Consument

Consument

Onlinecursus: Tekst opdelven en analyseren

Graven in grote hoeveelheden tekst, dat zou een journalist op het lijf geschreven moeten zijn. Maar de cursus ”Tekst opdelven en analyseren” blijkt vooral hogere wiskunde.

Consument

Zelf een instrument maken: daar zit muziek in

Een zelfgebouwde vleugel van lego en een handgemaakt orgel van papier: ze vergen een forse investering maar weten een snaar te raken.

Consument

Column: Gluren

Dat zich na mijn vorige column zo veel lezers zouden aansluiten bij het wandelteam van RDMagazine was echt een verrassing. Binnen twee dagen hadden duizend wandelaars zich aangemeld. Niet te geloven.

Consument

Online: Autospotter gaat eropuit

Een doorsneedag in Rotterdam, meldt het bijschrift van het TikTokfilmpje. In beeld een Bugatti in een drukke straat. Even verderop: nog een Bugatti, in een andere kleurstelling. En nóg een.

Consument

Een fraudespoor van YouTube tot in Panama

Ken je dat verhaal van die drone die zou komen? Die kwam niet… De miniairco trouwens ook niet. Het innovatieve oorsmeerverwijderingsapparaat evenmin.

Consument

Recept: curry met flespompoen en zoete aardappel

Ook in de keuken is het middel soms erger dan de kwaal. Wie weleens experimenteert met pompoen weet dat deze kleurrijke groente van zichzelf nogal flauw smaakt. Als je daar niets aan doet, kan een gerecht ronduit wee uitpakken. Maar al te kwistig met kruiden en specerijen strooien is ook een risico. Vooral met chilipeper is het oppassen geblazen. Als je daar te royaal mee bent, haken disgenoten die niet van heet houden na één hap af. Weeïgheid is geen aanbeveling, maar een te gepeperd gerecht is ook niet de bedoeling.

Consument

Praktisch: druk met de dekbedhoes

Bedden verschonen is altijd weer een hele klus. Zeker als je een flink gezin hebt, of wat ouder bent. Aan tips geen gebrek op internet.

Consument

Onlinecursus: Wildplukken

Het lijkt een onmogelijke missie: je via een onlinecursus verdiepen in wildplukken. Planten uit elkaar houden leer je immers het best in de praktijk.

Consument

Recept: fluffy pancakes

Pasgeleden viel mijn oog op een woord op het omslag van foodmagazine Delicious. ”Food escape” stond er – en ik snapte meteen wat ermee werd bedoeld.

Consument

Zwijgen als weerwoord

Toen ik de horde woestelingen het Capitool in Washington zag bestormen, kwam het voorval me weer in gedachten.

Consument

Online: En de boer, hij vlogde voort

Studie en werk moeten het op sociale media afleggen tegen allerlei vormen van vrijetijdsbesteding. LinkedIn even buiten beschouwing gelaten.

advertorial
advertorial