Binnenland
Rijksmuseum toont high society

Ruim 35 levensgrote portretten van machtige vorsten, excentrieke aristocraten en puissant rijke burgers zijn binnenkort te zien in het Amsterdamse Rijksmuseum. De expositie High Society toont werken van de grote meesters uit de kunstgeschiedenis, onder wie Rembrandt, Cranach, Veronese, Velázquez, Reynolds, Gainsborough, Sargent, Munch en Manet.

ANP

Middelpunt van de tentoonstelling, die van 8 maart tot en met 3 juni duurt, zijn Rembrandts huwelijksportretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit. De doeken zijn gerestaureerd en zijn weer voor het eerst te zien.

Volgens het museum is niet eerder een expositie gewijd aan dit meest glamoureuze, levensgrote portrettype. De doeken variëren van begin zestiende tot begin twintigste eeuw. Naast de grote portretten tonen ruim tachtig prenten en tekeningen wat er zich veelal achter gesloten deuren afspeelde: feesten, drinken, gokken en heimelijke bezoeken aan bordelen en boudoirs.

Voor de expositie komen bruiklenen uit musea en particuliere collecties uit onder meer Parijs, Londen, Florence, Wenen en Los Angeles.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer