Binnenland

„Mensenhaar soms bestanddeel van brood”

Een belangrijk bestanddeel van brood –de zogenoemde broodverbeteraar– wordt in sommige gevallen gemaakt van Chinees mensenhaar. Dat schrijft het AD op basis van een uitzending donderdagavond van het KRO-programma Keuringsdienst van Waarde.

Redactie digitale media
5 February 2014 10:53Gewijzigd op 15 November 2020 08:38Leestijd 1 minuut
beeld ANP
beeld ANP

Bakkers gebruiken broodverbeteraar om de malsheid van brood te verbeteren. Aan ongeveer de helft van die broodverbeteraars wordt het aminozuur L-cysteïne toegevoegd. Meestal is dat afkomstig van plantaardige producten zoals maïs, maar in andere, goedkopere, gevallen van eendenveren uit China.

In de uitzending van donderdagavond geven vertegenwoordigers van een paar grote Chinese fabrieken via een verborgen camera toe dat slechts 20 procent van hun L-cysteïne uit eendenveren wordt onttrokken. Voor de overige 80 procent wordt mensenhaar gebruikt.

Vond je dit artikel nuttig?

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer