Binnenland

Nieuw pand Driestar College Leiden geopend

In Leiden is vrijdagmiddag het nieuwe pand van het Driestar College geopend. Daarmee is een einde gekomen aan het jarenlange gebruik van tijdelijke locaties en noodvoorzieningen.

Redactie regio
23 September 2016 15:32Gewijzigd op 16 November 2020 06:49
Het nieuwe gebouw van het Driestar College in Leiden werd vrijdag geopend met een heus kanonschot. Het kanon was voor de gelegenheid niet gevuld met kogels, maar met papiersnippers. De Leidse vestiging van de Driestar zat jarenlang in tijdelijke onderkome
Het nieuwe gebouw van het Driestar College in Leiden werd vrijdag geopend met een heus kanonschot. Het kanon was voor de gelegenheid niet gevuld met kogels, maar met papiersnippers. De Leidse vestiging van de Driestar zat jarenlang in tijdelijke onderkome

Henk van der Smit, voorzitter van de raad van toezicht van het Driestar College, opende het pand aan de Vennemeerstraat door een antiek kanon af te vuren. Hij deed dat in het bijzijn van onder anderen leerlingen, personeelsleden en de Leidse onderwijswethouder, Dirkse.

Eerder op de dag hadden leerlingen en personeel al een bijeenkomst gehouden. Locatiedirecteur G. Snoep mediteerde daarbij over Psalm 78:7: „En dat zij hun hoop op God zouden stellen.” Deze tekst is op een centrale plaats in het gebouw aangebracht.

Vrijdagmiddag vormden alle leerlingen voor het pand samen het Driestarlogo. Daarvan werd vanaf het dak van de school een foto gemaakt. Vrijdagavond was er open huis.

Centrale ligging

Op de school in Leiden volgen zo’n 430 leerlingen de lessen. Er zijn ongeveer vijftig personeelsleden. De Driestar, gevestigd in Gouda, begon in 1999 een neven­vestiging in Leiden. Snoep: „De reden dat we in Leiden begonnen, was de centrale ligging tussen Katwijk en Lisse, waar veel leerlingen vandaan komen.” Andere scholieren komen uit onder meer Amstelveen, Den Haag en Alphen aan den Rijn.

In de zeventien jaar dat het Driestar College in Leiden is gevestigd, werd van verschillende locaties gebruikgemaakt. Dat was verre van ideaal. De school gebruikte lokalen van andere onderwijsinstellingen en moest ook portakabins plaatsen.

Dure grond

Omdat de grond in het centrum van Leiden, vlak bij het station, erg duur is, moest de nieuwe school vooral in de hoogte worden gebouwd.

Op de begane grond van het schoolgebouw bevindt zich de fietsenstalling. Daarboven zijn

3 bouwlagen met onder andere een aula en 23 lokalen. Dertien lokalen bevinden zich op de bovenste verdieping. Ook met de ruimte voor het plein is gewoekerd. Dat bevindt zich boven een parkeer­garage.

Op de vestiging in Leiden zijn de eerste drie leerjaren van havo, atheneum en gymnasium ver­tegenwoordigd, evenals het volledige vmbo gt en de eerste twee leerjaren van vmbo basis, kader en lwoo.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer