Binnenland

Verkeer rond Delft dinsdag „heel lastig”

„Ik waarschuw niet voor niets. Het verkeer rondom Delft zal volgende week dinsdag heel lastig zijn.”

Binnenlandredactie
9 October 2002 11:03Gewijzigd op 13 November 2020 23:51

Dit zei de burgemeester van Delft, H. M. C. M. van Oorschot, dinsdag op vragen over de verkeerssituatie in zijn stad op de dag van de begrafenis van prins Claus, volgende week dinsdag. Hij waarschuwde voor grote verkeersstremmingen. Verschillende op- en afritten van de snelwegen rondom Delft zullen dinsdag gesloten zijn.

„Ik waarschuw niet voor niets. Ook de inwoners van Delft kunnen de stad moeilijk verlaten. Het verkeer rondom Delft zal dan heel lastig zijn”, aldus de burgemeester.

Op de A13 gaan verschillende op- en afritten richting Delft en Den Haag dicht, meldt Rijkswaterstaat. Ook gaan er waarschijnlijk rijstroken dicht, maar Rijkswaterstaat weet nog niet hoeveel.

De gemeente is nog in overleg met de Nederlandse Spoorwegen over het vervoer naar de stad. De NS meldden maandag dat er geen extra treinen worden ingezet, maar dat wel alle treinen die op het traject Rotterdam-Den Haag rijden, op station Delft stoppen. Delft overlegt met de NS of er extra maatregelen moeten worden getroffen wanneer meer dan 35.000 mensen op de uitvaart afkomen.

Mensen die in Delft getuige willen zijn van prins Claus’ bijzetting in de Nieuwe Kerk, kunnen in de binnenstad op verschillende locaties kijken naar grote videoschermen. Delft geeft zijn eigen ambtenaren dinsdag een vrije dag en adviseert ook de scholen om de deuren te sluiten.

De afzettingen van wegen, op- en afritten in en rondom Delft leveren grote problemen op voor bedrijven en instellingen in de buurt. DSM moet alle zeilen bijzetten om de gist- en farmaceutische fabriek draaiende te houden, het Reinier de Graaf Gasthuis vraagt patiënten die op dinsdag geholpen moeten worden, alvast op maandag te komen.

„Het zal niet eenvoudig zijn”, aldus een woordvoerder van DSM. Vooral de gistfabriek is een zorgenkindje, omdat hier wordt gewerkt met cycli die gemiddeld acht tot tien dagen duren. Als de gist eenmaal klaar is, moet die direct weg naar de verwerkers, zoals broodfabrieken. De fabriek een dag stilleggen is geen optie, omdat dit honderdduizenden liters gist kan kosten. Ook de aanvoer van glucose voor de farmaceutische fabriek is een dagelijkse aangelegenheid.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer