Binnenland
Overvallers na overval in Alkmaar snel gegrepen

Er werd pp maandagmorgen omstreeks half tien een gewapende overval gepleegd op een supermarkt/groentenwinkel aan de Gedempte Nieuwesloot in Alkmaar. Twee mannen kwamen de zaak binnen en bedreigden het personeel met vuurwapens. Zij wilden geld hebben. Een van de medewerkers liep naar de overvaller toe en gaf een van hen een stomp in zijn gezicht, waarna de mannen de benen nemen.

Politie.nl
Toen de overvallers de winkel uitrenden, ging het personeel van de zaak er achteraan. In samenwerking met het personeel kon de politie een van de verdachten, een 25-jarige man uit Den Haag, worden aangehouden in de directe omgeving van de Friese Brug.

De tweede overvaller wist te ontkomen en stapte aan de andere kant van de Friese Brug op de Schermerweg in een gereedstaande auto. Een soortgelijke auto kon korte tijd later in Velsen aan de kant worden gezet. De twee inzittenden, mannen uit Den haag van 19 en 22 jaar oud, werden aangehouden.

Bij een zoektocht werd op de Herenweg in Alkmaar onder een geparkeerd staande auto twee vuurwapens aangetroffen die hier vermoedelijk door de overvallers zijn achtergelaten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer