Binnenland

Binnenland

„Menselijke maat in asielbeleid steeds meer uit zicht”

De menselijke maat verdwijnt steeds verder uit zicht in het asielbeleid, stelt VluchtelingenWerk Nederland.

Binnenland

„Prik gezonde jongere om vierde golf komend najaar te voorkomen”

Als gezonde jongeren tussen 12 en 18 jaar niet worden gevaccineerd, kan dat komend najaar voor een vierde coronagolf zorgen.

Binnenland

Promotie-onderzoek: Scholekster negeert straaljagers

Een rondcirkelend militair transportvliegtuig boven Vlieland is een angstige ervaring voor wadvogels, maar op een laag overvliegend jachtvliegtuig reageren ze nauwelijks, zo concludeert onderzoeker Henk-Jan van der Kolk uit Bennekom. Woensdag 23 juni promoveerde hij op een onderzoek naar scholeksters.

Binnenland

Nachtwacht voor even in oorspronkelijke grootte te zien

In het Rijksmuseum is de komende drie maanden de volledige Nachtwacht te zien zoals Rembrandt het stuk in 1642 voltooide. Vier delen die er in het verleden af zijn gesneden, zijn met behulp van kunstmatige intelligentie gereconstrueerd. Deze delen worden tijdelijk rondom De Nachtwacht gemonteerd en aan het publiek getoond.

Binnenland

Steeds meer studenten kiezen voor hbo-opleiding verpleegkunde

Studenten kiezen steeds vaker voor een hbo-opleiding verpleegkunde.

Binnenland

Jongen (17) uit Kootwijkerbroek overleden na bedrijfsongeval

Een jongen (17) uit Kootwijkerbroek is om het leven gekomen bij een ongeval op een pluimveebedrijf in Barneveld.

Binnenland

Duizend man wil astronaut worden

Bijna duizend Nederlanders doen een poging om astronaut te worden. In totaal 998 mensen uit ons land hebben zich aangemeld bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA, die nieuwe mensen zoekt voor reizen naar de ruimte.

Binnenland

Inwoner Veenendaal hoort cel eisen voor ontucht

Tegen de 42-jarige E. van V. uit Veenendaal is dinsdag in Utrecht twee jaar cel geëist wegens ontucht en huiselijk geweld.

Binnenland

VK meldt hoogste aantal besmettingen sinds begin februari

De wereld is in de greep van de coronacrisis. In Nederland is het virus op zijn retour en worden de meeste coronabeperkingen versoepeld. Een nieuwe lockdown in het najaar sluit het kabinet echter niet uit.

Binnenland

„Vertrouwen in nieuws en gebruik ervan toegenomen”

Het nieuwsgebruik en het vertrouwen in nieuws in Nederland is in het afgelopen coronajaar toegenomen. Nederlanders gebruiken dagelijks vaker nieuws en gebruiken vooral meer nieuws online en op televisie, meldt het Commissariaat voor de Media.

Binnenland

Campagne branchevereniging om mensen weer in ov te krijgen

Te weinig mensen weten nog dat alle reizigers weer welkom zijn in het openbaar vervoer.

advertorial

Hoe financier ik anno 2021 mijn zakelijke vastgoed?

Voor ondernemers kan het best lastig zijn om hun vastgoed gefinancierd te krijgen. Banken zijn sinds de kredietcrisis van 2008 niet meer zo gul met het verstrekken van leningen voor commercieel vastgoed, zeker niet voor de -vanuit het perspectief van een bank- kleinere bedragen. Daar kwamen ook de oprichters van Mogelijk Vastgoedfinanciering achter.