MuziekConcert
Concert van de week: André van Vliet opent serie Betuwse concerten Tiel

In de Grote of Sint-Maartenskerk in Tiel wordt voor de tweede keer een serie zomerconcerten georganiseerd. Organist André van Vliet trapt de reeks op woensdag 10 juli af.

Redactie muziek
De Grote of Sint-Maartenskerk in Tiel. beeld RD, Anton Dommerholt
De Grote of Sint-Maartenskerk in Tiel. beeld RD, Anton Dommerholt

De organisatie van de serie Betuwse concerten is in handen van Eelco Slingerland van Flying Eagle oog voor organiseren. Het is de tweede keer dat hij de zomerserie in Tiel organiseert. Het gaat om een reeks van vijf concerten rond het Witteorgel in de Maartenskerk.

André van Vliet, die dit jaar herdenkt dat hij veertig jaar organist is, speelt tijdens zijn concert muziek van Beethoven, Bach en Rinck. Ook zal hij een gloednieuwe compositie ten gehore brengen, speciaal voor deze gelegenheid gemaakt: een bewerking over Psalm 56:5.

De andere vier concerten vinden steeds op de woensdagen in juli en augustus plaats. Peter Eilander speelt een romantisch recital (17 juli), Everhard Zwart tekent voor een Feike Asmaherdenking (7 augustus), Gerwin van der Plaats speelt koraalbewerkingen (14 augustus) en het slotconcert wordt verzorgd door Arie van der Vlist (orgel), Chloë Elsenaar (viool) en Marije Weenink (fluit).

De avonden beginnen om 20.00 uur. De entree bedraagt 15 euro (11,50 euro in de voorverkoop). Kinderen tot en met 16 jaar zijn gratis.

Meer informatie: www.flyingeagle.nl

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer