Binnenland

Gehakt wordt gezonder

DEN HAAG (ANP) – Het kabinet heeft vrijdag besloten het toegestane gehalte vet in gehakt te verlagen van 35 naar 25 procent. Minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid) wil hiermee een nieuwe stap zetten in de strijd tegen ongezonde verzadigde vetten en overgewicht. Bij mager gehakt gaat de grens omlaag van 20 naar 15 procent.

26 January 2007 14:57Gewijzigd op 14 November 2020 04:28

Het wetsvoorstel is tot stand gekomen in goed overleg met alle betrokkenen, van productschap tot Consumentenbond, aldus een woordvoerder van het ministerie van VWS. In het kader van het project overgewicht wordt met het bedrijfsleven gesproken over het maken van gezondere voeding.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer