Economie

Dow zet record neer

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten de handel uitgegaan. De leidende Dow-Jonesindex kwam daarbij uit op zijn hoogste slotstand ooit. Ook de brede S&P 500 flirtte met een record. Het sentiment op de beursvloer werd vooruitgeholpen door verschillende berichten die de robuuste staat van de Amerikaanse economie bevestigden.

ANP
3 October 2018 22:20Gewijzigd op 16 November 2020 14:16

De Dow-Jonesindex scherpte zijn één dag oude record aan tot 26.828,39 punten. Dat betekende een winst van 0,2 procent. De S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2925,51 punten en technologiebeurs Nasdaq klom 0,3 procent naar 8025,09 punten. In het kielzog van de aandelenbeurzen liepen de rentes op meerjarige Amerikaanse staatsobligaties op.

Beleggers verwerkten onder meer een beter dan verwacht cijfer over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven van loonstrookverwerker ADP. Het rapport loopt vooruit op het belangrijke banenrapport van de overheid op vrijdag. Verder waren cijfers over de groei in de dienstensector ook beter dan voorzien.

General Motors (GM) won 2,1 procent. De Japanse automaker Honda doet een investering ter waarde van 2,75 miljard dollar in het onderdeel Cruise van GM. Cruise houdt zich bezig met zelfrijdende auto’s. Eerder stak ook technologiebedrijf Softbank al een flink bedrag in GM Cruise.

Huizenbouwer Lennar kwam met meevallende resultaten en optimistische verwachtingen. Beleggers zetten het aandeel evenwel 1,1 procent lager. Verder werd bekend dat warenhuisketen J.C. Penney Jill Soltau heeft benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter na het vertrek van topman Marvin Ellison naar klusbedrijf Lowe’s in mei. Het aandeel J.C. Penney sloot bijna 4 procent hoger.

Verizon verloor 0,2 procent. Het telecombedrijf is bezig met een omvangrijke reorganisatie. Circa 44.000 medewerkers zouden in aanmerking kunnen komen voor een vertrekregeling. Dat komt neer op ruim een kwart van het personeelsbestand. Verzion heeft in totaal 10 miljard dollar gereserveerd voor het eerder aangekondigde kostenbesparingsprogramma.

De euro was 1,1513 dollar waard, tegen 1,1519 dollar tijdens het slot van de beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie steeg 1,3 procent in prijs tot 76,20 dollar. Brentolie werd 1,5 procent duurder en kostte 86,03 dollar per vat.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer