Economie

Economie

Geld genoeg, lijkt het: nog meer coronasteun

De lockdown in ons land wordt verlengd, kondigde premier Mark Rutte dinsdag aan. Tegelijk liet hij weten dat er opnieuw extra geld beschikbaar komt om de economische schade te beperken. De overheid strooit in de coronacrisis met enorme bedragen. Het kan niet op, lijkt het. Een aantal vragen.

Economie

Alarmbellen in de ”roaring twenties”

De welhaast exponentiële waardestijgingen van de bitcoin en het aandeel Tesla doen het ergste vrezen voor de nabije toekomst. Wanneer knapt de financiële zeepbel?

Binnenland

CNV: kwart thuiswerkers wordt gevraagd naar kantoor te komen

Bij meer dan een kwart (27 procent) van de mensen die thuis kunnen werken, vraagt de werkgever toch naar kantoor te komen. 43 procent gaat sowieso nog steeds (gedeeltelijk) naar kantoor. Dat blijkt volgens de CNV uit onderzoek onder ruim 1200 thuiswerkende leden.

Economie

Onlineaankopen stijgen verder

Het aantal aankopen op internet blijft stijgen, evenals het aantal mensen dat op internet bestelt en het bedrag dat wordt uitgegeven, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Kleding, maaltijden en films en series die via videostreamingdiensten werden gedownload waren in de eerste helft van 2020 de meest bestelde goederen en diensten via internet, aldus het CBS.

Economie

Jong gezin: Dijkhuisje wordt beetje krap

Harald Heutink (26) uit Genemuiden ervaart de krapte op de woningmarkt aan den lijve. „We hebben een dijkhuisje met twee slaapkamers. Volgende maand wordt onze tweede geboren. En dat wordt een beetje krap in onze woning.”

Economie

„Supermarkt gunt boer beter verdienmodel”

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is tevreden over het overleg met boeren, tuinders en andere partijen uit de levensmiddelenindustrie. Volgens het CBL verliep het gesprek „positief en constructief”. De partijen zaten donderdag om tafel om het verdienmodel van de boeren en tuinders te bespreken.

Economie

Rente lang vastzetten brengt ook risico’s met zich mee

Het lijkt steeds onwaarschijnlijker dat de rente nog verder zal zakken. De enige logische keuze zou nu dus zijn om de hypotheekrente zo lang mogelijk vast te zetten. Is dat terecht?

Economie

Huizenprijzen stijgen „ongekend hard” naar nieuwe records

De huizenprijzen zijn naar recordhoogten gestegen. Een bestaand huis wisselde in het afgelopen kwartaal gemiddeld voor 365.000 euro van eigenaar. Daarmee is op jaarbasis sprake van een stijging met 11,6 procent. Makelaarsvereniging NVM spreekt van een „ongekend harde” prijsstijging, maar heeft tegelijkertijd flinke zorgen over het geringe aanbod van woningen.

Economie

Beheerd vermogen BlackRock naar recordhoogte

De grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, heeft de beleggingen onder zijn beheer afgelopen kwartaal zien toenemen tot 8680 miljard dollar, oftewel bijna 8,7 biljoen. Dat is het hoogste niveau ooit.

Economie

Makelaars bezorgd over geringe aanbod nieuwbouwwoningen

De nieuwbouw van woningen gaat niet hard genoeg. Daarvoor waarschuwt makelaarsvereniging NVM. Afgelopen jaar werden iets meer dan 75.000 nieuwbouwwoningen aan de voorraad toegevoegd. Daarmee wordt voldaan aan het rijksbeleid om tot 2025 dit aantal jaarlijks te realiseren. Maar de NVM vraagt zich hardop af of dit genoeg is en of de beoogde 75.000 nieuwbouwwoningen ook dit jaar wordt gehaald.

Economie

Autoriteiten VS willen dat Tesla 158.000 auto’s terugroept

De Amerikaanse dienst voor de verkeersveiligheid (NHTSA) heeft autofabrikant Tesla woensdag gevraagd om 158.000 auto’s van het Model S en het Model X terug te roepen. In de boordcomputer zitten bij sommige van die modellen defecten die tot onveilige situaties kunnen leiden als de touchscreens niet werken.

Advertorials

advertorial