Binnenland

Politie onderzoekt Belgische woning van Hells Angel

ELEN–DILSEN (ANP) – De nationale recherche doet al sinds woensdag onderzoek in en rondom een woning in het Belgische plaatsje Elen–Dilsen. Volgens buurtbewoners gaat het om het verblijf van de Nederlandse Hells Angel Raymond S.

16 December 2005 15:33Gewijzigd op 14 November 2020 03:17

Deze Angel werd eerder dit jaar vrijgesproken van de liquidatie van drie clubleden van de Limburgse afdeling van de Hells Angels, de Nomads. Een woordvoerder van het openbaar ministerie (OM) wil niet bevestigen dat het om de woning van S. gaat.De nationale recherche doet de doorzoeking in Elen Dilsen in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Hells Angel Jan Nebbeling dat nieuw leven is ingeblazen. Ze onderzoekt of zijn vermissing met een misdrijf te maken heeft. Sinds de nacht van 22 op 23 november 2000 werd niets meer van Nebbeling vernomen.

Woensdag werd duidelijk dat de nationale recherche en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in deze zaak doorzoekingen deden in het voormalig clubhuis van de Nomads, de Biker Saloon in Sittard, en in de woning aan de stationsstraat in Elen–Dilsen. Het onderzoek in Sittard lijkt inmiddels te zijn afgerond.

De Nederlandse politie was vrijdag nog wel druk bezig in en rondom de woning van S. Er werd met verschillende honden gewerkt. Ook de technische recherche was aanwezig. De ramen van de tot woning omgebouwde loods waren met zwarte folie afgedekt.

Nebbeling behoorde evenals S. tot de Nomads. Na zijn bezoek aan het clubhuis in de nacht dat hij verdween, is niets meer van hem vernomen. Onderzoek naar zijn vermissing heeft destijds tot niets geleid.

In mei 2000 zou Nebbeling een reis hebben gemaakt naar Zuid–Afrika, een geliefde bestemming onder Hells Angels. Zijn reisgenoot was Nomads–lid Jeffrey Heuschen. Deze keerde niet meer terug en is spoorloos gebleven. Nebbeling verdween een half jaar later na een clubavond van de Nomads.

Vorig jaar werden drie Nomads, onder wie de toenmalige president van de club, Paul de Vries, doodgeschoten gevonden in de Geleenbeek bij Echt. Politie en justitie kwamen al snel uit bij de clubgenoten van de slachtoffers als potentiële daders.

De rechtbank veroordeelde twaalf Nomads tot zes jaar cel wegens doodslag op De Vries. Moord en doodslag op de twee anderen kon het rechtscollege niet bewezen verklaren. Het OM was ervan overtuigd dat het drietal door hun clubgenoten is geliquideerd. Het had tegen veertien verdachte Nomads een levenslange celstraf geëist en tekende beroep aan tegen de uitspraak van de rechtbank. Dit proces loopt nog.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer