Consument

Meer met pindakaas

Pindakaas, bij zo’n beetje elk Hollands gezin staat wel een potje van de smeerbare pasta op tafel tijdens de broodmaaltijd. Maar een hele winkel vol pindakaas, dat is uniek. Sinds vorig jaar zit er in Amsterdam zo’n winkel, de Pindakaaswinkel.

Mariëlle Oussoren-Buys
8 April 2017 09:20Gewijzigd op 17 November 2020 01:19

Eigenaar Michiel Vos is sinds zijn jeugd fervent pindakaasliefhebber en miste de variatie bij dit broodbeleg. Dus ontwikkelde hij zelf nieuwe smaken. Van karamel-zeezout en dadel-kaneel tot venkel-rozijn en van chilipeper-citroengras tot –tijdelijk– Pindapaas: met Belgische karamelchocolade, stukjes noot en paasei. De basis van elke pindakaas van de Pindakaaswinkel bestaat alleen uit pinda’s en wat kokoksolie. De potten zijn daarmee vrij van toegevoegde suiker, zout en palmolie. Een flinke pot naturel pindakaas kost 4,95 euro, een smaakvariant 5,95 euro (420 ml). Sinds kort is er ook een XXL-pot te koop (1700 ml(!) voor € 19,95, in tien smaken).

www.depindakaaswinkel.nl

kookboek

Het pindakaasboek, Jennifer Foster en Lianne Koster;

uitg. Scriptum, Schiedam, 2017, ISBN 978 94 631 9048 0; € 14,95.

Peanut coco cups

Ingrediënten (8 grote of 20 kleine)

  • 175 g pure chocolade

  • 3 el pindakaas,

  • 3 el poedersuiker

  • 1 el geraspte kokos

  • 1 klontje gesmolten boter

  • handje pinda’s in stukjes gesneden

Bereiding

Smelt de chocolade au bain marie (in een vuurvaste kom boven een pan heet water). Blijf goed roeren en maak de chocolade niet te warm. Zet (8 grote of 20 kleine) cakevormpjes klaar. Doe met een eetlepel een laagje gesmolten chocolade op de bodem van elk vormpje. Ongeveer de helft van de chocolade moet overblijven voor de topping. Zet een kwartier in de vriezer weg. Meng ondertussen pindakaas, poedersuiker, kokos en gesmolten boter. Hang de kom in een bak heet water zodat het mengsel iets vloeibaarder wordt. Vul de vormpjes met een lepel pindakaasvulling. Zet ze weer een kwartier in de vriezer. Voor de laatste laag warm je de chocolade weer op dezelfde manier op. Verdeel de chocolade over de vormpjes. Garneer met pindastukjes en zet de cups nog even in de vriezer.

Tip: gebruik karamel-zeezoutpindakaas van de Pindakaaswinkel.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer