Consument

Consument

Ontspannen fietsen door waterrijk Limburg

De magnolia bloeit. Bomen hullen zich in het zachtgroene waas van de lente. Slaperige stadjes met namen als Haelen, Heel en Wessem rijgen zich als waterdruppels aaneen. Ver van het Haagse gekrakeel is Limburg een oase van rust.

Mens & samenleving

Als een trap een obstakel wordt

Ouderen moeten zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, is het devies van de overheid. Enerzijds is dat iets wat veel senioren zelf ook graag willen.

Consument

Podcasttips: Theologie, politici en medici

De redactie van het Reformatorisch Dagblad zet elk weekend een aantal podcast op een rij.

Consument

Mensen met dementie stralen tijdens Appeltaartconcert

Klassieke muziek én appeltaart. Daarmee bezorgen altviolist Michiel Holtrop en zijn muziekvrienden mensen een gouden moment. In verpleeghuizen, tbs-klinieken en buurtcentra.

Consument

Worstelen met de grillen van de markt

Een geitenhouder hoeft niet van geitenkaas te houden. Net zomin als een akkerbouwer die prei en kolen teelt hier per se een fan van is.

Consument

Voorjaar op de volkstuin

Op een volkstuin is afkijken niet verboden. „Als ik niet weet hoe ik iets aan moet pakken, spiek ik even bij de buren”, vertelt Ursula Six (47).

Consument

Een nachtje in een hotel, is dat nog leuk?

Elk jaar gaan we rond onze trouwdag een nachtje weg. Lang denken we dit keer te moeten overslaan. Tot we ontdekken dat hotels wél open zijn. Maar hoe ontspannen is zo’n uitje nog?

Cultuur & boeken

De Reformatie betekende geen goed nieuws voor de bijenhouderij

Kerken en kloosters gebruikten in de middeleeuwen zoveel kaarsen dat er een enorme vraag was naar bijenwas.

Consument

Spelenderwijs aan de slag met de Bijbel

Groot of klein gezin, jonge of oudere kinderen, de zondagmiddag wil nogal eens stof tot discussie opwerpen. Want wat doe je wel en wat niet? Deze spellen zijn in elk geval ‘zondagmiddagproof’.

Consument

Recepten uit de RD-historie: de oliebollen van Dirk den Hartog

In december 1972 las Dirk den Hartog (70) uit Schoonhoven in de krant een recept voor oliebollen. „Dat ga ik eens proberen, zei ik tegen mijn vrouw.” Een familietraditie was geboren.

Consument

Op Goede Vrijdag en Pasen draait het om duisternis en licht

Nacht was het toen Judas zijn verraad pleegde. Johannes zet dit er in zijn Evangelie nadrukkelijk bij. „En het was nacht.”