De Tijd krijgt nog geen vervolg op NS–stations
UTRECHT (ANP) – De Nederlandse Spoorwegen maken een pas op de plaats met de horeca–formule De Tijd. De moderne variant op de vertrouwde stationsrestauratie werd een jaar geleden geïntroduceerd op het Centraal Station in Utrecht, waarna zou worden bekeken of het overal in het land zou kunnen worden ingevoerd.
Vrijdag viert De Tijd haar eerste verjaardag. De horecagelegenheid hanteert een uitgebreide menukaart en is voorzien van een aparte zakenlounge en vergaderruimten. Roosendaal en Den Bosch zouden ook een De Tijd krijgen, maar die plannen zijn in november „even stopgezet", aldus de NS.Volgens een woordvoerder van de spoorwegen bestaan er op het moment geen concrete plannen voor nieuwe vestigingen van De Tijd. „Dit concept kan werken op hele grote stations, in Utrecht loopt het best goed. Voor kleinere stations is het minder geschikt. Maar we vertrouwen erop dat De Tijd de komende jaren op een aantal grotere stations een vestiging zal openen".
Voorlopig kiest NS in haar stations voor andere horecazaken en dan gaat het onder meer om franchises van La Place, de restaurantketen van Vroom