Voedselconcerns testen op paardenvlees
ROTTERDAM (ANP) – Voedselconcerns doen DNA-tests om uit te sluiten dat paardenvlees is verwerkt in hun producten. Unilever liet vrijdag weten uit voorzorg te controleren of het niet per ongeluk paardenvlees verkoopt zonder dat dat op het etiket staat.
Eerder maakte ook Iglo bekend maaltijden te testen. „Iglo Foods Group heeft een doorlopend DNA-testprogramma geïntroduceerd en we hebben onze kwaliteitsprocedures versterkt”, aldus het bedrijf.
Iglo heeft de Chili con carne met rijst van 400 gram uit de handel gehaald. In het product is paardenvlees aangetroffen, meldde het bedrijf vrijdag.
Een woordvoerder van voedselproducent Struik liet vrijdagavond weten steekproeven te doen. „We willen zeker weten dat wat er op de verpakking staat er ook daadwerkelijk inzit”, zei de zegsman. Tot nu toe zijn geen onregelmatigheden in de producten van Struik ontdekt. Het bedrijf maakt soepen, sauzen en maaltijden.