Binnenland

Binnenland

Haagse moslim kan kiezen uit drie islamitische partijen

Drie moslimpartijen zitten er in de Haagse gemeenteraad. De oudste is de eind 2005 opgerichte Islam Democraten en die fractie is feitelijk de kraamkamer van de Partij van de Eenheid en NIDA. Wie zijn deze drie partijen, waar staan ze voor en wat bereiken ze?

Binnenland

NPV brengt brochure uit over kiembaangentherapie

Stel, het lukt artsen om bestaande vruchtbaarheidsbehandelingen zozeer te verfijnen dat ouders kinderen kunnen krijgen zonder een erfelijke ziekte aan ze door te geven. Hoever kun je daar als echtpaar in gaan?

Binnenland

Crisisexpert Van Duin na rellen: Nu Ruttiaanse rust nodig

Van Amsterdam tot Eindhoven, van Tilburg tot Enschede. Op tal van plekken sloeg dit weekend de vlam in de pan. Relschoppers trokken een spoor van vernielingen en belaagden de politie. In Urk werd een teststraat in brand gestoken en in Enschede vlogen stenen naar een ziekenhuis. Wat is er mis met Nederland?

Binnenland

Afschuw en ontzetting dreunen na over dramatische avond in Urk

Relschoppers die de politie bekogelen met stenen en vuurwerk, de teststraat van de GGD in brand steken, politieauto’s vernielen en een cameraploeg belagen. Met een mengeling van woede en schaamte probeert Urk de boel weer onder controle te krijgen.

Binnenland

Schoenendoosactie Betuwe loopt vast

Zo’n 10.000 schoenen­dozen vol speelgoed en handige spulletje staan onaangeroerd opgestapeld in rolcontainers. Evenzoveel arme kinderen in Moldavië wachten tevergeefs op hun Nederlandse cadeau. „Onze handen zijn gebonden.”

Binnenland

Op meerdere plaatsen in Nederland rellen tegen avondklok

Op meerdere plaatsen in het land, waaronder Den Haag, Tilburg, Venlo, Enschede, Helmond en Roermond, hebben mensen zondag geprotesteerd tegen de avondklok. Vrijwel overal de betogingen liepen uit op rellen.

Binnenland

Avondklok heel anders dan spertijd

„Vader zette om zeven uur de luiken voor de ramen. De hele stad werd donker, je mocht niet meer de straat op.”

Binnenland

Groep basisscholen gaat eindtoets niet verplichten

Een groep schoolbestuurders wil af van het verplicht toetsen op basisscholen en gaat dan ook de eindtoets in groep 8 niet per se afnemen.

Binnenland

‘Nederlanders gebruiken meer sociale media en loggen vaker in’

Nederlanders gebruiken steeds meer verschillende sociale mediaplatformen tegelijk en loggen dagelijks vaker in.

Binnenland

IJssels rivierplastic verandert in kleding

Plastic zakken, flesjes en bekertjes drijven voorbij aan Hanneke Siebelink (54) wanneer ze langs de IJssel loopt.

Binnenland

Gemeenten hebben zorgen over ‘herstelaanpak’ toeslagenaffaire

De Vereniging Nederlandse Gemeenten maakt zich zorgen over de „herstelaanpak” van Alexandra van Huffelen in de kindertoeslagenaffaire.

Advertorials

advertorial