Binnenland

Binnenland

Gedumpt in de maatschappij, gezien bij de koffiebar

„Hier word ik gezien, maar in de maatschappij ben ik gedumpt.” Rosa (64), verloor al haar sociale contacten, maar krabbelt op dankzij haar vrijwilligerswerk in een koffiebar van Stichting Ontmoeting.

Verkeer

KNMI waarschuwt voor lokaal dichte mist in bijna hele land

Het KNMI waarschuwt donderdag voor plaatselijke dichte mist in bijna het hele land. Alleen in Zeeland en op de Wadden geldt geen code geel vanwege de mist. De mist lost eind van de ochtend weer op.

Binnenland

Boijmans koopt schilderij van Miró voor 8,4 miljoen

Museum Boijmans Van Beuningen heeft de grootste aankoop in zijn geschiedenis gedaan. Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) onthulde in het depot van het Rotterdamse museum het schilderij Peinture-poème (Musique, Seine, Michel, Bataille et moi) uit 1927 van de Spaanse kunstenaar Joan Miró, dat aangekocht is voor 8 miljoen Zwitserse frank, ruim 8,4 miljoen euro.

Bekeringen

Raad van State tikt IND op de vingers inzake beoordeling „geloofsgroei” asielzoekers

De IND moet zijn werkwijze bij de beoordeling van „geloofsgroei” van asielzoekers verbeteren. Dat stelt de Raad van State woensdag in een uitspraak over de zaak van Iraanse bekeerlingen. Asieladvocaat mr. Lineke Blijdorp spreekt van „een doorbraak.”

onderwijs

Op zoek naar diepere waarden bij burgerschap

Het burgerschapsdebat in Nederland is terechtgekomen in een sfeer van kramp, angst en de vraag wat wel mag en wat niet. Berend Kamphuis, bestuursvoorzitter van onderwijsvereniging Verus, wijst een andere weg.

Vliegramp Bijlmer

Na dertig jaar nog steeds raadsels rond vliegramp Bijlmer

Wie praat er nog over de vliegramp die de Bijlmermeer dertig jaar geleden trof? Het aantal aanwezigen bij de jaarlijkse herdenking wordt steeds kleiner. Intussen zijn er nog raadsels genoeg: Hoeveel mensen kwamen er om? En wat is de oorzaak van de ramp geweest?

asielcrisis

Oud-Beijerland opent noodopvang voor 100 asielzoekers

De gemeente Hoeksche Waard (Zuid-Holland) opent binnen enkele weken in Oud-Beijerland een crisisnoodopvang voor asielzoekers uit Ter Apel. Op de locatie in het gebouw van sociaal-cultureel centrum De Lindenhoeve kunnen tot het einde van het jaar maximaal honderd mensen worden opgevangen, meldt de gemeente.

onderwijs

Slimme technologie schakelt leerkracht niet uit, maar in

Automatische nakijkprogramma’s, dashboards met leerresultaten en camera’s die leerlingen de les op afstand laten volgen. Intelligente technologie verandert het onderwijs fundamenteel, schrijft de Onderwijs in een woensdag gepubliceerd rapport.

Binnenland

Strafrechtelijke vervolging Gomarus definitief van de baan

Het verzoek van twee oud-leerlingen om de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem alsnog voor de rechter te dagen, is afgewezen. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag woensdag besloten.

asielcrisis

COA en gemeente Westerwolde bevestigen buitenslapers in Ter Apel

Ondanks een eerder afgekondigd verbod op buiten slapen hebben asielzoekers in de nacht van dinsdag op woensdag de nacht buiten doorgebracht bij het aanmeldcentrum in Ter Apel.

Binnenland

Debat over shockschade in zaak dodelijke schietpartijen Alblasserdam en Vlissingen

Wie is in juridische zin precies slachtoffer in de zaak van de dodelijke schietpartijen in mei in Alblasserdam en Vlissingen?

Partnercontent

Partnercontent

Kind ontwikkeling met Bijbelse basis

Elorah, kinderopvang waarbij de christelijk reformatorische identiteit het uitgangspunt is.

Partnercontent

Goed slapen begint bij TMC Wonen Dé Beddenspecialist

Heb je slaapproblemen en ben je benieuwd naar een mogelijke oplossing? Of ben je op zoek naar een nieuw bed of een nieuwe matras? Johan Butijn, werkzaam bij Beddenspecialist.nl, één van de grootste afdelingen van de TMC Wonen in Goes, helpt je graag verder.

Partnercontent

Bij Quik’s Quality Potatoes zit je gebakken

Waar anderen simpele knollen zien, ziet familiebedrijf Quik’s in aardappels al negentig jaar lang bronnen van mogelijkheden. In de fabriek in Hedel worden ze gewassen, gesorteerd, geschild en verwerkt tot krieltjes, partjes en frites. Vanwege de sterke groei en de bouw van een nieuwe fabriek kan Quik’s nieuwe mensen gebruiken: van proces- en inpakoperators tot expeditiemedewerkers.

Partnercontent

(H)eerlijk slaapadvies aan huis

Ongeveer een derde van ons leven brengen we in bed door. Dat is ook nodig, want een gezonde nachtrust is goed voor lichaam en geest en voorkomt fysieke en mentale klachten. Toch is ruim 60 procent van de Nederlanders ontevreden over hun slaap. Alle reden dus om voor een goed doordacht slaapsysteem te gaan. En dat vind je bij Slaappunt: Belgisch vakmanschap voor gezond slapen.

Partnercontent

Sans-online heeft nieuwe collectie binnen

Nu de eerste herfstmaand van het jaar is aangebroken, is het tijd om de garderobe op orde te brengen voor najaar en winter. Wat past er nog van vorig jaar en wat kan écht niet meer? Goed nieuws: bij Sans-online stroomt de nieuwe collectie volop binnen. Dus áls er nieuwe aankopen nodig zijn…

Partnercontent

Kind ontwikkeling met Bijbelse basis

Elorah, kinderopvang waarbij de christelijk reformatorische identiteit het uitgangspunt is.