Mens & samenlevingEigen werk
Na bouwproces van tien jaar nam Hendrie Tuinstra niet alléén intrek in zijn huis

In zijn jeugd kwam Hendrie Tuinstra (40) uit het Groningse Middelstum erachter dat hij „vrij handig” is. En als je dat bent, waarom bouw je dan niet je eigen huis?

Redactie Achterkrant
Hendrie en Margriet  Tuinstra voor hun huis in het Groningse Middelstum. Hendrie had geen haast omdat hij tijdens de bouw thuiswoonde. beeld Duncan Wijting
Hendrie en Margriet Tuinstra voor hun huis in het Groningse Middelstum. Hendrie had geen haast omdat hij tijdens de bouw thuiswoonde. beeld Duncan Wijting

Nadat Tuinstra al eens had geholpen met de bouw van een huis van zijn broer, besloot hij ook een woning voor zichzelf te bouwen, „als het financieel haalbaar was”.

In 2010 blijkt dat het geval te zijn. Tuinstra koopt een stuk grond in Middelstum en schakelt een architect in die aan de hand van zijn wensen een huis ontwerpt.

Nadat hij een bouwvergunning krijgt, slaat Tuinstra de heipalen, graaft hij de fundering  uit, plaatst hij de bekisting en stort hij beton. Haast was er niet bij: tot dan toe woont de Groninger nog bij zijn moeder.

Na ruim tien jaar is het eigen onderkomen van Tuinstra afgebouwd. Hij spreekt van een droom die werkelijkheid is geworden. En, niet onbelangrijk: naast een huis is Tuinstra nu ook een vrouw rijker.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer