Binnenland
Bedrijf bezig met weghalen asbest uit wijk Goes waar brand woedde

In Kloetinge is een gespecialiseerd bedrijf begonnen met het opruimen van asbesthoudend materiaal dat is vrijgekomen door een brand in het Zeeuwse dorp in de gemeente Goes. Het bedrijf heeft linten gespannen op plaatsen waar asbest is gevonden, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. Het gaat om het Westeinde, waar de brand woensdagochtend uitbrak in een loods, en een paar delen van straten ten zuiden daarvan.

ANP

Mensen die in het afgesloten gebied wonen, kunnen gewoon hun huis bereiken, zegt de veiligheidsregio. Ze krijgen wel het advies om hun bewegingen zo veel mogelijk te beperken en hun schoenen af te spoelen of uit te doen voordat ze naar binnen gaan. Ook kunnen ze ramen en deuren het beste nog gesloten houden.

De opruimwerkzaamheden gaan woensdagavond en donderdagochtend door, zegt de veiligheidsregio. Donderdag worden onder meer roetdeeltjes opgeruimd in speeltuinen. Ook worden die dag daken en tuinen onderzocht op de aanwezigheid van asbesthoudend materiaal. De omgeving buiten het afgezette gebied is woensdag al schoongemaakt met veegwagens.

Eerder op woensdag kregen bewoners van honderden woningen in de buurt van de brand urenlang het advies om helemaal niet naar buiten te gaan, maar dat advies werd na het middaguur ingetrokken omdat er volgens de gemeente geen risico meer was op inademing van asbesthoudende deeltjes.

In het gebied waar asbest is aangetroffen, loopt een spoorlijn. Ook op het spoor is asbest gevonden, aldus de veiligheidsregio. Omdat dat verwijderd moet worden, is het treinverkeer tussen Goes en Kruiningen-Yerseke woensdagmiddag stilgelegd. De NS verwacht dat de stremming nog de hele avond duurt. Er rijden stopbussen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer