Consument

Consument

De kat en z’n staart: in het universum van de schattige dierenfilmpjes

Turbulente tijden, verhitte gemoederen. Allermeest online. Gelukkig zijn er nog de schattige dierenfilmpjes, even onbeduidend als onschuldig. Aansprekend in al hun nietszeggendheid.

Consument

Recept: zomerse maaltijdsalade met aubergine, mozzarella en gepofte tomaatjes

Afscheid nemen van de zomer is elk jaar weer een beetje lastig. Zelfs als je houdt van vallende blaadjes en winterse gezelligheid. Altijd rond deze tijd komt er een moment dat ik me realiseer: O nee, nog even en het seizoen van aardbeien is voorbij! De overvloed aan nectarines, courgettes en aubergines!

Consument

Beuk in vier seizoenen

Ik klim de beuk in. Naarmate ik hoger klauter verspreiden de takken zich in alle richtingen. Kronkelen onder elkaar door. Groeien ineen en weer uiteen. Maken een haakse bocht. Duwen elkaar opzij. Het ogenschijnlijke chaotische spel van de zoektocht naar licht. Iedere tak moet zijn eigen route richting het licht vinden, weg van de stam die hem voedt. Ik ga omhoog, weg van de grond, kronkelend naar de top, de dikste tak volgend, totdat ik het eng vind worden. Tussen de bladeren door kijk ik uit over het landschap van de Wolfhezerheide.

Consument

Mercedes C-klasse reageert op vriendelijk verzoek

Auto’s die gesproken mededelingen geven of waar het navigatiesysteem stemgestuurd kan worden geprogrammeerd, dat is niet nieuw. Maar een model waarin tal van normale functies zonder ook maar een knop in te drukken worden ingeschakeld, dat is op z’n minst opmerkelijk.

Gezondheid

Koffie verlaagt kans op hartkwaal en beroerte

Koffiedrinken, tot drie koppen per dag, verlaagt het risico op een beroerte of een dodelijke hartziekte. Dat blijkt uit onderzoek gepresenteerd op het jaarlijkse congres van Europese cardiologen eind augustus. De onderzoekers analyseerden gegevens van ruim 468.000 Britten, gemiddeld 56 jaar oud.

Consument

Speuldepad: Wandelen langs buitens in buurtschappen

Een wandeling door de buurtschappen Staverden, Leuvenum en Speuld voert langs mooie landgoederen en kastelen. En langs witte pauwen, die schrille kreten slaken die nog lang te horen zijn op de route.

Consument

Column: Met een hoepeltje erom

Een platte buik? Ga weer hoepelen. Het zal wel een reden hebben dat ik tegenwoordig berichtjes met dit soort adviezen in mijn tijdlijn voorbij zie komen. Blijkbaar is er weinig dat het web niet opmerkt.

Consument

Speelgoed van het Jaar: stad bouwen in hoofdstukken

Dominostenen lanceren, diefstallen oplossen en steden bouwen: de winnende bordspellen in de Speelgoed van het Jaar-verkiezing zijn lekker divers, maar vooral ook uniek.

Mens & samenleving

Druk? Efficiënter werken is niet per se de oplossing

Vrijdagavond: even geen vergaderingen meer, en tijd om de benen op tafel te leggen. Maar wie na 5 dagen voldaan terugkijkt, heeft misschien helemaal geen reden om tevreden te zijn.

Consument

Airbornetocht: wandelen door de historie van 1944

Het is een aparte gewaarwording: als individu een tocht lopen waar gewoonlijk op één dag 30.000 mensen aan meedoen. Het voordeel: er is nu volop ruimte om te genieten van de natuur en stil te staan bij de historie.

Consument

Recept: zoetzure bietjes

Het is een raar moestuinjaar. Geen stuwmeer aan courgettes of kroppen andijvie en sla deze zomer, met dank aan talloze slakken die als een brandschattend leger bij herhaling de plantjes met de grond gelijk maakten. Jammer, maar helaas.