Minder controles in stationsrestaurants
DEN HAAG (ANP) – De stationsrestaurants van De Broodzaak, Julia’s, Kiosk, Shakies en Smullers zullen voortaan minder controleurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) over de vloer krijgen. Dat heeft de NVWA woensdag afgesproken met het NS Stations Retailbedrijf.
Het besluit past in het streven van de keuringsdienst om „efficiënter toezicht” te gaan houden. Vanaf nu zullen de restaurantketens alle informatie uit hun eigen interne bedrijfscontroles delen met de NVWA. Omdat die voldoende vertrouwen heeft in de manier waarop het NS Stations Retailbedrijf de kwaliteit en behandeling van voedsel in het oog houdt, zijn inspecties op locatie alleen nog nodig als zich calamiteiten voordoen.
De NVWA heeft woensdag ook afspraken gemaakt voor de bedrijfskantines van cateraar Albron. De nieuwe manier van toezicht geldt daarom eveneens voor alle circa 1000 locaties die de foodservice-organisatie in Nederland heeft. „Wij willen op deze manier ruimte geven aan bedrijven die zelf hun verantwoordelijkheid nemen voor de naleving van wet- en regelgeving”, aldus een woordvoerder van de NVWA.