Economie

Eenverdieners

Eenverdiener knabbelt streepje van de kloof af

De belastingkloof tussen een- en tweeverdienershuishoudens blijft ook volgend jaar enorm. Het gat is wel iets kleiner dan dit jaar.

Belastingkloof eenverdieners

Berekening belastingkloof eenverdiener verrast SGP „zwaar negatief”

Eenverdieners betalen tot twaalf keer meer belasting vergeleken met tweeverdieners, berekende prof. Teunissen. SGP en ChristenUnie reageren.

Economie

Porsche wil ruim 9 miljard euro ophalen met beursgang

Porsche maakt donderdag zijn debuut op de beurs van Frankfurt. Het gaat om een van Europa’s grootste beursgangen in jaren.

visserij

Nederlandse flyshootvisserij ligt onder Frans vuur

Afgevaardigden van het Europees Parlement (EP), de EU-lidstaten en de Europese Commissie onderhandelen donderdag over de toekomst van de Nederlandse flyshootvisserij. Vissers zijn beducht voor een herhaling van de gang van zaken met de pulskor.

Economie

Britse premier Truss verdedigt economische plannen na onrust

De Britse premier Liz Truss staat achter haar economische plannen waaronder grote belastingverlagingen, ondanks de onrust die daarover is ontstaan op de financiële markten. Truss zei tegen de BBC bereid te zijn „controversiële” stappen te nemen om de economie aan te jagen. Ze stelt dat het Verenigd Koninkrijk te kampen heeft met zeer grote economische uitdagingen.

Economie

Lekkages dreigen historisch grote milieuramp te veroorzaken

De lekkages aan de pijpleidingen Nord Stream 1 en 2 dreigen een historisch grote milieuramp te veroorzaken.

Economie

Centrale bank VK grijpt in op obligatiemarkt na begrotingstumult

De Bank of England (BoE) grijpt in op de obligatiemarkt om de sterk gestegen rendementen op staatsleningen omlaag te krijgen.

Economie

ACM: Vervolgstappen tegen energiebedrijven

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) beraadt zich op vervolgstappen tegen energiemaatschappijen die de te laat aangekondigde tariefverhogingen toch doorzetten.

Economie

Brussel: Prijsplafond gas niet zonder risico

Het instellen van een gasprijsplafond is moeilijk en brengt risico’s met zich mee als het gaat om de energiezekerheid. Daarvoor heeft de Europese Commissie de EU-lidstaten gewaarschuwd.

Nord Stream

Duitsland: schade Nord Stream kan onherstelbaar worden

De Duitse veiligheidsdiensten denken dat de schade aan de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2 in de Oostzee onherstelbaar kan worden als de lekken niet snel worden gedicht.

Economie

„Breed debat over deeltijdwerk nodig”

Om vrouwen die werken in deeltijd meer uren te laten maken, zou de overheid zich meer moeten richten op moeders met kinderen die wat ouder en zelfstandiger zijn.