SGP-jeugd: Deel Jeruzalem onder Palestijns bestuur
De Nederlandse politiek moet niet vasthouden aan Jeruzalem als ongedeelde hoofdstad van Israël. De Palestijnen mogen de regie krijgen in een deel van Oost-Jeruzalem.
Dat schrijven de SGP-jongeren in hun donderdagmorgen gepubliceerde manifest ”Israël op weg naar vrede”.De SGP heeft altijd betoogd dat Jeruzalem de ongedeelde hoofdstad van Israël moet zijn. De SGP-jongeren schrijven dat de Nederlandse politiek „bescheidenheid” past. „Het van achter een bureau beslissen hoe een stad ver van ons weg zich moet indelen, is niet verstandig.” Ze achten het „niet on-Bijbels om Jeruzalem geografisch te verdelen.”
In de praktijk is de stad al opgedeeld, hebben de SGP-jongeren ter plekke gezien: „Een gedeelte van Jeruzalem is al Palestijns. Voor Joden is Oost-Jeruzalem een no-goarea.” Wat de SGP-jongeren betreft, krijgen de Palestijnen de regie in een deel van Oost-Jeruzalem.
De SGP-jongeren willen sowieso terughoudend zijn in het koppelen van Bijbelse landbeloften aan de realiteit in het Midden-Oosten. „De onvervulde beloften van God lenen zich er niet voor om direct te worden gebruikt in politieke strijdpunten.”
De jongeren spreken van een „bijzondere verbondenheid” met Israël en het Joodse volk. De Nederlandse politiek moet de staat Israël volledig steunen, „zonder er kritiekloos achteraan te hollen.” Ze hekelen het feit dat de Israëlische regering te weinig optreedt tegen discriminatie van Messiasbelijdende Joden.
De SGP-jongeren komen in hun manifest op voor christenen in de Palestijnse gebieden. Die worden daar veelal onderdrukt door hun islamitische volksgenoten.
Nederland moet proberen de situatie van de Palestijnen te verbeteren, schrijven ze, „om hiermee een van de voedingsbodems voor moslimfundamentalisme weg te nemen.”
De Palestijnen zouden ook een eigen staat moeten krijgen, al moeten ze dan wel de staat Israël erkennen.
Nederland moet antisemitisme feller bestrijden, stellen de SGP-jongeren. Onder meer door te protesteren tegen antisemitisme in landen als Iran.