Binnenland

Geen protest tegen groot dansfeest Bussloo

APELDOORN - Het nieuwe massale dansfeest Ground Zero, dat 1 juli gepland staat op het recreatiegebied Bussloo bij Apeldoorn, moet het succes van eerder gehouden party’s op het terrein overtreffen. Omwonenden en kerken rond Voorst lieten in het verleden hevige protesten horen tegen massale party’s. Daarvan lijkt nu geen sprake.

Regioredactie
12 June 2006 11:44Gewijzigd op 14 November 2020 03:50

Stichting Naar House, die veel bij dergelijke massale party’s evangeliseert, is dit jaar niet aanwezig. De hervormde Eben-Haëzergemeente in Apeldoorn overweegt wel te gaan. Van omwonenden en politieke partijen is dit jaar niets vernomen.De organisatie verwacht dat zo’n 20.000 jongeren afkomen op het nachtelijke dansfeest, dat gedeeltelijk in de open lucht plaats heeft. Er treden onder meer diskjockeys op met de namen Hellfish, Leviathan, The Rapist en Voodoo Child.

De organisatie zelf noemt het nachtelijk dansevenement „verfrissend en keihard.” Organisator UDC liet vrijdag weten al zo overtuigd te zijn van het succes van Ground Zero -ondertitel: The underground gathering- dat ze volgend jaar het festival weer wil houden.

Eventdirecteur B. van Schooten vertelde aan het ANP: „Vooral in de zomer is er bijna iedere dag wel een muziekevenement ergens in het land. Drie weken voor het festival ziet hij het wel hoopvol in. „Er kunnen 20.000 mensen terecht. En die komen zeker.”

De bus van stichting Naar House zal dit jaar niet present zijn op dit nieuwe festival. Woordvoerder M. van Ojen zegt dat de stichting op zich graag in Bussloo aanwezig zou zijn geweest. „Maar dan moet er wel een aanvraag komen, van een plaatselijke gemeente. Nu zijn we die nacht al op twee andere feesten, waaronder Sensation, in de Amsterdam Arena. Daar komen wel 35.000 jongeren op af.”

De hervormde Eben-Haëzergemeente in Apeldoorn, die in het verleden op Bussloo meewerkte met Naar House, overweegt nu zelf present te zijn op de party. H. van Daalen van de hervormde gemeente laat weten dat er hard aan gewerkt wordt. „De mensen zijn wel beschikbaar. Nu proberen we de logistiek nog rond te krijgen.”

Van Daalen was vorig jaar zelf op het Impulsefeest in Bussloo. „Je voelt er dat de satan aanwezig is. Uit de muziek spreekt de macht van de duisternis. We voelen het als een roeping om daar ons licht te laten schijnen.”

In het verleden was er massaal protest van omwonenden tegen de nachtparty’s in Bussloo. Met name tegen feesten in 1999 protesteerden omwonenden op grote schaal tegen het toenmalige Misterylandfeest. Het kwam zelfs, tevergeefs, tot rechtzaken. Dit jaar is er geen enkele klacht binnengekomen tegen de vergunning, laat de betreffende ambtenaar H. van de Berg van de gemeente Voorst weten.

Van de Berg: „We horen de laatste jaren nooit protest meer. Of de organisatie daar een rol in speelt? Ik weet wel dat ze de omwonenden toegangskaarten geven. Verder komen er de afgelopen mondjesmaat klachten binnen, achteraf. Twee jaar geleden zes, en vorig jaar vier.”

De SGP/ChristenUniefractie, die in het verleden een proteststem liet horen, zit al sinds 2002 niet meer in de Voorster gemeenteraad.

Het festival begint om 21.00 uur en gaat door tot de volgende ochtend 7.00 uur. De organisatie laat weten. „We zien de zon ondergaan en als die weer opkomt, sturen we iedereen naar huis.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer