Buitenland
Hyena’s doden man in Nairobi, studenten protesteren om onveiligheid

Een groep hyena’s heeft een persoon gedood en twee mensen verwond in de buurt van een universiteitscomplex in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Een van de gewonden was een 21-jarige student van de universiteit, die maandagavond werd aangevallen op een weg die grenst aan het Nairobi National Park, vlak bij de universiteit. De gewonde student werd geholpen door een voorbijganger, die hierdoor ook gewond raakte.

ANP

Honderden studenten van de school blokkeerden op dinsdag de straten van de stad, om te protesteren tegen het naar eigen zeggen gebrek aan veiligheid rondom de universiteit. De politie dreef de protestanten uiteindelijk uit elkaar door traangas te gebruiken.

Een team dat werd opgeroepen om de plek van de aanval te onderzoeken, vond de lichaamsdelen van een ander slachtoffer van de hyena’s, maakte de Kenya Wildlife Service dinsdag bekend. De gedode man was op die plek om brandhout te zoeken toen hij werd aangevallen, maakte zijn familie later bekend. Hyena-aanvallen komen steeds vaker voor in de buitenwijken van Nairobi.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer