Binnenland

Weer sulfiet in vlees gevonden

Slagerijen stoppen nog steeds sulfiet in hun vlees om het een mooie rode kleur te geven terwijl dat niet mag. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekendgemaakt.

ANP
19 June 2019 14:24Gewijzigd op 16 November 2020 16:19

De toezichthouder onderzocht 42 vleesverwerkende bedrijven, waarvan bekend was dat ze sulfiet hadden afgenomen van een leverancier in additieven. De slagers gebruikten het verboden sulfiet in rundergehakt, hamburgers, saucijzen, tartaar, poulet en andere vleesbereidingen. Geen enkel bedrijf dat sulfiet gebruikte, verstrekte deze informatie aan de consument. De slagers zijn beboet met minimaal 525 euro per geconstateerde overtreding.

De NVWA trof vorig jaar al sulfiet aan in het vlees van slagerijen. Het gebruik van dit additief in vlees is al tientallen jaren verboden. Sulfiet kan verhullen dat vlees niet vers of van slechte kwaliteit is, maar kan ook allergische reacties opleveren.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer