Binnenland

Consument overschat verontreiniging voeding

DEN HAAG (ANP) – Consumenten schatten het risico van milieuverontreiniging in voeding onterecht hoog in. Zij laten bijvoorbeeld groente en fruit links liggen uit angst dat er bestrijdingsmiddelen in zitten. Daardoor bestaat het gevaar dat mensen ongezond eten.

8 October 2009 13:12Gewijzigd op 14 November 2020 08:51

Dat stelt het Voedingscentrum donderdag naar aanleiding van onderzoek onder bijna drieduizend consumenten en ruim honderd voedingswetenschappers en toxicologen. Het onderzoek is uitgevoerd door CentERdata.In een artikel in het vaktijdschrift Voeding Nu stelt het Voedingscentrum dat Nederlanders zich relatief weinig zorgen maken over het gezondheidseffect van hun voedingspatroon. Ze eten liever teveel vet en zout dan producten die mogelijk verontreinigd zouden kunnen zijn, terwijl groente en fruit altijd gezonder is.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer