Economie

Inflatie

Boodschappen zijn én blijven duur

Wie eind 2021 voor een volle kar boodschappen nog 100 euro afrekende, moet daar nu 140 euro voor betalen. En die prijsstijging stopt nog niet, voorspellen analisten.

Boerenprotest

FDF-voorzitter: Grootste demo ooit op 11 maart in Den Haag

Farmers Defence Force (FDF) houdt op zaterdag 11 maart „de grootste demo aller tijden” in Den Haag, zegt Mark van den Oever, voorzitter van de actiegroep in een videoboodschap.

Stikstof

Nieuw plan: boeren moeten 41 procent minder stikstof uitstoten

De agrarische sector moet 41 procent minder stikstof uitstoten in 2030. Dat staat in een plan dat vrijdag op tafel ligt bij de ministerraad, zo bevestigen Haagse ingewijden.

Binnenland

Tata Steel moet 110.000 euro betalen voor overtreden milieuregels

Staalconcern Tata Steel in IJmuiden moet twee boetes betalen van in totaal 110.000 euro vanwege de verspreiding van gevaarlijke stofwolken en andere overtredingen van milieuregels. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald.

de zaak

Van emmer met sop naar robot

Het begon met een emmer met sop en een stofzuiger. Remco Thiecke (42) bouwde vervolgens het door hem opgerichte Succlean in Leusden uit tot een middelgroot schoonmaakbedrijf.

Bouwbeurs

Bouwbeurs mikt op aannemer en woningeigenaar

Natuurlijk is de tweejaarlijkse Bouwbeurs–nu in de Jaarbeurs in Utrecht– een aangelegenheid voor aannemers. Maar ook de particulier kan er zijn voordeel doen.

Economie

ABN AMRO profiteert van oplopen rentes en beloont aandeelhouders

ABN AMRO heeft afgelopen jaar ruim de helft meer winst geboekt dan een jaar eerder en wil aandeelhouders, waaronder de Nederlandse staat, gaan belonen. Het financiële concern profiteerde onder meer van het oplopen van de rente. Daardoor kan ABN AMRO ruimere marges rekenen over spaargeld dat mensen bij de bank hebben gestald.

de winter door

In de Grote Kerk van Gorinchem helpt een warmwaterzak tegen de kou

Stijgende gasprijzen en het verwarmen van een monumentale kerk: het stelt kerkelijke gemeenten voor grote uitdagingen. In de Grote Kerk van Gorinchem nemen gemeenteleden een dekentje of warmwaterzak mee naar de kerk.

Economie

Groep werkgevers wil met minder vliegen uitstoot kwart verlagen

Een groep van 24 grote Nederlandse werkgevers wil geen vliegreizen onder de 700 kilometer meer maken. Ook voor afspraken die korter duren dan 3 uur beloven de bedrijven en organisaties voortaan niet meer in het vliegtuig te stappen. Verder gaan ze online-ontmoetingen meer stimuleren, zodat minder hoeft te worden gereisd. Opgeteld moeten de maatregelen de CO2-uitstoot van zakelijke vluchten in 2025 met een kwart verminderen, ten opzichte van 2019.

philips

Philips sluit VitalHealth in Ede en EPD Solutions in Best

Philips VitalHealth in Ede gaat sluiten, zo heeft het personeel vorige week vernomen. Naar verwachting zo’n driekwart van het personeel zal de komende weken boventallig worden verklaard.

staking streekvervoer

Reiziger staat „uitgeklede en onbetrouwbare” dienstregeling te wachten

Medewerkers in het streekvervoer leggen volgende week maandag opnieuw het werk neer. Dit keer zal deze landelijke staking vijf dagen duren. Wat gaat de reiziger hiervan merken? Vier vragen.

Partnercontent

Weten dat het goed zit met de trouwguide van Jac Hensen

Fantastisch nieuws, je gaat trouwen!
De komende tijd zul je veel beslissingen gaan maken om de bruiloft in goede banen te leiden. Van het uitzoeken van een prachtige locatie voor de voltrekking tot het selecteren van de geliefden die echt niet mogen ontbreken op deze mooie dag. Eén van de belangrijkste beslissingen waar je zelf veel invloed hebt is wat je die dag gaat dragen.
Je wil op deze dag de beste versie van jezelf zijn. Om je daarbij te helpen schreven wij een trouwguide met alles wat we weten over trouwpakken.