Buitenissig
Opmerkelijke berichten uit het buitenland.
Vrouw via melkfles
Eenzame melkveehouders in Wales hebben een variant bedacht op het Nederlandse datingprogramma Boer zoekt vrouw: ze zoeken een partner via de etiketten op melkflessen.Op de flessen staat een foto van de eenzame boer en de slogan ”Fancy a Farmer?” (Val je op een boer?). Vervolgens wordt verwezen naar een website waar belangstellenden meer te weten kunnen komen over de geportretteerde melkveehouders. (Bron: ANP/AFP)
Zelfportret
Een Italiaanse inbreekster is tegen de lamp gelopen nadat zij tijdens de inbraak een digitale foto van zichzelf had gemaakt zonder dat zij dat in te gaten had.
De vrouw stal 800 euro uit het huis van haar buurman. Ook keek zij even naar diens digitale camera, maar liet die vervolgens ongeïnteresseerd liggen. Zonder het te merken, had zij echter de camera aangezet en op het verkeerde knopje gedrukt.
Toen de buurman weer naar huis kwam, merkte hij op dat het geld weg was en het fototoestel op een andere plaats lag dan gebruikelijk. Vervolgens ontdekte hij de digitale foto van zijn buurvrouw, met een tijdsaanduiding van het moment van de inbraak. De politie van het Piemontese Santena heeft de 69-jarige dievegge ingerekend die, geconfronteerd met het overtuigend bewijs, een bekentenis heeft afgelegd. (Bron: ANP)
Kauwgum in de ban
Winkeliers aan een beroemde boulevard in Hamburg verkopen drie maanden lang geen kauwgum. Met het besluit willen zij voorkomen dat de gerenoveerde straat binnen de kortste keren onder de uitgespuugde kauwgum komt te zitten.
Volgens de vereniging van winkeliers kost een speciale reiniging van de beroemde Jungfernstieg zo’n 40.000 euro. Behalve de verkoopstop komt er meer toezicht op het uitspugen van kaumgum, wat de overtreder tot 10 euro kan kosten.
De Jungfernstieg was de eerste straat in Duitsland die werd geasfalteerd (in 1838). (Bron: ANP)
Lintjes Saddam
De onlangs geëxecuteerde Iraakse ex-president Saddam Hussein mag dan nooit een militair geweest zijn, toch benoemde hij zichzelf tot veldmaarschalk. Hij deed dat nadat hij in 1979 de macht had overgenomen. Om zijn uniform te verfraaien had hij natuurlijk wel medailles nodig, en Saddams prestaties waren in zijn eigen ogen de nodige erepenningen waard.
In een museum in Johannesburg zijn ze momenteel te bezichtigen: de medailles die Saddam zichzelf gaf voor onder meer zijn optreden in de verloren Golfoorlog van 1991, de desastreuze oorlog tegen Iran in de jaren ’80 en niet te vergeten de massamoord op naar schatting 180.000 Koerden in Noord-Irak in de jaren 1987-’88. Een Zuid-Afrikaanse generaal buiten dienst, verwoed verzamelaar van militaire onderscheidingen, kocht de collectie toen hij de afgelopen jaren voor een Amerikaans bedrijf mijnen ruimde in Irak.
In de vitrine van het Zuid-Afrikaanse Nationaal Museum voor Militaire Geschiedenis ligt ook een medaille die Saddam zichzelf toekende voor de oorlog in het Midden-Oosten die in 1948 de onafhankelijke staat Israël tot gevolg had. Saddam, geboren in 1937, verrichtte kennelijk al op jonge leeftijd heldendaden. (Bron: AP)
Sms-roman
In Finland, het land van Nokia, is gisteren een roman verschenen waarvan de dialogen uitsluitend uit sms’jes bestaan.
Het boek, ”De laatste boodschappen”, vertelt het verhaal van een it-manager die ontslag neemt en door Europa en India gaat reizen. Op zijn reis onderhoudt hij slechts via sms’jes contact met zijn vrienden en familie. In het boek, geschreven door Hannu Luntiala, komen ongeveer duizend sms’jes voor, compleet met de gebruikelijke grammaticale fouten en afkortingen. (Bron: AP)