Buitenland
Argentinië: hervormingspakket van Milei doorstaat eerste test

Een meerderheid van het Argentijnse Lagerhuis heeft na een driedaagse marathonsessie voor een grootschalig hervormingspakket van president Javier Milei gestemd. Volgende week onderzoeken de parlementariërs zijn plannen in detail. De senaat moet het pakket nog goedkeuren.

ANP

Na zo’n 30 uur debatteren stemden vrijdag 144 parlementariërs vóór en 109 tegen het initiatief. Het pakket van ongeveer 300 wetten voorziet in de overdracht van een deel van de wetgevende bevoegdheden aan de regering, de privatisering van talrijke staatsbedrijven en wijzigingen in de belasting- en kieswetten.

De Argentijnse president heeft geen meerderheid in het parlement en heeft de afgelopen weken hard moeten onderhandelen om parlementsleden van andere partijen achter zijn project te krijgen.

Na zijn aantreden in december schreef Milei een radicale hervorming van het land voor. Hij wil talloze subsidies afschaffen, de Amerikaanse dollar invoeren en de centrale bank afschaffen. Argentinië bevindt zich in een ernstige economische crisis. Het inflatiecijfer bedraagt ​​ruim 200 procent en ongeveer 40 procent van de mensen leeft onder de armoedegrens.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer