Consument

„Minder zout en vet in worst”

Nog voor de zomer zullen supermarkten en de vleeswarenindustrie een akkoord sluiten om het zoutgehalte in vleesproducten als worsten, hammen en patés met zeker 10 procent terug te brengen. Ook het gehalte verzadigde vetten gaat met 5 procent omlaag.

Redactie digitale media
22 May 2013 07:27Gewijzigd op 15 November 2020 03:41
Nog voor de zomer zullen supermarkten en de vleeswarenindustrie een akkoord sluiten om het zoutgehalte in vleesproducten als worsten, hammen en patés met zeker 10 procent terug te brengen. Beeld ANP
Nog voor de zomer zullen supermarkten en de vleeswarenindustrie een akkoord sluiten om het zoutgehalte in vleesproducten als worsten, hammen en patés met zeker 10 procent terug te brengen. Beeld ANP

Dat meldt De Telegraaf woensdag.

De overeenkomst tussen beide partijen is een direct gevolg van de druk van de overheid om de geconsumeerde hoeveelheid zout terug te dringen.Keukenzout leidt namelijk tot een hoge bloeddruk en wordt in verband gebracht met een toegenomen risico van hart- en vaatziekten en meer sterfte.

In Nederland gebruiken we in onze voeding gemiddeld 10 gram zout per dag, 2 gram zou al voldoende zijn.

De nieuwe Nederlandse regel geldt niet voor beschermde soorten, zoals bijvoorbeeld de parmaham.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer