Consument

Consument

Digitip: Piepers in je koffer

Kleding, toilettas en –jawel, sommigen nemen ze echt mee– aardappelen.

Consument

Vuurtoren op monument en duin in Egmond

De trots van Egmond aan Zee; dat is de spierwitte vuurtoren J. C. J. van Speyk, die in alle weersomstandigheden afsteekt tegen lucht en duinen. De toren uit 1833 werpt nog elke avond zijn licht over dorp en zee.

Consument

Zeewier op het bord

Voor de kust van Scheveningen is iets opmerkelijks gaande, al zie je daar vanaf het land niets van. Op een locatie zo’n 12 kilometer in zee wordt geëxperimenteerd met de teelt van zeewier. Want dit gewas heeft de toekomst, denken de initiatiefnemers van het project. Je kunt er zelfs kleding van maken.

Consument

Digitip: Groetjes uit...

”Het is hier heel leuk, we hebben heerlijk weer en we bezoeken leuke dingen. Nu gaan we naar het zwembad. Veel liefs en groetjes vanuit Frankrijk!”

Consument

Spontane schoonheid en ruige natuur op de Zandmotor

De duinen bij de Zandmotor, bij het Zuid-Hollandse dorp Ter Heijde, zijn favoriet bij fietsers en hondenbezitters.

Consument

Digitip: Pardon, je ne parle pas français

Met handen en voeten aan een local de weg naar het centrum vragen; dat gaat nog wel. Maar wat doe je als de eigenares van je vakantiehuisje van alles aan je vraagt?

Consument

Bijbelsmokkelaars vertellen over hun werk

In ”De Open Doors Tapes” vertellen (voormalig) medewerkers van de christelijke hulporganisatie Open Doors over hun werk als Bijbelsmokkelaar.

Consument

Jubileum: zandplaat wordt eiland

Het jaar 2021 is een jubileumjaar voor de Grevelingen: 50 jaar geleden, in mei 1971, werd de zeearm in het kader van de Deltawerken door middel van de Brouwersdam afgesloten van zee.

Consument

Digitip: Nog zoveel nachtjes slapen

Vroeger zette je dagelijks een kruisje in je zelfgemaakte kalender om af te tellen naar je verjaardag. Dat maakt het wachten wat draaglijker.

Consument

Vluchten naar Zeeuws-Vlaanderen

De plaatsnamen klinken bekend. Al jarenlang komen ze voorbij in mijn stamboomonderzoek.

Consument

Test zomerproducten: waterpistool voor volwassenen

Bij zomerse temperaturen wil je niet anders dan rustig aan doen. En met water kliederen natuurlijk. Dat een watergevecht geen kinderspel is, bewijst het Spyra®-waterpistool.