Kerk & religie
ICP Europe gaat verder als M4 Intercultural

De organisatie Intercultural Church Plants (ICP) Europe gaat verder onder de naam M4 Intercultural.

Redactie kerk
Vooral in Noord- en Zuid-Europa zullen interculturele kerken en kerkplanting „een van de belangrijkste toekomstige ontwikkelingen zijn", zegt directeur Øivind Augland van M4 Europe. beeld Sjaak Verboom
Vooral in Noord- en Zuid-Europa zullen interculturele kerken en kerkplanting „een van de belangrijkste toekomstige ontwikkelingen zijn", zegt directeur Øivind Augland van M4 Europe. beeld Sjaak Verboom

Dat meldt ICP Europe, dat zich richt op het „planten, ontwikkelen, ondersteunen, faciliteren en verbinden van nieuwe interculturele kerken in Europa”, op haar website. M4 Intercultural is sinds 1 januari onderdeel geworden van M4 Europe, een organisatie die als „droom” heeft dat er „elke dag in Europa een kerk wordt geplant”.

„Nu onze samenlevingen, steden en dorpen steeds diverser worden, gelooft M4 Europe dat het stimuleren van interculturele kerkplanting essentieel is voor de groei en het aanpassingsvermogen van kerkgemeenschappen in Europa”, aldus de organisatie in een deze week verzonden rondzendmail.

Ervaring

M4 Intercultural zal samenwerken met M4 Europe en nationale M4-teams „die geïnteresseerd zijn om te groeien in hun expertise in interculturele kerkplanting”.

Vooral in Noord- en Zuid-Europa zullen interculturele kerken en kerkplanting „een van de belangrijkste toekomstige ontwikkelingen zijn. De mogelijkheid om gemeenschappen te vormen van mensen met verschillende etnische achtergronden en van elkaar te leren, geeft de Europese kerk nu al een enorme energie”, zegt Øivind Augland, oprichter en directeur van M4 Europe.

M4 Intercultural is „verheugd om deel uit te maken van het M4 Netwerk en een nieuw hoofdstuk te beginnen in onze reis om intercultureel begrip te bevorderen binnen geloofsgemeenschappen”, aldus voorzitter Marco Vermin van M4 Intercultural in de rondzendmail.

De kerkplantingsorganisatie M4 Intercultural is gevestigd in Rotterdam en wordt geleid door Theo Visser, die voorheen ook voorganger was van het Leef!-netwerk in Rotterdam. Eind februari 2023 werd in de drie kerkelijke gemeenten die bij dit netwerk zijn aangesloten bekendgemaakt dat hij zijn werk moest neerleggen vanwege grensoverschrijdend gedrag. Op de vraag of Visser wel in dienst zou blijven bij ICP Europe wilde de woordvoerder van Leef!-netwerk destijds geen uitspraak doen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Zending

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer