Politiek

Nederlandse ambassade in Jemen vaker dicht

DEN HAAG (ANP). Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans heeft de Nederlandse ambassade in Jemen voor een aantal dagen gesloten. Het komt niet zo vaak voor dat een ambassade tijdelijk dicht moet, maar het Nederlandse ambassadepersoneel in Jemen heeft het de afgelopen jaren vaker meegemaakt. Een overzicht van de meest recente sluitingen van Nederlandse ambassades.

5 August 2013 06:54Gewijzigd op 15 November 2020 05:06

VS (oktober 2012): Omdat orkaan Sandy eind oktober 2012 over de oostkust van de Verenigde Staten trekt gaan zowel de ambassade in Washington als het consulaat in New York uit voorzorg dicht.

SYRIË (maart 2012): Om veiligheidsredenen en uit afschuw over het geweld van het regime tegen burgers sluit Buitenlandse Zaken (BuZa) de Nederlandse ambassade in Damascus. Het kantoor is nog altijd dicht.

JEMEN (juni 2011): De „verslechterde veiligheidssituatie” in het land nopen ook toenmalig minister Uri Rosenthal de ambassade tijdelijk te sluiten. Vooral in de hoofdstad Sanaa is het onveilig. Nederlanders krijgen een dringende oproep het land te verlaten.

LIBIË (maart 2011): Bijna alle Nederlanders verlaten Libië na het uitbreken van de opstand tegen dictator Muammar Kaddafi. Nadat alle aanvragen voor assistentie om het land te verlaten zijn afgehandeld, sluit de ambassade de deuren en vertrekt het personeel. Na de definitieve overwinning van de rebellen keren de diplomaten en medewerkers in oktober terug.

JEMEN (januari 2010): Ook begin 2010 acht BuZa het onveilig in het Arabische land. De afdeling voor consulaire zaken en visa gaat tijdelijk dicht. Ambassadepersoneel werkt in de tussentijd wel gewoon door.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer