Binnenland
Omstreden Van de Pol toch geen burgemeester Castricum

Caroline van de Pol ziet af van het burgemeesterschap van Castricum. In een brief aan de gemeenteraad schrijft de VVD-politicus: „Tot mijn grote verdriet zal ik niet uw burgemeester worden. Mijn persoonlijke situatie, mijn gezondheid, stelt mij niet in staat om de 100 procent te kunnen geven die het burgemeesterschap nodig heeft. En u verdient een burgemeester die er vanaf dag één staat.”

ANP

Van de Pol zou burgemeester van de Noord-Hollandse gemeente worden na een enigszins overhaast vertrek van Terschelling. Daar was ze ook burgemeester, maar lag ze onder vuur omdat de verhoudingen tussen haar en de gemeenteraad waren verstoord. Toen Van de Pol half december, tijdens een extra raadsvergadering over haar positie op Terschelling, een paar keer werd gebeld, bleek dat ze was voorgedragen om in Castricum aan het werk te gaan. De raad vroeg toen om haar onmiddellijke vertrek.

Nu Van de Pol aangeeft dat ze in Castricum toch niet aan de slag gaat als burgemeester, gaat de raad in overleg met de commissaris van de Koning over hoe het verder moet.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer