Cultuur & boeken

Cultuur & boeken

Erik Ader legde zoektocht naar vader en broer in boek vast

Hij moest het doen met de legende van zijn vader, die hij nooit had gekend. En een broer die op mysterieuze wijze verdween. Het resulteerde in een jarenlange zoektocht. Die vond zijn weerslag in een boek dat zowel een familiegeschiedenis als een aanklacht is.

Cultuur & boeken

Nederlands-Indië en Java-oorlog in breed perspectief

Begin en eind van Nederlands-Indië in één boek zonder moraalsaus vanuit het heden eroverheen. Dat is Martin Bossenbroeks ”De wraak van Diponegoro” in een notendop.

Cultuur & boeken

Blindenbibliotheek produceert luisterboeken voor uitgeverij De Ramshoorn

De Christelijke Blinden Bibliotheek in Ermelo (CBB) is een samenwerking aangegaan met uitgeverij De Ramshoorn te Goes om luisterboeken te produceren.

Cultuur & boeken

Otto de Bruijne schildert hoop en herstel tegen gitzwarte achtergrond

Kleurrijke visioenen van de profeten Ezechiël en Zacharia. Tegen een gitzwart decor gloort voorzichtig het licht van herrijzenis en hoop – zo zien de schilderijen van Otto de Bruijne eruit.

Cultuur & boeken

850 jaar Zuiderzee in 25 menselijke verhalen

Van de vroedvrouw van Schokland tot een Elburger die zijn schip verkocht omdat de visserij niet meer lonend was.

Cultuur & boeken

Amerikaanse roman: vrouwen op pelgrimstocht

Honderdduizenden pelgrims hebben de afgelopen duizend jaar de beroemde Camino gelopen, de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. De eenzaamheid, de overvloed aan tijd om te overdenken en de spontane ontmoetingen onderweg maken het tot een geliefde reis, die vaak belangrijke kruispuntmomenten markeert.

Cultuur & boeken

Column (Christine Stam-van Gent): Januari

„Het is moeilijk de boekwinkel te verlaten op een dag in januari”, las ik ergens, „als de wind blaast, het ijs verraderlijk is en binnen de boeken dicht bij elkaar gekropen een kleurrijke warmte verspreiden.”

Cultuur & boeken

Fotografen brengen „schoonheid van de IJsselvallei” in beeld

Haar kleinzoon Odin blaast de zaadjes van een uitgebloeide paardenbloem weg. Ellis Blom uit Olst fotografeerde het.

Cultuur & boeken

Tienermoeders verdienen steun en begrip

Onzeker, impopulair en allesbehalve vlot. Zo voelt Tara Boxman (35) zich in haar puberteit. Als 16-jarig ”Jehova’s getuigen-meisje” raakt ze onbedoeld zwanger.

Cultuur & boeken

Puriteinen, hervormers en de huidige tijd

Wie zich bezighoudt met de puriteinen, komt zeker in aanraking met Joel R. Beeke, de directeur van het Puritan Reformed Theological Seminary in Grand Rapids.

Cultuur & boeken

Koning spreekt met boekverkopers over gevolgen lockdown

Koning Willem-Alexander heeft donderdagmorgen een videogesprek gevoerd met vertegenwoordigers van de boekverkopersbranche.

Advertorials

advertorial
advertorial