Buitenland

Antwerpen omarmt friettent

Patat koopt de Belg bij het frietkot: een morsige houten keet op een paar vergeten vierkante meter in de stad, waar de eigenaar zelf zijn aardappelen in staafjes snijdt, voorbakt en afbakt. Dat moet zo blijven, vindt de burgemeester van Antwerpen. Hij kondigde donderdag een ’pro-frietkotcultuur’ aan.

ANP/BELGA
5 September 2002 17:35Gewijzigd op 13 November 2020 23:47

Op veel plaatsen in België zitten gemeentelijke regels de frietkotten steeds meer dwars. In Antwerpen zijn er nog maar zeven over en als het aan de ambtenarij had gelegen, zouden ook die de stad zijn uitgejaagd.

Maar daar stak burgemeester Detiège een stokje voor. „Het frietkot is het restaurant van de gewone man en nergens anders zijn de frieten zo lekker”, zei hij donderdag. Het zijn ook nog eens ’sociale ontmoetingsplaatsen’ en bovendien bevorderen ze het gevoel van veiligheid. Antwerpen gaat op zoek naar plaatsen voor nieuwe friettenten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer