Binnenland

Binnenland

Rutte: EU-landen mogelijk pas in augustus klaar voor coronapas

De wereld is in de greep van de coronacrisis. Na een lockdown van enkele maanden zette Nederland woensdag 28 april de eerste stap in het openingsplan. Volg in dit liveblog de laatste ontwikkelingen rondom het coronanieuws.

Binnenland

“Besluit over toekomst Scherpenzeel kan niet zonder uitleg”

Na honderd dagen als waarnemend burgemeester van Scherpenzeel maakt Eppie Klein de eerste balans op. „Wat de provincie ook over Scherpenzeel beslist, ze moet het wel kunnen uitleggen.”

Binnenland

Waarom zulke hoge coronacijfers in Biblebelt?

Veel coronadoden, nog meer positieve tests en de meeste ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners: ten opzichte van andere gemeenten in de Biblebelt zijn de coronacijfers van Reimerswaal torenhoog.

Binnenland

Eigen verzetspaneel voor Klaaswaal

Oranjevereniging Klaaswaal heeft in samenwerking met gemeente Hoeksche Waard een verzetspaneel onthuld.

Binnenland

Rotterdam neemt schulden slachtoffers toeslagenaffaire over

De gemeente Rotterdam gaat de schulden afbetalen van ouders die zijn getroffen door de toeslagenaffaire. Volgens Rotterdam duurt het te lang voordat de afspraken tussen het Rijk en de schuldeisers rond zijn en de stad wil daar niet op wachten.

Groen & duurzaamheid

Stikstof ernstige bedreiging voor Veluwse natuur

Zo op het eerste gezicht lijkt er weinig aan de hand op de Loenermark. Boswachter-bioloog Clara Wilken van beheerder Geldersch Landschap & Kasteelen kijkt er echter met andere ogen naar. „Het gaat slecht met de natuur op de Veluwe, heel slecht.”

Binnenland

Meerderheid refo's wil geen coronavaccin

Meer dan de helft (53 procent) van de lezers van het Reformatorisch Dagblad zegt zich niet te laten vaccineren tegen het coronavirus.

Binnenland

Kwart refo’s neemt geen vaccin vanwege geloof in Gods voorzienigheid

Het geloof in Gods voorzienigheid is voor een kwart van de RD-lezers de zwaarstwegende reden om niet te kiezen voor een coronavaccin.

Binnenland

Drie aanhoudingen voor doodsteken 17-jarige jongen in Den Haag

De politie heeft drie personen aangehouden voor het steekincident donderdagavond in Den Haag, waardoor een 17-jarige jongen om het leven kwam. De verdachten zijn een 21-jarige man uit Delft, een 17-jarige vrouw uit Den Haag en een 20-jarige man uit Den Haag.

Binnenland

NAM: versterkingsoperatie Groningen niet meer nodig

Slechts vijftig in plaats van circa 26.000 huizen zouden in het Groningse aardbevingsgebied volgens de laatste veiligheidsnormen moeten worden versterkt. Dat zegt Johan Atema, directeur van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), in een interview met NRC.

advertorial

Een aaibare vloer door vloerkleden van TMC

Wat is er fijner dan het gevoel van een zacht vloerkleed onder je voeten als je opstaat uit bed of van de bank? Een vloerkleed kan een ruimte sfeer en warmte geven, het kan een kunstzinnig statement zijn of een neutrale verbinder van verschillende delen van een ruimte. TMC heeft een grote collectie vloerkleden en adviseert u graag over welk vloerkleed het beste bij uw wensen past.