconfronteerd met armoede en honger.

Economie

Naar de top met zelfgemaakte kaas

Kirsten en Aico de Jongh uit het Gelders Haaften begonnen drie jaar geleden een kaasboerderij en behaalden vanaf het begin prijzen met hun kaas, yoghurt en karnemelk. Ze verkopen rechtstreeks aan de consument, leveren aan boerderijwinkels en speciaalzaken.

Economie

Installatiebranche heeft groeiend tekort aan vakmensen

De installatiebranche, waarin ongeveer 150.000 vakmensen werkzaam zijn, zit te springen om nieuw personeel.

Economie

De opmars van 55-plussers op de arbeidsmarkt

Aan het begin van de tweede lockdown raakte mijn buurvrouw van 57 haar horecabaan kwijt. Gelukkig kon ze na een paar maanden fanatiek solliciteren aan de slag als medewerker klantenservice.

Economie

„Werknemers wordt nog steeds gevraagd naar kantoor te komen”

Werknemers klagen nog steeds over werkgevers die hun vragen naar kantoor te komen, terwijl dat onnodig is. Dat melden vakbonden FNV en CNV. Donderdag sprak een meerderheid van de Tweede Kamer uit dat het kabinet hier harder tegen moet gaan optreden.

Economie

Einde ongevraagde telefonische verkoop in zicht

Ongevraagd gebeld worden door een verkoper: veel mensen ergeren zich er groen en geel aan. Hoe telemarketeers te werk gaan, ondervond een redacteur van het Reformatorisch Dagblad. Ze laten zich niet makkelijk afschepen.

Economie

Hoe iets persoonlijks tot een dieper inzicht kan leiden

Onder gelijksoortige omstandigheden maken mensen soms heel andere keuzes. De gevolgen daarvan werken door op tal van terreinen zonder dat we dat in de gaten hebben.

Economie

WhatsAppalternatief Signal populairder dan ooit

Ruim twee miljard WhatsAppgebruikers kregen afgelopen weken nieuwe privacyvoorwaarden voorgeschoteld.

Advertorials

advertorial