Beekbergse recreant voelt hete adem Apeldoorn in nek
De gemeente Apeldoorn hoopt dat de Raad van State het alsnog mogelijk maakt een dwangsom op te leggen aan een bewoner van een recreatiewoning aan de Immenbergweg in Beekbergen.
Apeldoorn is al een paar jaar bezig op te treden tegen permanente bewoning van recreatiewoningen. Een aantal bewoners van een recreatiepark aan de Immenbergweg in Beekbergen kreeg vanaf 2006 door dat Apeldoorn werk maakte van de aanpak van permanente bewoning van de recreatiewoningen.Zo ook N. de Vlam, die vanaf 2005 in de Gemeentelijke Basis Administratie stond ingeschreven op het adres aan de Immenbergweg. De gemeente Apeldoorn legde De Vlam eind 2007 een dwangsom op om hem te dwingen de permanente bewoning van de woning in Beekbergen op te geven. Maar een paar weken daarvoor had De Vlam zich ingeschreven op een adres in Gorssel. De rechtbank Arnhem stelde De Vlam in het gelijk en veegde de dwangsom van tafel.
De gemeente Apeldoorn liet het er niet bij zitten en ging bij de Raad van State in beroep. Volgens de gemeentewoordvoerder van Apeldoorn worden er door niemand zoveel uitvluchten verzonnen als door recreanten die het jaar rond in hun zomerhuisjes willen wonen. „De Vlam kon weten dat de gemeente bezig was met een serieuze handhavingactie en daarom heeft De Vlam zich snel ingeschreven in Gorssel voordat het dwangsombevel op de mat viel,” zei de gemeentewoordvoerder.
N. de Vlam noemde dat een ‘kwaadaardige’ beschuldiging van de gemeentewoordvoerder. „Dergelijke kwaadaardige beschuldigingen tekenen het gemeentebestuur van Apeldoorn. De gemeente heeft geen enkel concreet onderzoek gedaan naar het gebruik van mijn recreatiewoning,” zei De Vlam.
De gemeentewoordvoerder zei dat Apeldoorn wel degelijk onderzoek gedaan heeft naar de huidige ‘woning’ van De Vlam in Gorssel. Volgens de gemeentewoordvoerder is dat slechts een bijgebouw waar nauwelijks woonvoorzieningen in zijn.
Staatsraad W. Konijnenbelt betwijfelde of permanente recreanten de meeste uitvluchten verzinnen. „Volgens mij zijn pubers nog net iets beter in het verzinnen van uitvluchten waarom ze zo laat thuis komen na een avondje stappen,” zei de staatsraad. De Raad van State gaat onderzoeken of de dwangsom al dan niet terecht is opgelegd. Mocht Apeldoorn ongelijk krijgen dan is de kans groot dat De Vlam verder met rust wordt gelaten in Beekbergen.