Pasta met kip en basilicumsaus en venkel-radijssalade
Dit heerlijke pastarecept met kip en zelfgemaakte basilicumsaus zet je zo op tafel. Heerlijk te combineren met een salade van venkel en radijs.
Bereiding
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
Was de basilicum. Pel de knoflook.
Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en 1 eetlepel olijfolie met de staafmixer tot een grove saus.
Maak de venkel en de radijs schoon en snijd of schaaf de groente klein.
Meng er een dressing van 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel water, de mosterd en azijn naar smaak door.
Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Pel de ui en snijd hem klein.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Bak de kipblokjes met de ui in de rest van de olijfolie in ca. 5 minuten bruin en gaar.
Schep er de basilicumsaus met 3 eetlepels kookvocht van de pasta door.
Giet de gare pasta af en meng het kipmengsel erdoor.
Strooi aan tafel de kaas erover en serveer de salade bij de pasta.
>>voedingscentrum.nl
Ingrediënten
1 eetlepel pijnboompitten
half bosje basilicum
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
1 venkelknol
1 bos radijs
1 theelepel mosterd
(kruiden)azijn
150 gram volkoren fusilli
1 kleine ui
1 kleine kipfilet
2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas