Economie

Brood door nieuwe techniek 60 dagen houdbaar

LUBBOCK – Een Amerikaans bedrijf heeft een techniek ontwikkeld om brood twee maanden schimmelvrij te bewaren. Dat schrijft de BBC.

Redactie digitale media
3 December 2012 09:02Gewijzigd op 15 November 2020 00:35
Foto ANP
Foto ANP

Het bedrijf, Microzap, is er in een laboratorium in de Texas Tech University in geslaagd om schimmelsporen in brood op te sporen en binnen tien seconden te doden. „Na 60 dagen had het brood hetzelfde aantal schimmels als toen het uit de oven kwam.”

Brood is nu tien dagen te bewaren. Ongeveer een derde hiervan wordt weggegooid. De techniek kan ook gebruikt worden voor andere voedingsmiddelen zoals groente en fruit. Een gemiddeld Amerikaans gezin gooide dit jaar 40% van de gekochte levensmiddelen weg.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer