Economie

Receptenboek voor koken op de motorkap

AMSTERDAM (ANP) - Als het aan Bob Van Laerhoven en Olivier Elen ligt wordt het motorkoken langs de rijkswegen weer een hit. Zij maakten een kookboek dat laat zien hoe gemakkelijk je kunt koken op een nog warme motorkap.

19 February 2008 10:01Gewijzigd op 14 November 2020 05:33

Beide motorkoks maakten een reis door Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Ze kookten onderweg hun gerechten en verwerkten die in het boek. De excentrieke kookmethode beleefde vooral hoogtijdagen in de jaren zestig. Amerikaanse chauffeurs bakten biefstukjes en hamburgers op het bloedhete motorblok van hun auto of pick-uptruck.Het boek, dat wordt uitgegeven door Uitgeverij Terra Lannoo, bevat vijftig recepten die ook gewoon thuis met behulp van een oven kunnen worden klaargemaakt. Daarnaast geeft het duo tien motortips met bijzondere bezienswaardigheden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer