Binnenland

Stikstof

Van der Wal: biologische boer mogelijk ontzien in stikstofaanpak

Stikstofminister Christianne van der Wal gaat met het kabinet kijken of het mogelijk is om biologische boeren te ontzien bij de aanpak van de stikstofcrisis. „Er zijn heel veel biologische boeren in Nederland die al jaren de omslag hebben gemaakt. Zij stoten daardoor veel minder stikstof uit”, zegt ze, nadat dit maandag werd besproken met natuurorganisaties en stikstofbemiddelaar Johan Remkes op het provinciehuis in Den Bosch.

Stikstof

Supermarkten gaan toch niet praten met stikstofbemiddelaar Remkes

Supermarkten schuiven donderdag toch niet aan bij het gesprek met Johan Remkes, die voor het kabinet bemiddelt over het stikstofbeleid. CBL vindt het van belang dat het kabinet en de boerenorganisaties eerst weer met elkaar in gesprek gaan.

Stikstof

Remkes: gesprek met natuurorganisaties was zinvolle exercitie

Het gesprek met natuurorganisaties over het stikstofbeleid maandag was „een zinvolle exercitie”, zegt bemiddelaar Johan Remkes. Volgens hem was het overleg in het provinciehuis in Den Bosch bedoeld „om wat scherper ingekleurd te krijgen waar alle partijen in dit debat precies staan”.

Ter Apel

Rode Kruis sluit servicepunt Ter Apel tijdelijk om veiligheid

Het Rode Kruis heeft het humanitair servicepunt voor de ingang van het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel tijdelijk gesloten, zo bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van RTV Noord.

code geel

Code geel in zuiden en noordoosten vanwege onweer

Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien die maandagmiddag in het zuiden en noordoosten van het land kunnen voorkomen. In Noord-Brabant, Limburg en Zeeland geldt van 12.00 uur tot 18.00 uur code geel, net als in Groningen, Drenthe en Friesland.

Domino

Op de vloer stampen is taboe bij recordpoging domino in Veenendaal

Ruim 700.000 dominostenen moeten vrijdag tegen de vlakte gaan. Maar één verkeerde beweging en ze vallen nu al. Daarom: rust, reinheid en regelmaat in sporthal De Vallei in Veenendaal.

weg uit randstad

Echtpaar Haak vertrok met 75.000 anderen uit Randstad, wil niet meer weg uit Ooltgensplaat

Een recordaantal van 75.000 mensen trok vorig jaar weg uit de Randstad, bleek vrijdag uit cijfers van het CBS. Ook het echtpaar Haak waagde de stap. Met hun drie honden verhuisden ze van Gouda naar Ooltgensplaat.

mh17

Rechtbank doet op 17 november uitspraak in omvangrijk MH17-proces

De rechtbank Den Haag doet op 17 november uitspraak in de omvangrijke strafzaak rond het neerhalen van vlucht MH17. De uitspraak gaat ongeveer anderhalf uur duren, heeft de rechtbank maandag laten weten. Waarschijnlijk vindt de uitspraak in de middag plaats.

houtrook

„Houtkachel is chemische fabriek zonder beperkende bepalingen”

Hout stoken in een open haard, het lijkt zo knus, maar Dieter en Marleen Pientka uit ’s-Gravenpolder weten beter. Bij houtstook komt fijnstof vrij dat de gezondheid ernstig kan schaden, zeggen ze.

plofkraak

Plofkraak bij juwelier in Oud-Beijerland, één aanhouding

Bij een juwelier aan de Oost-Voorstraat in Oud-Beijerland (Zuid-Holland) heeft in de nacht van zondag op maandag een plofkraak plaatsgevonden. De politie heeft één aanhouding verricht.

hitte

Na heet weekend benauwd en kans op felle buien

De lange reeks hete dagen lijkt halverwege volgende week in een groot deel van Nederland ten einde te komen. Vanaf woensdag komt er koelere lucht aan, meldt Weeronline. Ook is er vanaf maandag kans op buien, die fiks kunnen uitpakken.