Binnenland

Defensie

Nederland en Duitsland bundelen slagkracht met integratie 13 Lichte Brigade in Duitse divisie

Nederland en Duitsland bundelen hun militaire slagkracht. Donderdag vindt de ceremoniële start plaats van een nog verdergaande samenwerking van gevechtstroepen. Acht vragen.

Binnenland

Rekenkamer: inloggen bij overheid steeds moeilijker voor digibeet

Voor digibeten is het steeds ingewikkelder om in te loggen bij overheidsorganisaties als gemeenten en de Belastingdienst. Beveiligingsmaatregelen worden opgeschroefd en daarom moeten Nederlanders vaker inloggen met bijvoorbeeld een wachtwoord én een code via sms of een speciale app. De Rekenkamer vreest dat een groeiende groep hierdoor geen toegang meer krijgt tot digitale overheidsdiensten, schrijft ze in een rapport.

Binnenland

Advies Teeven: Coalitie BBB, VVD, CDA, GL en PvdA in Zuid-Holland

De politieke partijen in Zuid-Holland zouden moeten kijken of er een coalitie kan worden gevormd met de BoerBurgerBeweging (BBB), VVD, CDA, GroenLinks en de PvdA. Dat is het advies van Fred Teeven. Na de verkiezingen heeft hij als verkenner gesproken met de vijftien partijen in de Provinciale Staten.

Defensie

Duitse en Nederlandse militairen leren elkaar kennen in de Bierkeller

Tromgeroffel klinkt over het plein van Schloss Veitshöchheim in Zuid-Duitsland. Nederland en Duitsland vieren de hun zich verdiepende samenwerking.

Binnenland

Droogtemonitor: Grondwaterstand hersteld door natte maand maart

De grondwaterstand in Nederland heeft zich grotendeels hersteld, mede door de natte maand maart. Op veel plaatsen is de grondwaterstand normaal tot hoog voor de tijd van het jaar.

Rechtszaak

Predikantsechtpaar HHK verdacht van mishandeling zes kinderen

Een predikantsechtpaar uit Ouddorp wordt verdacht van mishandeling van zes van hun acht kinderen. Henk J. (60) en zijn echtgenote Jolanda (58) stonden daarom dinsdag voor de rechter in Rotterdam.

provinciale staten

Steven Datema en Jochanan Uitslag zijn vanaf woensdag Statenlid

In de provincie breekt een nieuwe bestuursperiode aan. Dinsdag werden de huidige Statenleden bedankt voor de bewezen diensten. Woensdag nemen de nieuwelingen hun intrek in het Provinciehuis. Twee debutanten blikken vooruit op de komende vier jaar.

Binnenland

Giro555: na aardbeving in Syrië velen nog afhankelijk van noodhulp

Bijna twee maanden na de zware aardbeving in Turkije en Syrië zijn veel mensen nog afhankelijk van noodhulp. Heel schrijnend, zegt Michiel Servaes, actievoorzitter van Giro555. Hij bezoekt in Syrië slachtoffers en hulpprojecten.

Binnenland

Info allergenen ontbreekt vaak in horeca en supermarkt

Ambachtelijke bedrijven zoals bakkers en slagers, horecagelegenheden en supermarkten informeren hun klanten vaak niet goed over allergenen –zoals gluten, noten en melk– in gerechten of producten.

Binnenland

Treinen tussen Den Bosch en Boxtel rijden weer

Tussen Den Bosch en Boxtel in Noord-Brabant rijden sinds deze woensdagochtend weer treinen.

complottheorie

Vier jaar cel geëist tegen complotdenker Micha K.; „Ik ging soms te ver”

Tegen Micha K. (59) heeft het openbaar ministerie dinsdag vier jaar cel geëist. De bekendste complotdenker van Nederland spuide medio 2021 opruiende en bedreigende taal.

Partnercontent

Uitstekende service en een snelle bouw bij Schipper Houtbouw

Bent u op zoek naar een kapschuur op maat, een houten schuur op maat of een tuinhuis op maat? Bij Schipper Houtbouw in Emmen ben u op het juiste adres. Als u kiest voor de professionaliteit van Schipper, dan kiest u voor kwaliteit, duurzaamheid en 70 jaar ervaring.