Koninklijk Huis

Queen Elizabeth dol op cornflakes en witte vis

LONDEN (ANP). De voormalige chef-kok van de Britse koningin Elizabeth is uit de school geklapt over de eetgewoontes van de Queen en haar dieet. Zo blijkt ze dol te zijn op cornflakes en heeft ze een hekel aan knoflook en paprika.

2 May 2013 16:49Gewijzigd op 15 November 2020 03:22
Koningin Elisabeth II. Foto EPA
Koningin Elisabeth II. Foto EPA

De 87-jarige vorstin verorbert graag een stevig ontbijt, voorzien van vers fruit uit haar eigen tuin of noten die ze bewaart in een Tupperwaredoos, verklapt de voormalige paleiskok Darren McGrady in The Telegraph. Hij kookte 15 jaar lang voor de vorstin en deed dat vroeger ook voor prinses Diana.

Aan The Telegraph vertelt hij dat de monarch ’s middags exact om één uur graag witte vis voorgeschoteld krijgt of gegrilde kip met groenten. Dineren doet ze om acht uur ‘s avonds, waarbij regelmatig zalm op het menu staat. Zoals het de Engelse vorstin betaamt, drinkt ze elke middag thee, compleet met scones, broodjes en zoete lekkernijen.

Buckingham Palace is momenteel op zoek naar een souschef onder de huidige chef-kok Mark Flanagan. Het is volgens McGrady geen gemakkelijke baan. ’‘Ik ben verbaasd dat het paleis adverteert met de vacature. Normaal werven ze hun personeel intern, omdat medewerkers de familierecepten dienen te leren. Want je kookt niet alleen voor 300 stafleden, koningen en presidenten. Je kookt ook voor twee oudere mensen die zo hun voorkeuren hebben. Het gebruik van knoflook in het menu van de koningin is taboe en ze lust ook geen sterke uien of paprika.’’

Mango’s behoren tot de favorieten van prins Andrew. Verder brengt McGrady in herinnering dat de prinsen William en Harry groot zijn geworden op hamburgers en pizza’s.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer