Economie

Alleen Nasdaq zet recordreeks voort

Op een rustige en korte handelsdag is een einde gekomen aan de recordreeksen van de Dow-Jonesindex en de S&P 500. Techbeurs Nasdaq kroop nog wel iets hoger en kon weer een nieuw record bijschrijven. Boeing, waar beleggers nog nakauwden op het vertrek van topman Dennis Muilenburg, en Uber, waar oprichter en oud-topman Travis Kalanick de deur achter zich dichttrekt, stonden in de belangstelling. Omdat Wall Street op eerste kerstdag gesloten blijft, was de handel al dun.

ANP
24 December 2019 19:21Gewijzigd op 16 November 2020 17:49

De Dow-Jonesindex sloot na een halve handelsdag om 19.00 uur (Nederlandse tijd) met een min van 0,1 procent op 28.515,45 punten. De breed samengestelde S&P leverde een fractie in tot 3223,38 punten. De Nasdaq steeg 0,1 procent tot 8952,88 punten.

Boeing daalde 1,4 procent na de plus van bijna 3 procent een dag eerder, toen het vertrek van Muilenburg bekend werd gemaakt. Er kwam informatie over de vertrekregeling van Muilenburg, meer gegevens over het aan de grond houden van de 737 MAX en berichten dat de Europese Commissie de overname van Embraer niet zomaar wil goedkeuren naar buiten.

Taxibedrijf Uber steeg 0,4 procent na het vertrek van oud-topman Travis Kalanick als bestuurder. Kalanick, die de afgelopen maanden al ruim 2 miljard dollar aan aandelen verkocht, wil zich gaan richten op zijn nieuwe bedrijf en liefdadigheid.

Chipmaker Advanced Micro Devices (AMD) dikte 2,4 procent aan na een verhoging van het koersdoel door RBC. Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf Synthorx steeg 4,4 procent. In een officiële melding maakte het bedrijf bekend een overnamebod van 70 dollar per aandeel naast zich neer te hebben gelegd nadat het een bod van Sanofi van 68 dollar per aandeel had geaccepteerd.

Distributeur van elektronica Wesco steeg 5,1 procent. Het bedrijf doet een overnamebod op Anixter (plus 2,8 procent), waarmee het een bod van investeerder Clayton, Dubilier & Rice overtrof. Die investeerder deed op zijn beurt weer een bod op Wesco.

De euro was 1,1084 dollar waard, tegen 1,1080 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,8 procent tot 61,00 dollar. Brentolie werd 1 procent duurder op 67,07 dollar per vat.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer