Binnenland

Auto- en woninginbraken in wijk Elsbroek

De politie vraagt bewoners in de wijk Elsbroek extra alert te zijn op verdachte situaties rondom woningen en auto’s en vraagt hen dit te melden. Afgelopen vier weken vonden er meer auto- en woninginbraken plaats in deze wijk dan in vergelijkbare periodes voorgaande jaren. In die periode werd er elf keer ingebroken in auto’s en vier keer in woningen.

Regioredactie
30 November 2009 16:10Gewijzigd op 14 November 2020 09:16

De inbraken vonden voornamelijk plaats in de avond en de nachtelijke uren en onder meer op het Stijn Streuvelsplantsoen, Jan Prinsheem, Wilsonweg, Pieter Breughellaan, Jozef Israëlslaan, Guido Gezellelaan en het Palet. De politie zet extra surveillances in om de inbraken terug te dringen.Woningeninbraken
Om in de woningen te komen werden vooral deuren en ramen opgebroken. Nadat de woningen waren doorzocht, werden er onder meer geld, sieraden, filmcamera’s en computers gestolen. De politie adviseert de woning te beveiligen volgens het kwaliteitskeurmerk Veilig Wonen. Hoe u dit kunt doen is te lezen op: www.politiekeurmerk.nl.

Autoinbraken; niets erin betekent ook niets eruit
Uit de auto’s werden goederen weggenomen nadat het slot was geforceerd of een raam was ingeslagen. De politie ziet dat navigatiesystemen en autoradio/CD-spelers nog steeds geliefd zijn bij de gelegenheidsdief. Opvallend vindt de politie dat eigenaren van de auto’s bijvoorbeeld ook laptops achtergelaten in hun auto’s. Het zichtbaar achterlaten van dergelijke spullen vormt een grote aantrekkingskracht op dieven. Een auto-inbraak is vaak ook snel gebeurd.

De politie adviseert automobilisten om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. De politie roept daarom iedereen op: geef de dief geen gelegenheid en laat geen spullen achter, ook al bent u maar eventjes weg.

Verdachte situatie, bel de politie
De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde auto’s of zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 1-1-2. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.

Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. ‘1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.’ Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer