Binnenland

Hollandse kok kookt prima

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse chef-koks doen het goed.

9 December 2005 08:48Gewijzigd op 14 November 2020 03:16

Dat blijkt uit een enquête van Miljonair Magazine onder toprestaurants in de Benelux en dertig chef-koks van driesterrenrestaurants in Europa.Restaurant Oud Sluis van Sergio Herman in het Zeeuwse Sluis, eerder deze maand door Michelin bekroond met een derde ster, is door de overgrote meerderheid van zijn collega’s uitgeroepen tot beste restaurant van de Benelux. Zijn collega Jacob Jan Boerma van De Leest in Vaassen is uitgeroepen tot Meest Belovende Talent. Hij kookte in een halfjaar tijd zijn eerste Michelinster bij elkaar.

De Beste Chef van Europa is volgens het onderzoek de Franse topkok Michel Bras van het gelijknamige restaurant in het Zuid-Franse Laguiole. Aan de enquête namen bijna zeventig sterrenrestaurants uit de Benelux deel en etablissementen aldaar met een Bib Gourmand en dertig driesterrenkoks in Europa.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer