Consument

Mens & samenleving

Ommetje: de wandeling en de beloning

Het ommetje beleeft hoogtijdagen, mede dankzij de gelijknamige app. Maar hebben we de hulp van de techniek echt nodig?

Consument

Recepten uit de RD-historie: Javaanse rijstschotel

Als je een moestuin hebt, zijn er van die perioden dat je zwemt in een bepaalde groente. En dus kwam het recept voor een Javaanse andijvieschotel in mei 1990 als geroepen voor de familie Jansen uit Ederveen.

Consument

Column: Opruimwoede

Het moest er deze vakantie echt van komen. De slaapkamers hadden hoognodig een grote beurt nodig. En omdat het toch geen weer was om er elke dag op uit te gaan, kon ik geen reden meer bedenken om er niet aan te beginnen.

Mens & samenleving

Doetips: pers een plaat, eet antiek en toer nostalgisch

De redactie van het Reformatorisch Dagblad zet elk weekend een aantal digitale tips op een rij. Deze week een aantal tips om te doen.

Consument

Mustang Mach-E, volledig elektrische SUV van Ford

Na ruim 55 jaar zet Ford met de Mustang een stap in een heel nieuwe richting. Na een reeks van legendarische coupés en cabrio’s, staat de Mustang Mach-E voor een volledig elektrische SUV met onverlet sportieve genen.

Consument

Schoonheid: van de kaart

Na het bezembinden, het touwslaan en het pompbedienen dreigt onze maatschappij opnieuw een ambacht te ontvallen, namelijk: het kaartvouwen. De geoefende hand ziet er geen been in om een vierkante meter papier in drie, vier slagen tot een degelijk pakketje terug te accordeoneren, maar wie gewend is om te navigeren met twee vingers, weet met zo’n armvol vaak geen raad.

Consument

Dwalen door een tuin met beelden van Tony Cragg

Aan de rand van de Heerenveense woonwijk Skoatterwâld ligt het Museum Belvédère.

Consument

Recept: erwten met knoflook en parmezaan

Een echte kookheld lijkt hij niet. Exclusief? Mwah.

Consument

Test sokken: technologie aan je voeten

Geen onderwerp is zo stoffig als sokken. Maar vernuftige vondsten en revolutionaire ideeën geven de kous een heel nieuw imago.

Consument

Wandelen bij Terwolde: klompenpad langs boerenerven

Ganzenpaadjes, klaphekjes en opstapjes over prikkeldraad. Het Tuylermarkerpad is met recht een klompenpad. Al is goed schoeisel wel aan te bevelen als je een sprintje moet trekken om de hoorns van een boze koe te ontwijken.

Consument

Gamende puber gebaat bij geïnteresseerde ouder

Door de coronacrisis brengt een groeiend aantal jongeren zijn tijd door met het spelen van onlinegames. Wat maakt die digitale wereld zo aantrekkelijk?