Binnenland

Downsyndroom

Geschokte reacties om gedeelte in biologieboek over downsyndroom

De NIPT-test zou moeten worden ingezet om te voorkomen dat kinderen met het syndroom van Down worden geboren. Dat schrijft arts-epidemioloog Luc Bonneux in een nog te verschijnen biologielesboek van uitgeverij Noordhoff. Moeders reageren geschokt.

Armoede

Rijk en arm ontmoeten elkaar op de Tamarschool

Leerlingen die moe en bleek ogen, zijn soms zonder ontbijt naar school gekomen. Uit vergeetachtigheid of door geldgebrek. Op de Tamarschool zijn de contrasten levensgroot. Rijk en arm ontmoeten elkaar.

Alblasserdam

Burgervader Alblasserdam: Wantrouwen in overheid reden voor sollicitatie

Vriendelijk en streng als het nodig is. Dat wil Jan Willem Boersma (55) uit Dordrecht zijn als nieuwe burgemeester van Alblasserdam.

MH17

Rutte: We blijven Rusland aanspreken op MH17

Het is volgens premier Mark Rutte „bitter” dat er op dit moment onvoldoende bewijs is om opnieuw mensen te vervolgen voor hun rol in het neerhalen van vlucht MH17, maar „laat ik heel duidelijk zijn: wij laten niet los”.

mh17

Onderzoek-MH17 afgerond, geen nieuwe verdachten bekend

Het onderzoek naar wie betrokken is geweest bij het neerhalen van vlucht MH17 is stilgelegd. Het heeft geen nieuwe verdachten opgeleverd die vervolgd kunnen worden. Dit blijkt woensdag uit een persconferentie van het Joint Investigation Team (JIT).

Binnenland

KitKattaart met M&M’s voor Ethiopië

Alice Engelbracht-van Waaij (31) uit Capelle aan den IJssel bakt taarten op bestelling. De opbrengst schenkt ze aan een kindertehuis in Ethiopië.

asielzoekers en vluchtelingen

RvS: Nareisbeperking kabinet is in strijd met de wet

De nareisbeperking voor familie van statushouders die het kabinet had ingesteld om de asielstroom in te perken is in strijd met het nationale en Europese recht.

aardbeving Turkije

Massaal meeleven voor Turken in Deventer

Burgemeester, raadsleden, leden van de Ichtuskerk, de politie: allemaal komen ze dinsdag naar de Centrum Moskee in Deventer om hun steun te betuigen aan de Turkse gemeenschap. „We zijn verdrietig met jullie.”

staking streekvervoer

Buschauffeur snapt stakers niet: „We hebben het met elkaar te doen”

Buschauffeur Herman Hol (47) uit Geldermalsen begrijpt niet waar stakende streekvervoerders zich druk om maken. „We hebben het financieel allemaal lastig op het moment.”

file

Drukste avondspits van het jaar door ongevallen en staking

De drukste spits van het jaar is dinsdagavond gemeten, meldt de ANWB. Op het hoogtepunt rond 17.30 uur stond er ruim 880 kilometer file op de Nederlandse wegen.

oorlog oekraïne

Nederland koopt met andere landen 100 Leopard 1-tanks voor Oekraïne

Nederland koopt samen met Duitsland en Denemarken „ten minste” honderd Leopard 1A5-gevechtstanks voor Oekraïne. Verder zorgen ze voor de nodige munitie en reserveonderdelen.

Partnercontent

Sans voor scherp geprijsde herenmode

De dagen worden langer en lichter. Nog even de kortste maand overleven en het is alweer lente. Wees er op tijd bij om je kledingcollectie up-to-date te hebben. Bezoek snel sans-online.nl voor een breed assortiment (heren)mode met scherpe prijzen, zoals jeans, overhemden, sweaters en jassen van topmerken als PME Legend. Vandaag besteld = morgen in huis. Niet goed = geld terug!