Drie kookboeken over eten & kids
Gezond voor je kind
Vrijwel elke ouder wil zijn of haar kind gezond eten aanbieden. Maar wat is gezond? In ”Mijn kind eet gezond” (uitg. Manteau, € 22,50) gaat een team van psychologen en voedingsdeskundigen op deze kwestie in. Het boek bevat veel informatie en staat vol praktische weetjes (dat er meestal veel suiker in vruchtenmoes zit, dat je kokosvet beter niet dagelijks kunt gebruiken) en raadgevingen (zeg niet meteen nee als je kind frietjes wil eten). De ruim honderd recepten vormen een mooie aanvulling.
Easy peasy trommels
Na een kookboek voor kinderen van 0 tot 4 jaar en een opvolger voor het hele gezin, maakten Claire van den Heuvel en Vera van Haren opnieuw een boek: ”Easy Peasy – Lunchbox” (uitg. Fontaine, € 14,95). Het boek biedt inspiratie en recepten voor tienuurtjes (van amandelmeeleierkoek met bosvruchten erbij tot een trio van mandarijn, dadel en walnoten) en voor complete, gezonde broodtrommels. De opzet met weinig tekst en sprekende foto’s van smakelijke lunches levert een prachtig en bruikbaar boek op.
Kindereten op z’n Italiaans
Gezellig samen eten is „topprioriteit”, aldus de Brits-Italiaanse zussen Michela en Emanuela Chiappa in ”Samen eten. Van baby tot kleuter: 80 gerechten om het hele gezin gevarieerd en lekker te eten” (uitg. Het Spectrum, € 22,50). Het persoonlijk getinte boek bevat ideeën voor babyhapjes (pasta met wortel en ricotta) en gezinsmaaltijden (quiche met zoete aardappel). Ook biedt het informatie en tips (van: laat je kind sabbelen op een korst Parmezaanse kaas, tot: hoe houd je je vriezer overzichtelijk en slim gevuld?).